Taraftarın hası Trabzon'un uşağı!

Trabzonspor taraftarlarının gündemini belirleyen ve sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkatleri çeken "Trabzonspor Taraftarlar Birliği - Bordomavi.net", Türkiye kupası final maçı sonrasında kardeş şehir ilan edilen Şanlıurfa'da bir okula yardımda bulundu

Taraftarın hası Trabzon'un uşağı!

Trabzonspor taraftarlarının gündemini belirleyen ve sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkatleri çeken "Trabzonspor Taraftarlar Birliği - Bordomavi.net", Türkiye kupası final maçı sonrasında kardeş şehir ilan edilen Şanlıurfa'da bir okula yardımda bulundu.
Yardım kampanyası çerçevesinde, Şanlıurfa İli, Akçakale İlçesinde bulunan Şüveyhan Köyü İlköğretim Okulu'nda yüzlerce kitaptan oluşan bir "Trabzonspor Kütüphanesi" kuruldu.

Kırtasiye gereçleri, spor malzemeleri, şekerleme ve çikolatalar da kitaplara eşlik etti. Trabzon, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Kocaeli'den gelen yardım malzemeleri birlikte Şanlıurfa'ya giden Bordomavi.net yöneticileri ve il temsilcileri, okul bahçesinde Trabzonspor adına bir de küçük fidanlık kurdu.

Çocukların neşeli türkülerinin yankılandığı okulda kurulan kütüphane, iki şehir arasında, geçtiğimiz yıl Şanlıurfa'da oynanan Türkiye Kupası final maçıyla ilk adımı atılan dostluğun taraftarlar nezdinde bir adım daha ileriye taşınmasına köprü oldu ve futbolun bir araya getirdiği gücü, sosyal projelerde de kullanarak futbolun sadece futbol olmadığının mesajını verdi.

Daha önce de Karadeniz'de ve Anadolu'nun çeşitli illerinde bulunan okullara yardım kampanyaları düzenleyen Trabzonsporlular Birliği BordoMavi.Net üyeleri yaptıkları açıklamada, "Bize Her Yer Trabzon sloganının yerelci ve ayrıştırıcı değil, evrensel ve birleştirici bir anlamının olduğunu, 'Bize Her Yer Trabzon' demek, 'biz memleketimizin her yerini Trabzonumuz gibi kabul eder ve aynı değeri sevgiyi veririz anlamı taşımakta. Bu yüzdendir ki özellikle eğitim alanındaki organizasyonlarımız hız kesmeden ve
artarak devam edecektir" ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor