Sürmenespor Cas'a kadar gidecek

Sürmenespor Basın sözcüsü Sinan Kanca, yazılı bir açıklama yaptı. İşte Kanca'nın açıklaması:" Türkiye 3.Lig 4.Grupta mücadele eden Sürmene spor Ligin son haftasına girilirken, Gümüşahanespor-Arsinspor müsabakası ile  maçın önceden berabere biteceğiyle ilg

Sürmenespor Cas'a kadar gidecek

Sürmenespor Basın sözcüsü Sinan Kanca, yazılı bir açıklama yaptı.

 

İşte Kanca'nın açıklaması:

" Türkiye 3.Lig 4.Grupta mücadele eden Sürmene spor Ligin son haftasına girilirken, Gümüşahanespor-Arsinspor müsabakası ile  maçın önceden berabere biteceğiyle ilgili almış olduğumuz çirkin duyumları  07.05.2010 tarih ve 43/2010 sayılı yazımız ile Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdik. Maçtan bir gün öncede Gümşhanespor kulüp müdürü ve bir yöneticisinin Kastamonuspor lu yetkili birisinin kendilerine gelerek beraberlik için 170 bin tl teklif ettiklerini ve 1996 yılında da yine başka bir kulübe 60 bin tl karşılığında şike yaparak maçı ayarladıklarını ve yaptıkları birçok olayı anlattıkları ses kayıtlarını, maçın berabere bitirilerek Sürmene sporun küme düşürülmesine çanak tuttukları için maçtan bir gün sonra TFF Yönetim Kuruluna 10.05.2010 tarih ve 11982 sayılı dilekçemizle elden teslim etmiştik.

 

TFF  ile yapılan görüşmeler sonucunda eğer bu ses kayıtlarında iddia ettiğiniz gibi konuşmalar geçmiş ise, TFF Etik kuruluna sevk edileceği ve tarfların da alınacak ifadelerinden sonra bir kararın verileceği yönündeyken, 21/05/2010 tarihinde konuya ilişkin tarafların dinlenmeden TFF'nin almış olduğu bu maçla ilgili karar, Gümüşhanespor –Arsinspor maçında tarafların maçın sonucunu ayarlamadığı kanaatine varılmıştır diye karar verilmiştir. Bu karar keyfi ve siyasi bir karar olup, bizleri derinden üzmüştür. Daha önceden Gümüşahanespor kulübü başkanı Kurban KARAGÖZ’ün basın açıklamasında  ifade ettiği, biz her maçımızı kameraya çektiriyoruz maçta iki topumuz direkten dönmüş, yüzde yüz iki net pozisyonumuz da rakip takımın kalecisi çıkarmıştır. Bu görüntüleri de TFF'ye gönderdik şeklindeki açıklamasına istinaden, kararın açıklanmasından sonra TFF Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman ile yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde, kendilerine maçla ilgili görüntülerin gelmediğini beyan etmişlerdir. Alınan bu karar adıl olmayıp, sürmene spor üzerinde siyasi oyunların oynandığı aşikârdır. Buradan TFF ye sormak lazım bu kararı neye göre verdiniz ses kayıtları size neyi anlattı. Yoksa birileri devreye girip onların istediği gibimi karar verdiniz. Bu vermiş olduğunuz kararı ve yanlı tutumunuzdan dolayıda hakkınızda suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz.

 

Gümüşhane sporun başkanı vermiş olduğu beyanatlarla kamuoyunu yanıltmaya çalışmış ve yalan söylemiştir. Kendisini buradan maçın cd lerini gerekli görsel kanallara iletmesini ve kulübünü aklamasını bekliyoruz.

 

KONUYU CAS ‘A KADAR TAŞIYACAĞIZ.

 

Verilen bu yanlı karardan sonra, Sürmenesporun haklarını koruma adına pazartesi günü bir dosya ile TFF bir üst kurulu olan Tahkim Kuruluna başvuracağız ve tahkimden tarafların sözlü olarak ifadelerinin alınmasını talep edeceğiz. Sürmenespor bu yaşanan şike olaylarının peşini bırakmayacaktır ve tahkimden aleyhimize çıkacak olası bir karardan sonra da konuyu Cumhuriyet Baş Savcılığına ve Uluslararası Futbol Mahkemesi (CAS) a kadar taşıyacağımızın bilinmesini istiyoruz.

 

Bu konuyu gündeminde sürekli tutan ve Türk futbolunun geleceğine katkıda bulunan yazılı medyaya da Sürmenespor olarak teşekkür ediyor, bazı yazılı medyayı da taraflı ve korkup yazamadıklarından dolayı Sürmenespor olarak kınıyoruz. Elimizdeki ses kayıtlarını da yazılı ve görsel  ulusal medyaya vereceğimizi tüm kamuoyunu bu şekilde de bilgilendirip yapılan haksızlıkların ve verilen adaletsiz kararların herkes tarafından bilinmesini sağlayacağımızı da belirtmek istiyorum.

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler