"Trabzon diğer takımlardan farklı"

Trabzonspor'un forvet oyuncusu Mehmet Çakır, bordo-mavili takımda havanın çok iyi olduğunu ve şampiyon olmak istediklerini söyledi.Mehmet Çakır, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısındaki röportajında, iki yıl önce Gençlerbirliği'nde oynarken Trabzonspor

"Trabzon diğer takımlardan farklı"

Trabzonspor'un forvet oyuncusu Mehmet Çakır, bordo-mavili takımda havanın çok iyi olduğunu ve şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Mehmet Çakır, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısındaki röportajında, iki yıl önce Gençlerbirliği'nde oynarken Trabzonspor'dan istendiğini, ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek, ''Kısmet bugüne oldu. Yöneticimiz Tuncay Bekiroğlu aradı. Onunla görüştüm. Zor olmadı. Trabzonspor beni istiyordu ve Şenol hocam da beni burada görmek istiyordu. Buranın büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Anlaşmamız da bu nedenle kolay oldu'' dedi.

 

Trabzonspor'un büyüklüğünü geldikten sonra daha iyi anladığını ifade eden Mehmet Çakır, ''Kurumsal yapısı kuvvetli bir kulüp. Her şey tıkır tıkır işliyor. Burada bulunduğun, stada gittiğin her an, seyircinin önüne çıktığında bunu rahatlıkla anlayabiliyorsun. Rakip olarak da o seyircinin önüne çıkıyorsunuz, ancak bordo-mavi formayla Trabzonspor taraftarı önüne çıkmak çok farklı. O zaman hissediyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

Taraftarın futbol için önemli bir etken olduğunu anlatan Mehmet Çakır, şöyle devam etti:

 

''Gençlerbirliği'nin taraftarı az ama elit bir grup. Takımını her şartta destekliyor. Gönülden takımına bağlıdır. Ankaragücü seyircisi daha fazla ve farklı. Burası onlardan çok daha farklı. Şehrin takımı Trabzonspor. Belli bir kitlenin değil. Burada herkes Trabzonsporlu. Ayrıca sevgisi şehrin sınırlarını da aşmış bir kulüp. Yani dışarıdan algılandığı gibi Trabzonspor'u sadece Trabzonlular tutmuyor. Şahsen istiyorum ki, hep taraftarı olan takımlar ligde olsun. Karşıyaka, Adana Demirspor ve Göztepe örneğin. Bu ligde olmalarını isterdim açıkçası.''

Mehmet Çakır, şampiyonluğu camianın çok istediğini kaydederek, ''Herkes çok istiyor. Hava çok iyi. Hep birlikte şampiyonluk yaşarız inşallah. Üçüncü Ligde ASAŞ ile birlikte şampiyonluk yaşadım. Süper Lig'de şampiyonluk çok farklı bir duygu olur'' diye konuştu.

 

-''SARI KART CEZASI BİLE ALMADIM''-

Sinirli biri olmadığını belirten Mehmet Çakır, ''Süper Lig'de sarı kart cezalısı durumuna bile düşmedim. Maçlardaki gerginlikleri hep ben ayırmaya giderim. Sinirlenmem için birinin damarıma basması gerek. Sıcağım, cana yakınım. Ama bu her zaman iyi olmuyor. Karşınızdaki insan bunu suiistimal edebiliyor. Bu sefer de kendime kızıyorum'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Çakır, gol atmanın tarifsiz bir mutluluk olduğunu ifade ederek, ''O gün takım da galip gelmişse 'Benim gol atmam önemli değil, takımın kazanması önemli' der herkes ama öyle değil. Yani benim golümle takımımın kazanması çok daha önemli. Bunu bencillik olarak algılamayın. Asist yapmayı sevdiğini söylüyor bazı futbolcular. Tamam ben de severim ama gol atmak ekstra bir mutluluk'' diye konuştu.

Şu anki hedefinin Trabzonspor'da başarılı olmak olduğunu kaydeden Mehmet Çakır, ''Formayı giymek ve katkıda bulunmak istiyorum. İnşallah çok daha iyi olur sonrası'' diye konuştu.

Mehmet Çakır, takımda topun en çok Selçuk, Engin ve Jaja'nın ayağına yakıştığını da kaydetti.

 

-''BÜYÜDÜKÇE KÜÇÜLMEK GEREK''-

Teknik direktör Şenol Güneş ile çalışalı henüz 2 ay olduğunu belirten Mehmet Çakır, şunları kaydetti:

''Hep yardımcı olmaya, futbolcuyu kazanmaya çalışan bir insan. Herkesin söylediği gibi, öğretmen gibi. Yıkmaya değil, hep yapmaya çalışan biri. Kolay yolu seçmiyor. Geçen kar yağdığında kürekle sahayı temizliyordu. Ne kadar mütevazi olduğunu gösteriyor bu. Büyürken küçülmeyi öğretiyor. Kendi içinden geldiği için yapıyor ama anlayana iyi mesajlar veriyor. Mütevazi olduğunun göstergesi bu. Öyle olmak gerek. Başarı için gerekli karakterlerden biri o. Büyüdükçe küçülmek gerek.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor