Trabzon ile Bursa 71. kez

2009 - 2010 sezonu şampiyonu Bursaspor ile Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonu Trabzonspor arasında oynanacak müsabakada, bordo - mavili takım liderliği korumak Bursaspor ise lig üçüncülüğünde rahat bir nefes almak için mücadele edecek. Bugüne dek 2 ta

Trabzon ile Bursa 71. kez

2009 - 2010 sezonu şampiyonu Bursaspor ile Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonu Trabzonspor arasında oynanacak müsabakada, bordo - mavili takım liderliği korumak Bursaspor ise lig üçüncülüğünde rahat bir nefes almak için mücadele edecek.

 

Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 70 lig maçında, Trabzonspor'un galibiyetlerde 37-8 üstünlüğü bulunuyor. 25 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonlular, söz konusu karşılaşmalarda 106 gol atarken, yeşil - beyazlılar 46 gol atabildi.

 

14 YIL SONRA İLK PUAN

Sezonun ilk yarısında 12. haftada Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 2-0 kazanmıştı.

 

Yeşil - beyazlı takım, geçtiğimiz yıl Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada rakibiyle 1-1 berabere kalarak 14 yıl sonra Trabzon'dan puanla dönmüştü. Uzun yıllardır Trabzonspor'u evinde yenemeyen timsahlar, bu kez rakibini yenerek 3 puanla Bursa'ya dönmek istiyor.

 

İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı galibiyeti ise 1988 - 89 sezonunda 6-0'lık sonuçla Trabzonspor elde etti. Geçtiğimiz sezon ligde iki takım arasında yapılan iki maç da 1-1'lik sonuçlarla bitti. Süper Kupa maçında ise Trabzonspor Bursaspor'u 3-0 mağlup ederek kupanın sahibi olmuştu.

 

Şenol Güneş ile Ertuğrul Sağlam ise bugüne kadar 7 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 5'inde Şenol Güneş gülen taraf olurken, 2 maç ise beraberlikle noktalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor