TFF'nin doping ihmali!

Habertürk’ün haberine göre FIFA, kasım ayında TFF’yi uyararak Dopingle Mücadele Talimatı’nın 40. maddesinin değiştirilmesini istedi. TFF’nin ilgili maddesinde, oyuncuların dışında takımlara da ceza uygulanması için “1’den fazla futbolcuda dopinge rastlanm

TFF'nin doping ihmali!

Habertürk’ün haberine göre FIFA, kasım ayında TFF’yi uyararak Dopingle Mücadele Talimatı’nın 40. maddesinin değiştirilmesini istedi. TFF’nin ilgili maddesinde, oyuncuların dışında takımlara da ceza uygulanması için “1’den fazla futbolcuda dopinge rastlanması” şartı aranırken, FIFA’nın ilgili talimatının 12. maddesinde ise “2’den fazla futbolcu” sınırlaması yer alıyor. FIFA’ya göre futbolculara verilen cezalar dışında Karşıyaka’ya ekstra yaptırımlar söz konusu olmazken, TFF’ye göre Kaf Kaf’ın 3 puanının silinmesi, hatta ihraç edilmesi bile söz konusu!

TFF’de dönemin genel sekreterinin ihmali nedeniyle değişikliğin yapılmadığı savunulurken, düzenlemenin bir hafta içinde hayata geçirileceği bildirildi. Bu şartlarda Karşıyaka’ya ekstra cezalar verilmemesi bekleniyor. Böyle bir karar çıksa dahi İzmir ekibinin FIFA’yı emsal göstermesi halinde cezalar düşecek.

TFF’DE BÖYLE

Futbolcu lig ya da turnuva esnasında Dopingle Mücadele Kuralı ihlâlinde bulunursa maçın sonucu geçerli kabul edilir. Eğer takımın “birden fazla futbolcusunun” lig ya da turnuva esnasında ihlâlde bulundukları tespit edilirse, takım puan silinmesi, bir müsabakadan, ligden veya turnuvadan ihraç veya başka disiplin cezaları alabilir.

FIFA’DA BÖYLE

Bir turnuva/lig esnasında bir takım içinde anti-doping kural ihlali “2’den fazla oyuncu” ile gerçekleşirse aşağıdaki yaptırımlar uygulanabilir: Puan silinmesi, hükmen yenilgi, müsabakalardan men edilme, para cezası.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler