TFF ve MHK'da skandallar bitmiyor

Türk futbolu, kulüplerin karşılıklı suçlamaları ve tartışılan hakem kararlarıyla çalkalanırken, yeni bir kriz kapıya dayandı. Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin, 16 Temmuz 2010'da yapılan Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nun ipta

TFF ve MHK'da skandallar bitmiyor

Türk futbolu, kulüplerin karşılıklı suçlamaları ve tartışılan hakem kararlarıyla çalkalanırken, yeni bir kriz kapıya dayandı. Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin, 16 Temmuz 2010'da yapılan Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nun iptali için açtığı davada, mahkeme tarafından atanan bilirkişi, genel kurulun usulüne uygun yapılmadığı ve iptalinin gerektiği yolunda rapor verdi.

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam eden davanın kaderini etkileyecek bilirkişi raporunda, 16 Temmuz 2010 tarihli genel kurulun 5984 sayılı futbol yasası ile TFF statüsüne aykırı olarak toplandığı, bu yapısıyla karar alma yetkisi bulunmadığı ve alınan kararların iptal edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Prof. Dr. Mehmet Demir ve avukat Mustafa Zöngür imzalı bilirkişi raporuna göre geçen yıl yapılan genel kurulda federasyon tarafından hazirun cetveline yazılan Ahmet Çakar, Erman Toroğlu ve İhsan Türe'nin delege sıfatı taşımadığı, dolayısıyla genel kurulun yasa, TFF statüsü ve iç tüzüğüne aykırı olarak toplandığı belirtildi. Raporda, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin bildirmesi gereken biri başkan 6 delegenin Futbol Federasyonu tarafından belirlendiği, bu delegeler arasında gösterilen Ahmet Çakar, Erman Toroğlu ve İhsan Türe'nin dernekle hiçbir ilgisi bulunmadığı hatırlatıldı.

SÖZ MAHKEMEDE
FFHGD Genel Sekreteri avukat Murat Söylemezoğlu tarafından açılan davanın önceki gün yapılan duruşmasına sunulan bilirkişi raporu mahkeme tarafından kabul edildiği takdirde Türk futbolu yeni bir kaosla karşı karşıya kalacak.

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, bilirkişi raporu doğrultusunda genel kurulun iptaline karar verirse, 16 Temmuz 2010'daki oturumda kabul edilen kararlar tartışmaya açılacak. Mahkeme başkanının, bilirkişi raporuna itibar etmeyip, davalının talebini reddetme olasılığı da gözardı edilmeyecek.

BİLİRKİŞİYE İTİRAZ
Futbol Federasyonu'nun halen devam etmekte olan davayla ilgili olarak mahkeme tarafından atanan bilirkişiye itiraz ettiği ortaya çıktı.

Raporda imzası bulunan Mustafa Zöngür'ün, Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nın avukatı olduğu, fabrikanın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde faaliyet gösterdiği, Futbol Federasyonu ile Ankaraspor arasındaki davada Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in taraf konumunda bulunduğunu ileri süren federasyonun, bir önceki duruşmada Zöngür'e itiraz ettiği, mahkeme başkanın bu talebi kabul etmediği belirlendi.

SONUÇ VE KANAAT
Prof. Dr. Demir ve avukat Zöngür imzalı bilirkişi raporunun sonuç ve kanaat bölümünde aynen şu ifadeler yer alıyor;

1 Davalı TFF'nin 16 Temmuz 2010 tarihli genel kurulunun 3813 ve 5984 sayılı yasasının 3. maddesinin 2. fıkrasına, TFF statüsünün 9. maddesi c fıkrasına, 21. maddesi 1-2-4 fıkrasına, 22. maddesinin 1. fıkra(h) bendi 2. fıkrasına, davacı TFFHGD tüzüğünün 18. madde 24. fıkrasına, TFF Genel Kurul İç tüzüğünün 3. maddesinin 3-4 fıkrasına aykırı olarak teşekkül ettirildiğinden, belirtilen hükümler gereği iptal yaptırımına tabi olduğu.

2 Ayrıca TFF Statüsü'nün 21. maddesi 2. fıkrası hükmü gereğince usulüne uygun olarak toplanmayan, temsil yetkisi ve delegelik sıfatı taşımayan kişilerle toplanan genel kurulun bu şekilde karar alma yetkisinin de olmadığından alınan kararların iptali gerekeceği yönünde bir sonuç ve kanaate varılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor