Süper Lig'e kim çıkacak?

Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki merkez binasında gerçekleştirilen kura çekimine Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı ve Eğitimden Sorumlu Üyesi Ufuk Özerten, Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman, Profesyonel Maçlar Organizasyon ve Planlama

Süper Lig'e kim çıkacak?

Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki merkez binasında gerçekleştirilen kura çekimine Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı ve Eğitimden Sorumlu Üyesi Ufuk Özerten, Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman, Profesyonel Maçlar Organizasyon ve Planlama Müdürü Ufuk Şepik ile Yükselme Grubu karşılaşmalarında mücadele edecek Adanaspor, Altay, Karşıyaka ve Konyaspor kulüplerinin temcileri katıldı

Ali Sami Yen ve Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 17-23 Mayıs tarihleri arasında oynanacak maçların bilet ücretleri de ortak kararla tespit edildi. Buna göre tüm maçlarda bilet ücreti 5 TL olacak.

MAÇLARIN PROGRAMI

Yükselme Grubu maçlarının programı şöyle: 17 Mayıs Pazartesi: 20.00 Karşıyaka-Altay (Atatürk Olimpiyat Stadı) 20.00 Konyaspor-Adanaspor (Ali Sami Yen Stadı) 20 Mayıs Perşembe: 20.00 Altay-Adanaspor (Atatürk Olimpiyat Stadı) 20.00 Konyaspor-Karşıyaka (Ali Sami Yen Stadı) 23 Mayıs Pazar: 19.00 Altay-Konyaspor (Atatürk Olimpiyat Stadı) 19.00 Adanaspor-Karşıyaka (Ali Sami Yen Stadı

TARAFTARLARIN OTURACAKLARI TRİBÜNLER DE BELİRLENDİ

Kulüp taraftarlarının statlarda oturacakları tribünler de her maça göre kura çekimi ile belirlendi.

Buna göre, Karşıyaka-Altay maçında Altay taraftarı protokol, Karşıyaka taraftarı maraton, Konyaspor-Adanaspor maçında Adanaspor taraftarı protokol, Konyaspor taraftarı maraton, Altay-Adanaspor maçında Altay taraftarı maraton, Adanaspor taraftarı protokol, Konyaspor-Karşıyaka maçında Konyaspor taraftarı maraton, Karşıyaka taraftarı protokol, Altay-Konyaspor maçında Altay taraftarı protokol, Konyaspor taraftarı maraton, Adanaspor-Karşıyaka maçında Adanaspor taraftarı maraton, Karşıyaka taraftarı protokol tribünlerinde maçı izleyecek.

YÜKSELME GRUBU PUAN USULU VE AVERAJ SİSTEMİ

Kazanan takıma 3, berabere kalan takımlara 1’er puan verilecek olan Yükselme Grubu’nda puan eşitliği halinde aşağıdaki kriterler sırasıyla uygulanacak: 1- İki takım arasında puan eşitliği varsa; İki takım arasında oynanan Yükselme Grubu müsabakası sonucuna bakılır, şayet bu müsabaka berabere tamamlanmış ise Yükselme Grubu’ndaki gol averajına bakılır. Takımların gol averajının eşit olması durumunda Yükselme Grubu’nda daha fazla gol atan takım üst sırada yer alır. Bütün bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakalarındaki sıralamaya göre üstte olacak takım belirlenir.

2- Aynı puana sahip takım sayısı üç ise; Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.) Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa Yükselme Grubu’ndaki kendi aralarındaki puan cetvelindeki gol averajına bakılır. Gol averajı da eşit ise Yükselme Grubu’nda daha fazla gol atan takıma bakılır. Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakaları genel puan cetvelindeki sıralamaya göre Yükselme Grubu’ndaki sıralama belirlenir.

3- Bütün takımların puan eşitliği halinde; Puan cetvelindeki gol averajına bakılır. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır. Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise çift devreli lig usulüne göre oynanan TFF 1. Lig müsabakaları genel puan cetvelindeki sıralamaya göre Yükselme Grubu’ndaki sıralama belirlenir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor