Şenol Güneş'in Colman korkusu

Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Alanzinho, açıklamalarda bulundu. Alanzinho, Trabzon'a ve Türk futboluna alıştığını belirterek, "Türkiye'ye Türk futboluna ve Trabzon'a artık yeteri kadar uyum sağladım. Şu anki performansıma gelince son haftalarda dah

Şenol Güneş'in Colman korkusu

Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Alanzinho, açıklamalarda bulundu. Alanzinho, Trabzon'a ve Türk futboluna alıştığını belirterek, "Türkiye'ye Türk futboluna ve Trabzon'a artık yeteri kadar uyum sağladım. Şu anki performansıma gelince son haftalarda daha iyi oyunlar çıkardığımı düşünüyorum. Giderek yükselen bir performansım var. Ama şu an için hala bana yeterli gelmiyor. Çünkü daha iyi oyunlar ve maçlar çıkarabilirim. Fenerbahçeli Niang'ın yediği tekmelerden şikayetçi olması normal. Çünkü ben de ilk geldiğimde benzer bir durumdan şikayet ediyordum. Burası iyi bir futbol ülkesi ama bizim geldiğimiz ülkeye göre futbol çok sert oynanıyor. Niang'ın bu şikayetlerini anlıyorum ve bu şikayetleri belli bir dönem daha devam edecektir" diye konuştu.

"TEOFİLO GİDERKEN BİZE BİR ŞEY SÖYLEMEDİ"

Alanzinho, yakın arkadaşı Teofilo'nun Trabzon'dan ayrılmasına hala anlam veremediklerini de belirterek, "Benim için ne olursa olsun şaşırtıcı bir şey. Gitmeden önce bana her hangi bir şey söylemedi. Ama uyum sorunuyla ilgili bir takım sıkıntıları olduğunu biliyordum. Buna benzer sorunları bende Brezilya'dan Norveç'e gittiğimde yaşamıştım ama bunların üstesinden gelmeyi başardım. Ben ne kadar sorun yaşamışsam o da o kadar sorun yaşadı. Belki bu tarafıyla anlaşılabilir bir şey olabilir. Ama bizim için, arkadaşları için ne olursa olsun çok şaşırtıcı. Çünkü bize her hangi bir şey söylemedi. Her hangi bir açıklama yapmadı ve böyle bir niyet belirtmedi. O yüzden bizde çok şaşırdık" dedi.

"BAZEN YEDEK KALMAM NORMAL"

Brezilyalı futbolcu zaman zaman zaman yedek kalmayı sorun etmediğini de vurgulayarak şunları söyledi:

"Hangi oyuncuya sorsanız sezonun her maçında oynamak ister ama işin gerçekliği böyle değildir. Hiçbir hoca bir oyuncusunu tüm maçlarda oynatmaz ve maçın önem derecesine göre kadro belirler. Bunun sonucunda da bir 11 ve 18 kişilik kadro oluşur. Bu dönem içerisinde bazı oyuncuların kadro dışı kalmaları anlaşılabilir. Çünkü her maçın atmosferi, yapısı karşınızdaki rakibin oyun kurgusuna göre farklılık gösterir. O yüzden bazen yedek kalmam anlaşılabilir."

"JAJA İLE FORMA İÇİN RAKİBİZ, AMA SAHA DIŞINDA ARKADAŞIZ"

Vatandaşı Jaja ile saha içerisinde rakip, saha dışında ise arkadaş olduklarını ifade eden Alanzinho, "Jaja ile çok yakın arkadaşız. Birimiz gol attığında hemen diğerine koşuyor. Saha içinde de, saha dışında da vaktimizin büyük bir bölümünü birlikte geçiriyoruz. Aynı pozisyonda oynuyoruz ve burada ister istemez bir rekabetin olması anlaşılabilir. Ama bu rekabet aramızdaki arkadaşlığı etkilemez. Sonuç olarak hepimiz forma giymek için buradayız. Bu rekabeti anlayabilmemiz ve başa çıkabilmemiz gerekiyor. Umarım bir gün birlikte oynarız ve gol atıp bunu birlikte kutlarız. Bu beni çok mutlu eder" diye konuştu.

"TRABZON BİR FUTBOLCU ŞEHRİ"

Trabzon'un küçük bir şehir olduğunu hatırlatan Alanzinho, "Ben daha önce Rio de Jenerio da yaşadım. Orası buradan çok daha büyük bir kent. Norveç'te de çok büyük olmasa da büyük sayılabilecek bir şehirde yaşadım. Burası belki oralara kıyasladığında küçük bir şehir ama burayı farklı kılan nokta şehrin futbolla içli dışlı olması. Bu da bir futbolcunun yaşamını çok kolaylaştırıyor. Çünkü herkes futbolla ilgilendiği için insanlarla ortak nokta bulma ve anlaşma imkanınız çok artıyor. Takımdaki herkes birbirine büyük bir saygı ve sevgiyle yaklaşıyor. Ben hepsiyle çok yakın arkadaşım. Bu ilişkiler günden güne gelişiyor. Her ne kadar farklı yerlerden gelmiş olsak ta birbirimize sürekli hoşgörü ile yaklaşıyoruz. Bu saha içindeki işimizi de kolaylaştırıyor" dedi.

"GALATASARAY VE BURSA MAÇLARININ ANLAM KAZANMASI İÇİN KONYA'YI YENMELİYİZ"

Ligde üç haftalık süreçte çok zor maçlar oynayacaklarını da ifade eden Alanzinho, "Konyaspor maçından sonra oynayacağımız Galatasaray ve Bursaspor maçlarının daha büyük anlamlar kazanabilmesi için önce Konya'da galip gelmemiz gerekiyor. Çünkü Konya'da galip gelirsek o iki büyük maç öncesi daha büyük bir kredimiz olacak ve daha yüksek bir moralle oynayacağız. Ardından Galatasaray ve Bursaspor maçları gelecek. Zaten bu üç maçlık dönemden iyi bir şekilde çıkmayı başarabilirsek puan sıralamasında iyi bir avantaj sağlayacağız. Hatta bu avantaj bize ilk yarıyı lider olarak bitirtebilir" ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ'İN COLMAN KORKUSU

Bu arada bordo - mavili takımın hafta sonu oynayacağı Konyaspor maçı öncesi Colman'ın hafif bir sakatlığının bulunması teknik direktör Şenol Güneş'i tedirgin ediyor. Bu futbolcunun yerine 1461 Trabzon ile oynanan hazırlık maçında Ceyhun'u deneyen Güneş'in, sağlık ekibiyle Colman'ın durumu hakkında sürekli fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi. Güneş, sakatlığı tamamen geçen Glowacki'yi Konyaspor maçında yedek kulübesinde oturtmayı, Mustafa Yumlu'yu ise sahada tutmayı düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor