Trabzon baskete renk getirecek

Türkiye Basketbol İkinci Ligi (TB2L) final grubu birinci devre maçları sonunda 3 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak, ikinci devre maçları için önemli bir avantaj elde eden Trabzonspor'da, başantrenör Alaeddin Yakan, ''Beko Basketbol Ligi'ne çıkarsak,

Trabzon baskete renk getirecek

Türkiye Basketbol İkinci Ligi (TB2L) final grubu birinci devre maçları sonunda 3 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak, ikinci devre maçları için önemli bir avantaj elde eden Trabzonspor'da, başantrenör Alaeddin Yakan, ''Beko Basketbol Ligi'ne çıkarsak, lige güzel bir renk getiririz diye düşünüyorum'' dedi. 

Yakan, Türkiye Basketbol Ligleri internet sitesinde yayımlanan röportajında, Yozgat'taki final grubu birinci devre maçlarının değerlendirmesini yaptı. 

7 Mayıs Cuma günü İstanbul Sinan Erdem Salonu'nda başlayacak ikinci devre maçlarında, ilk devre maçlarındaki gibi galibiyet serisini devam ettirmek istediklerini ifade eden Yakan, ''Zorlu bir maç serisinden geldik. Bütün takımlar için sonuçlarına baktığınız zaman da ilk devrenin zor geçtiği belli oluyor. Hiç kimse diğer takımı on sayının dışında bir farkla yenemedi. Biz üç maçımızı da kazandığımız için ikinci devre öncesi diğerlerine göre biraz daha avantaj elde ettiğimizi düşünüyoruz'' dedi. 

Aldıkları seri galibiyetlerden her şeyin bittiği anlamının çıkarılmaması gerektiğini savunan Yakan, şöyle devam etti:
     ''Bence hala başladığımız yerde duruyoruz. Herkes bizi bir anda yukarıya, Beko Basketbol Ligi'ne çıkardı. Ama ben öyle düşünmüyorum. Çünkü maçlar oynanmadan kazanılmıyor ve bizim hala maç kazanmaya ihtiyacımız var. Genele baktığımız zaman, üç maç sonucunda takımımızın çok iyi savunma yaptığını düşünüyorum. Kadromuz derin olduğu için de bizim sahada çok yorulma durumumuz olmuyor. Bu yüzden üç maçta diğer takımlara göre biraz daha şanslı olduğumuzu düşünüyorum. En büyük avantaj bu oldu. Bunun dışında çok deneyimli bir kadroya sahibiz.''
    
     -''ÇIKARSAK YABANCI TAKVİYESİ YAPARIZ''- 
     
 Beko Basketbol Ligi'ne çıkmaları halinde takımda fazla oyuncu değişikliği yapmayı düşünmediklerini, sadece yabancı oyuncu transferi düşünebileceklerini ifade eden Yakan, ''Buraya bir tek yabancılar eklenecektir. Tabi bunu da Beko Basketbol Ligi'ne çıkarsak diye konuşuyoruz, bunu kimse yanlış almasın. Çünkü çıkarsak bütün takımı yenileyelim düşüncesi bana çok doğru gelmiyor. Bu sene takım olma adına verilen bir emek var. Bunu Beko Basketbol Ligi'ne taşımamız lazım'' diye konuştu.
    
     -''BİZE HER YER TRABZON'' SLOGANI- 
     
 Trabzon'un, ''Bize her yer Trabzon'' sloganının gerçeği yansıttığını belirten Yakan, Anadolu'da yaptıkları deplasman maçlarında bunu en iyi şekilde anladıklarını söyledi. 

Beko Basketbol Ligi'ne çıkmaları halinde lige renk getireceklerini kaydeden Yakan, şunları söyledi:
     ''Trabzon'un güzel bir sloganı var. Bu gerçek bir slogandır. Bütün Anadolu'daki deplasmanlarda olsun, İstanbul'da olsun, nereye gittiysek, maçlarımıza Trabzon seyircisi geldi. Hiçbir maçı seyircisiz oynamıyoruz. Trabzon'daki maçları zaten söylemeye gerek yok. Salon dışında da içeri giremeyen bir sürü insan oluyor. Trabzon'un spora olan ilgisi alakası çok fazla. Bugüne kadar futbolla anılıyordu, bundan sonra futbol yanında basketbolla anılacaktır.''
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor