Şenol Güneş'in davet edilmeyişi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, spor adamlarının açılıma destek verdiklerini söyledi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen spor adamlarının "demokratik açılım" sürecini destekledik

Şenol Güneş'in davet edilmeyişi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, spor adamlarının açılıma destek verdiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen spor adamlarının "demokratik açılım" sürecini desteklediklerine ilişkin çok olumlu mesajlar verdiklerini söyledi.

 Çelik, spor camiasıyla yapılan ve yaklaşık 4.5 saat süren toplantının çok verimli ve  faydalı  geçtiğini kaydetti.

Katılımcılardan 36'sının söz aldığını, spor camiası ve Türkiye'nin gündemi ile demokratik açılımla ilgili görüşlerini paylaştıklarını ifade eden Çelik, alınan somut bir kararı basın mensuplarıyla paylaşmak istediğini kaydetti.

Stadyumdaki küfürleşmeler ve spordaki şiddetle ilgili olarak Şansal Büyüka'nın, bazı tespitlerini dile getirdiğini aktaran Çelik, Büyüka'nın, lig başlamadan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 18 kulübün başkanının Başbakanlığın merdivenlerinde görüntü vermesi, birlikte bir deklarasyon yayınlayarak lige başlanılması teklifine bulunduğunu söyledi.

Çelik, "Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilen teklif dolayısıyla sezon başlamadan önce bir anlamda bir centilmenlik deklarasyonu yayınlanacak ve Sayın Başbakan ile beraber 18 kulübün başkanları değerli bakanımızla birlikte bir araya gelecekler" diye konuştu.

Uzun zamandan beri sporda şiddetin azaltılmasıyla ilgili olarak bir yasa çalışması yapıldığını anımsatan Çelik, şunları kaydetti:

 "Bununla ilgili olarak ilgili Devlet Bakanlığı ve  Futbol Federasyonunu bir çalışma yapıyordu. Eylül ayı içerisinde bu yasanın da TBMM'den geçirilmesiyle ilgili  olarak  gerekli çalışmalar bitecek ve ümit ediyorum ki önümüzdeki sezonda yasa da devreye girmiş olacak. Bunlar alınan somut kararlar. 

Gerek futbol gerekse diğer spor dallarında çok önemli tespitlerde bulunuldu. Demokratik açılım anlamında iki S'nin çok önemli olduğu ifade edildi. Bunlardan biri sanat, biri spor. İkisinin de özellikle doğu ve güneydoğu'da gençlerin doğruya ve iyiye kanalize edilmesi için çok etkin olabilecek birer enstrüman olduğu ifade edildi."

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in toplantıya geldiği, fakat geri döndüğü hatırlatılarak, sebebinin sorulması üzerine de Çelik, şunları söyledi:

"Sayın Şenol Güneş ile ilgili olarak maalesef bir talihsizlik oldu. Güneş, yurt dışında olacağı için bu toplantıya katılamayacağını ifade etmiş. Dolayısıyla ismi listede bulunmadığından kapıdaki yetkililer maalesef, kendisini tanıyorlar aslında içeri alabilirlerdi, 'isminiz yok' deyince o da gitmiş. Kendisiyle telefonla görüşüldü. Bu mesele tatlıya bağlandı."

"Doğu ve Güneydoğu'ya bir spor yatırımı mı yapılacak?" şeklindeki soru üzerine de Çelik, gençlerin doğruya kanalize edilmesiyle ilgili olarak spor alanından nasıl daha fazla yararlanılacağına dair üniversite öğretim elemanları ve spor camiasından uzmanlardan oluşacak bir çalışma grubu kurulacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın olimpiyat şampiyonluğu da beklediğine işaret eden Çelik, "Arzumuz, Türkiye nasıl ekonomide, diplomaside atak yapıyorsa, sporda da özellikle bu atakları yapması gerekiyor" dedi.

Önceki haberimiz:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor