Sokak Ligi'ne kızlar da el attı

Türkiye Koordinatörlüğünü Sosyal Sorumluluk Derneği, İzmir Koordinatörlüğü'nü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sokak Ligi'nde yeni bir dönem daha başladı.Spora erişimi kısıtlı, dezavantajlı çocuklara yönelik projeye bu kez kızlar da katıldı.

Sokak Ligi'ne kızlar da el attı

Türkiye Koordinatörlüğünü Sosyal Sorumluluk Derneği, İzmir Koordinatörlüğü'nü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sokak Ligi'nde yeni bir dönem daha başladı.

Spora erişimi kısıtlı, dezavantajlı çocuklara yönelik projeye bu kez kızlar da katıldı. Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen tören ile 12 yaş gurubunda bulunan 80 çocuktan oluşan Homeros, Smyrna, Forbes ve Ege Spor takımları, 10 gönüllü antrenör ve psikolog eşliğinde çalışmalarına start verdi.

Törende, sezon açılışı ile birlikte Sokak Ligi'nde oynayacak çocuklara malzeme dağıtımı da gerçekleştirildi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Nezihe İncegöz, Sokak Ligi'ne katılan miniklere projenin kapsamı ile geçen dönem yaşananlar, uygulananlar ve kazanılan başarılar ile ilgili bilgi aktardı. İncegöz, spor yapmanın yanında projeye katılan çocukların sağlıklı bir şekilde sosyalleşmenin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Murat Özel ise amaçlarının gençlerin topluma yararlı, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ülkeye sahip çıkan gençler olarak yetiştirilmesi olduğunu belirterek; “İzmir Sokak Ligi, geniş bir ailedir ve bu ailenin her geçen yıl biraz daha genişlemesinden büyük gurur duyuyoruz. Bu aileye kızlarımızın da katılması bizi özellikle mutlu etti” diye konuştu.

 

ALMANYA'YA TRANSFER OLDULAR
Türkiye'de İzmir ile birlikte 19 ilde yürütülen Sokak Ligi, 12-16 yaş aralığındaki spora erişimi kısıtlı, dezavantajlı çocuklara yönelik olarak uygulanıyor. 2004 yılında Sokak Ligi'ne başlayarak projeyi tamamlayan gençler, yeni dönemde yer alan kardeşlerine ağabeylik yapıyor. İzmir'de ise 2004 yılından beri sürdürülen proje kapsamında 120 genç projeyi tamamladı. Bu sporculardan ikisi Almanya'nın Münih kentinde Bayern Münih'in alt takımına girmeye hak kazanarak futbol yaşamlarını Almanya'da sürdürmeye başladı.

 

SOKAK LİGİ NEDİR ?
Dezavantajlı çocukların sağlıklı sosyalleşmesini sağlamak, spor ekseninde kaynaşma yaratmak amacıyla 2004 yılında British Council öncülüğünde başlatılan ve son 4 yıldır Türkiye Koordinatörlüğü'nü Sosyal Sorumluluk Derneği, İzmir Koordinatörlüğü'nü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sokak Ligi projesi, 12 - 16 yaş arası çocuklara yeni bir dünyanın kapılarını açıyor.Projede il takımlarının mücadelesi, sadece kazanan ya da kaybeden üzerine kurulmuyor. Turnuvalarda centilmenliğin ve sportmenliğin daha fazla puan getirdiği maçlar gerçekleştiriliyor.

 

İŞTE İLK DÖNEMİ TAMAMLAYAN GENÇLERİN GÖRÜŞLERİ:
Aykut Bingöl: “Projeye katıldığımda 12 yaşındaydım. O zaman sportif etkinliklerim yoktu. Sadece sokak futboluyla idare ediyordum. Başımda beni çalıştıran kimse yoktu. Bu projeye katıldıktan sonra hocalarım kendimi geliştirmeme yardım ettiler. Kendimi geliştirip büyük takımlara gittim. Lig karşılaşmaları için Trabzon'a ve Almanya'ya gittik. Hayatımızda çok büyük değişiklikler oldu. Şu anda Menemenspor'dayım. Yeni döneme başlayan kardeşlerime başarılar diliyorum. Biz zamanımızda çok iyi arkadaşlıklar dostluklar vardı. Yeni arkadaşlarım hocalarının sözlerini dinleyip çok çalışsınlar.”


Mesut Kaçar: “Bu projeye katıldıktan sonra hayatımda bir çok şey değişti. Örneğin paylaşmayı öğrendim. Yeni arkadaşlar edindim. Güzel günlerimiz geçti. Çok yeri gezdim, gördüm Ben de Menemenssporda oynuyorum. Futbola devam edeceğim. Sporu çok seviyorum. Yeni döneme başlayan kardeşlerimiz de umarım başarılı olurlar. Herkes birbirine yardım ederse daha güzel şeyler olur diye düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor