Sultanlar Rusya'ya boyun eğdi

Japonya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Bayan Voleybol Takımı, ikinci grup maçında son şampiyon Rusya'ya 3-1 yenildi.Çin'i devirerek Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'na galibiyetle başlayan Filenin Sulta

Sultanlar Rusya'ya boyun eğdi

Japonya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Bayan Voleybol Takımı, ikinci grup maçında son şampiyon Rusya'ya 3-1 yenildi.

Çin'i devirerek Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'na galibiyetle başlayan Filenin Sultanları, gruptaki ikinci maçında son Dünya Şampiyonu Rusya'ya 3-1 mağlup oldu.

Bayan millilerin 23-14'ten müthiş bir geri dönüş yaptığı çekişmeli geçen ilk set 27-25 A Milli Takım'ın oldu ve setlerde milliler 1-0 öne geçti.

İkinci setin ilk bölümü başa baş geçti. Özellikle bloklarda etkili olan Rusya ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. Ancak Rusya son bölümde yaptığı iki blokla seti 25-22 kazandı ve maça eşitlik geldi: 1-1

Üçüncü sete 3-0'lık seri ile Rusya iyi başladı. Top karşılamada sıkıntı çeken Filenin Sultanları hücumlarda da basit hatalar yapınca ilk teknik molaya 8-4 geride girdik. Milli Takım'ın servis karşılamadaki sıkıntısı devam edip hücumda da çok blok yiyince ikinci teknik molayı Rusya 16-8 önde geçti. Setin genel karakteri bundan sonra da devam etti, seti 25-11 verdik ve Rusya 2-1 öne geçti.

Dördünce sette sayı üretmekte zorlanan A Milli Takım karşısında iyi top karşılayıp iyi hücum yapan Rusya ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. İkinci teknik molada da 16-9 önde olan taraf Rusya oldu. Dördüncü seti 25-17 alan Rusya müsabakadan 3-1 galip ayrıldı.

A Milli Takım'da Neslihan Darnel ve Rusya'dan Ekaterina Gamova kaydettikleri 25'er sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldular.

Filenin Sultanları gruptaki üçüncü maçında yarın TSİ 06:00'da Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor