Sürmenespor'dan şok iddia

TFF 3. Lig 4. Klasman Grubu’nda 49 puan toplayarak averajla küme düşen Sürmenespor’da basın sözcüsü Sinan Kanca, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı.Kanca, TFF 3. Lig 4. Grupta mücadele eden takımları 49 puanla küme düşürüldüğünü belir

Sürmenespor'dan şok iddia

TFF 3. Lig 4. Klasman Grubu’nda 49 puan toplayarak averajla küme düşen Sürmenespor’da basın sözcüsü Sinan Kanca, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı.

Kanca, TFF 3. Lig 4. Grupta mücadele eden takımları 49 puanla küme düşürüldüğünü belirterek, “ Ligin son haftasına girilirken, Gümüşhanespor Arsinspor müsabakası ile ilgili bazı çirkin duyumlar aldık ve bu olayı 07.05.2010 tarihinde 43 2010 sayılı yazı ile Türkiye Futbol Federasyonuna bildirdik. Bu müsabakanın önceden berabere biteceği ile ilgili almış olduğumuz bu duyumlar neticesinde Gümüşhanesporlu idarecilerle yapmış olduğumuz konuşmalarda Kastamonuspor’dan en yetkili bir yöneticinin bize 170 bin TL ile geldiğini bu paraya maçın berabere biteceğini kulüp olarak biz de onlardan 300 bin TL talep ettiklerini beyan etmişlerdir” dedi.

Kanca, iddialarıan şöyle devam etti:

“Daha önceden Arsinspor’la yapmış oldukları anlaşmada da son haftada ben kurtarırsam  bana 3 puan sen kurtarırsan sana 3 puan vereceğiz diye de aralarında bir anlaşma yapmışlardır. Bu netice itibari ile bu bilgi ve belgelerin bazı doneler elimizde mevcut, kulüp olarak biz bu verilere ulaştı. Bunu neticesinde bu donelerle beraber biz dün itibari ile elimizdeki belge ve doneleri Türkiye futbol federasyonuna ulaştırarak ligin tescil edilmemesini talep ettik”

Türkiye Futbol Federasyonun 3. Lig 4. Grubun son haftasına gelinirken ligde küme düşecek olan son takımın bu müsabakalar ile belli olacak olması futbol’un için her zaman var olan kötü niyetli kişilerin devreye girmesine neden olduğunu da kaydeden Kanca, şöyle devam etti:

“Gümüşhanespor’un son haftaya girilirken ligde kalmasının garanti olduğunu ve 48 puanla ise Arsinspor’un ligde kalması için 1 puan alması ve Kastamonuspor’un da Yalıspor önünde alacağı 3 puan ve Sürmenespor’un Bulancakspor önünde alacağı 3 puanla 3 takımın yani Gümüşhanespor Kastamonuspor ve Sürmenespor’un 49 puanla yer aldığı 3‘lü averaj sistemine göre ligden düşen Sürmenespor olmuştur. Bu senaryoyu yazanlar bunda başarılı olmuşlarıdır”

Senaryo Yazanlar Başarılı Oldu

Ligin 17. Haftasında kendi sahasında Yimpaş Yozgat müsabakasının 3-0 kaybeden Arsinspor Ünyespor’un deplasmanda 31 yene Gümüşhanespor’un kendi evinde oynadığı hiçbir pozisyonun olmadığı ne hikmetse hiçbir futbolcunun kart bile görmediği Gümüşhanespor Arsinspor müsabakasının berabere sonuçlanması düşündürücü değil midir

Ayrıca Kastamonu Gazi Stadında oynanan Kastomanuspor Yalıspor müsabakasının uzatma dakikalarında penaltı ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bir pozisyonun Kastamonu lehine 90+4’üncü dakikada verilen bir penaltı ile kazanması bir tesadüf olmaz.

Grubumuzda şampiyonluk mücadelesi veren, Kastamonu deplasmanında Trabzon ve Türk futbolunu başarıyla temsil eden müsabakanın uzatma dakikalarında uydurulan bir penaltı sonucun play off oynama şansı kaybeden Yalıspor futbol takımının başkanına yönetim kurulu üyelerine ve futbolcularına öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, vermiş oldukları onurlu mücadeleden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bu Olayın Peşini Bırakmayacağız

Adalet İstiyoruz

Buradan spordan sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Nafiz Faruk Özak beye, sayın Vekillerimize TFF yönetim kurulu üyelerine çağrıda bulunuyoruz.

Sporun kirlenen yüzünü temizlemek ve bu senaryoda yer alan aktörlerin bulunarak ceza almalarını bekliyoruz. Bu olayın takip edilerek sonuçlandırılması ve tescil edilmesi en büyük temennimiz. Biz kulüp olarak merhamet beklemiyoruz, sadece bu olaya karışan kişilerin hukuk önünde hesap vermelerini bekliyoruz.

Okan Şirin / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler