Trabzon bu maça kilitlendi

Tarihe geçen olayların kahramanları ise nefeslerini tutmuş, hesap için Pazar gününü bekliyor.Fenerbahçe ile Trabzonspor rekabeti, uzun aradan sonra ilk kez böyle doruğa çıkmış durumda. Aralarında Bursaspor olmasına rağmen taraflar birbirine kilitlendi. Uz

Trabzon bu maça kilitlendi

Tarihe geçen olayların kahramanları ise nefeslerini tutmuş, hesap için Pazar gününü bekliyor.

Fenerbahçe ile Trabzonspor rekabeti, uzun aradan sonra ilk kez böyle doruğa çıkmış durumda. Aralarında Bursaspor olmasına rağmen taraflar birbirine kilitlendi. Uzun yıllardır eski heyecanında olmayan ancak 2010-11 sezonunda Trabzonspor'un çıkış yakalamasıyla yeniden gündeme gelen Fenerbahçe- Trabzonspor rekabeti aslen Trabzonspor'un ilk şampiyon olduğu yıllara dayanıyor.

1975'ten 1981'e kadar kazanılan 5 şampiyonluğun 4'ünde Trabzonspor&Fenerbahçe çekişmesi yaşandı (Sadece birinde Galatasaray ilk ikiye girdi. Fenerbahçe üçüncü oldu). Trabzonspor'un bu süreçte 1977-78 sezonunda da şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırmıştı. Şayet bordo-mavililer bu şampiyonluğu kaptırmasa

6 yıl üst üste şampiyonluk yaşayarak kırılması zor bir rekorun sahibi olacaktı. Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu 1982-83 ve Trabzon'un 6. zaferi kazandığı 1983-84 sezonunda da yine iki takımın kıyasıya rekabeti vardı.

İKİ OLAY UNUTULMAZ!

5 Mayıs 1996'da Avni Aker'deki maç sonrası yaşananlar ve 16 Mayıs 2010'da Şükrü Saracoğlu'nda oynanan karşılaşma sonrası çıkan olaylar ise rekabetin gerçekten unutulmazlarıydı. Peki o tarihlerde neler yaşanmıştı? İşte detayı...

KOCAMAN

Tartışmayı o başlatmıştı

İki takımın hocaları arasında da Pazar günkü maç öncesinde soğuk rüzgarlar esiyor. Aykut Kocaman, ilk yarının sonlarına doğru verdiği röportajda "Trabzonspor'a üç maçta verilen penaltı incelenmeli" ifadelerini kullandı. Hakemlerin standardının olmadığından yakındı. Bu sözlerin ardından Şenol Güneş'le polemiğe de giren Kocaman "Demek ki beni sevmiyormuş" dedi.

GÜNEŞ

SERT ÇIKMIŞTI

Şenol Güneş, Aykut Kocaman'ın açıklamalarına sert çıkmıştı. Güneş "Genç bir antrenörün günü kurtarmak için kullandığı ifadeler. Fenerbahçe'nin başkanı ve taraftarı olgun ama antrenörü zıt bir anlayışta. Fenerbahçe bu tip ifadelerle büyümez. Bir büyüğü olarak ona tavsiyem, daha dikkatli konuşsun" demişti. Güneş, Ankaragücü maçı sonrası ise "Hakemleri hiç konuşmadım. Penaltı verildi verilmedi dersem diğer insanlardan farkım olmaz, küçülürüm. Bize hiç yanlış penaltı verilmedi. Hakem şunu vermiş, bunu vermiş diye konuşarak bunu geri alamayız. Ama yanlış kararlar veren varsa, onları etkileyen varsa onlar düşünsün. Biz oyuncumuzu kiralık verip bize karşı oynayamaz maddesi koydurmuyoruz" diyerek Kocaman'a göndermede bulundu.

1996'DA NE OLDU?

Ogün, Abdullah, Tolunay, Hami, Şota, Ünal, Orhan gibi yıldızlarla dolu bir kadrosu bulunan Trabzonspor, 32. haftadaki Fenerbahçe maçına 24 galibiyet 4 beraberlik ve 76 puanla çıkıyordu. 1 puan gerisindeki Fenerbahçe ise defansif bir oyun anlayışı ve Oğuz, Aykut, Boliç gibi iş bitiren ayaklarla sonuca gidiyordu. 5 Mayıs'ta Avni Aker'de oynanan maçta Abdullah, 18'de bordo-mavilileri öne geçirdi. Trabzonspor'un sayısız atağında Rüştü devleşirken, 55'te Oğuz frikikten beraberliği sağladı. 82'de de Aykut takımını galibiyete ve bir anlamda şampiyonluğa taşıdı.

2010'DA NE OLDU?

Christoph Daum yönetimindeki Fenerbahçe, son 9 lig maçında gol yemeden son haftaya lider girdi. Sarı-lacivertliler, 13'te Güiza'yla öne geçti. Ancak 23'te Burak Yılmaz'ın golüyle beraberliğe ulaşan Trabzonspor, bitime kadar bir gol daha yemeyerek rakibinin şampiyon olmasını engelledi. Karşılaşma sonrasında Şükrü Saracoğlu'nda yangın çıktı. Fenerbahçeli taraftarlar hüngür hüngür ağladı. Stat çevresinde de olaylar yaşandı.

Polis onlarca Fenerbahçe taraftarını gözaltına aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor