Trabzon onuru ile mücadele etti

Turkcell Süper Lig'de dün deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak rakibinin şampiyonluk sevinci engelleyen Trabzonspor'da, kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, ''Trabzonspor, onuruyla gururuyla belki maddi menfaatlerinin tersine olmasına rağme

Trabzon onuru ile mücadele etti

Turkcell Süper Lig'de dün deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak rakibinin şampiyonluk sevinci engelleyen Trabzonspor'da, kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, ''Trabzonspor, onuruyla gururuyla belki maddi menfaatlerinin tersine olmasına rağmen çıkıp Fenerbahçe maçında başarıyla oynadı'' dedi. 

Bordo-mavili kafile ile birlikte Trabzon'a dönen Hayrettin Hacısalihoğlu, havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hacısalihoğlu, özellikle şampiyonluk yarışının sonuna geldikleri dönemde hangi takımın şampiyon olacağıyla ilgilenmediklerini dile getirdiklerini belirterek, ''Biz kendi işimize baktığımızı defalarca söylememize rağmen, maalesef basında Trabzonspor ile hiç bağdaşmayan, Trabzonspor'a yakışmayan, söylenmemesi gereken sözler edildi. Hatta birisi de bakan olmak üzere birçok kişi tarafından bazı şeyler gündeme getirildi. Ama Trabzonspor, onuruyla gururuyla belki maddi menfaatlerinin tersine olmasına rağmen çıkıp başarıyla oynadı, sonuçta berabere kaldı'' diye konuştu. 

Kendileri için Fenerbahçe'nin de Bursaspor'un da çok önemli ve özel kulüpler olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:
     ''Kimin şampiyon olacağı Trabzonspor'u hiç ilgilendirmiyordu. Trabzonspor'u kendi durumu ilgilendiriyordu. Trabzonspor, bu şekilde bu maçı da başarıyla tamamladı. Biz her maçı galibiyetle tamamlamayı arzuluyorduk, ancak sonuç böyle oldu. Kupa şampiyonluğunu kazandık, ligi de beşinci sırada tamamladık.'' 

Trabzonspor'un her maça kazanmak için çıktığını her yerde ispat ettiğini dile getiren Hacısalihoğlu, ''Trabzon ile ilgili söylenmemesi gereken sözlere çok üzüldük. Bunların hepsine de bu maçın neticesi bir cevap olmuştur. Umarım bu tür yakışıksız sözler söyleyenler mahcup olmuştur'' diye konuştu. 

Hacısalihoğlu, Bursaspor'u şampiyonluğundan dolayı tebrik ettiğini de ifade ederek, ''Şampiyonlukları hayırlı olsun. Bizim için Fenerbahçe olmuş, Bursaspor olmuş hiç fark etmiyor'' dedi.
    
     -TRANSFER ÇALIŞMALARI- 
     
Hacısalihoğlu, kulüp başkanı Sadri Şener'in ''bu hafta 3 transfer bitebilir'' şeklindeki sözlerine ilişkin olarak ise şunları söyledi:
     ''Başkan sağolsun hem yönetime hem kulüp personeline şevk, hız veriyor. Bizden çok önde gidiyor. Transferle ilgili biraz aceleci yapısı var. Bu da kulübe ivme kazandırıyor. Birçok konuyu hızlı, aceleci çözüyoruz. Çözmek için hız ve şevk veriyor. Transfer çalışmaları ligler devam ederken başlamıştı. Şimdi belirlenen isimler konusunda görüşmelere başlayacağız. 2-3 koldan bunları yürüteceğiz. Bir bakarsınız 1 hafta içinde çözümlenir, bir bakarsınız uzayabilir. Zaten az sayıda oyuncu alacağız.''
    
     -VEDERSON'UN TRANSFERİ- 
     
Hacısalihoğlu, Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Vederson'un, Trabzonspor'un ihtiyacı olan mevkide oynayan oyunculardan biri olduğunu belirterek, ''Şartları uygun olursa Trabzonspor alabilir. O mevkide belki belirlenen 10 oyuncu var. Vederson da bunlardan biri. Fenerbahçe'nin bu konudaki tavrı da önemli. Şayet onlar 'biz bu oyuncumuzun sözleşmesini uzatmak istiyoruz' derlerse biz Aziz beyi üzecek bir transfer faaliyeti yapmayız. Çünkü daha önceki transfer döneminde kendisiyle görüşerek bizim talip olduğumuz oyunculara kendilerinin talip olmamasını rica etmiştik. O da birçok kez sağolsun buna riayet etmişti. Biz de onu üzecek transfer faaliyeti içinde bulunmayız'' diye konuştu.
    
     -SONG, KARARI- 
     
 Fenerbahçe maçında forma giymeyen, bordo-mavili takım ile de sözleşmesi sona eren Song konusunda bir değerlendirme yapılacağını belirten Hacısalihoğlu, ''Ön değerlendirme yapıldı. Bu konuda nihai kararı teknik direktörümüz Şenol Güneş verecektir. Görüşülen birkaç oyuncu var. Onla ilgili Song ile görüşme yapılabilir ya da kendisine teşekkür edilerek, yaptığı hizmetlerden dolayı yollar ayrılır'' dedi. 

İstanbul'daki yönetim kurulu toplantısının kulüp başkanı Sadri Şener'in talebiyle yapıldığını kaydeden Hacısalihoğlu, ''Basında yazılan çizilen bazı şeylerle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Başkan bu konuda görüşlerini söyledi. Herkes kendi istediğini taleplerini söyledi. Sonuçta değerlendirmeler yapıldı. Özel bir durum yok'' diye konuştu. 

Bu arada, Trabzonspor'un transfer listesinde Polonya'nın Wisla Krakow takımının 31 yaşındaki stoperi Arkadiusz Glowacki ve Rapid Wien'in 25 yaşındaki golcü oyuncusu Nikica Jelavic'in de yer aldıkları öğrenildi.
    
     -27 HAZİRAN'DA TOPLANACAKLAR- 
     
Fenerbahçe maçının ardından Trabzonsporlu futbolcular tatile çıktı. 

Trabzon'a dönen kafilede sadece Trabzonlu futbolcular Tolga Zengin ile Barış Memiş yer alırken, diğer futbolcuların İstanbul'dan ayrıldıkları ve 27 Haziran'a kadar izinli oldukları bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor