Şenol Güneş içini döktü

Şenol Güneş: “İkinci yarıya başlamadan önce bakıldığında en avantajlı durumda olan takım Bursa. Onların üzerinde yok ama bizim üzerimizde psikolojik baskı var. Yani Bursaspor gerçek rakip ama psikolojik baskıyı yapan rakip Fenerbahçe” Trabzonspor’un 29 Ar

Şenol Güneş içini döktü

Şenol Güneş: “İkinci yarıya başlamadan önce bakıldığında en avantajlı durumda olan takım Bursa. Onların üzerinde yok ama bizim üzerimizde psikolojik baskı var. Yani Bursaspor gerçek rakip ama psikolojik baskıyı yapan rakip Fenerbahçe”

Trabzonspor’un 29 Aralık’ta başlayan Antalya kampı dün sona erdi. Tüm medya kuruluşlarının röportaj önerilerini geri çeviren Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş akılda kalan tüm soruları cevapladı. Şu ana kadar yaptıklarını, bundan sonra yapacaklarını anlatan tecrübeli hoca, daha çok eylem ve söylemlerinin gerekçeleri üzerinde durdu. Güneş, gündemi ve Trabzonspor’un şampiyonluk şansını değerlendirirken, bir anlamda kendi iç dünyasını da ışık tuttu:

 

‘İŞİ EN ZOR OLAN BİZİZ’

“İkinci yarıda işi en zor olan takım biziz. İkinci yarıya başlamadan önce bakıldığında en avantajlı durumda olan takım Bursaspor olarak görünüyor. Biz puan olarak öndeyiz ama psikolojik olarak Bursaspor bizim önümüzde. Çünkü bizim üzerimizden baskı yapılıyor. Dolayısıyla herkesin saldıracağı takım biz oluyoruz. Bursaspor da iyi olmasına rağmen hiçbir saldırıya uğramıyor. Halbuki kadro yapısı itibari ile Bursaspor yukarıyı zorlayacak bir takım. Yani Bursaspor gerçek rakip ama psikolojik baskıyı yapan rakip Fenerbahçe. Bu durum da Bursaspor’un lehine. F.Bahçe geçen sezon da aynısını yaptı ama Bursa şampiyon oldu.”

"YENİDEN BAŞLAYACAĞIZ"

“Trabzonspor her şeyi çok iyi yaptı, 2. yarıda da çok iyi yapar veya diğerleri işini yapamadı demek doğru değil. Bizde işler biraz sıkıntılı gittiği zaman aşırı tepki veya dönemsel başarılar için aşırı övgü oluyor. Halbuki aşırı tepki gibi aşırı övgü de zararlı. Bu nedenle biz 2. yarıya sıfırdan başlayacağız. Futbolcularıma da bunu anlatıyorum. Yani 2. yarıya yeni başlıyormuş gibi gireceğiz.”

"KAMPTAN VERİM ALAMADIK"

“Kamptan isteğimiz verimi alamadık. Süre kısa, bazı oyuncularda geç gelince istediklerimizi tam olarak yapamadık. Şu anda bazı oyuncularda eksikler var. Onları gruplara ayırıp eksiklerine yönelik olarak idman programları verdik. Hepsi çok iyi çalışıyor ama henüz yeterle düzeye ulaşmadılar. Ayrıca zihinsel olarak tekrar bir alt yapı oluşturmaya çalışması yaptık. Kadromuzun aşağı yukarı aynı olması ve herkesin ne düşündüğümüzü ve ne yapmak istediğimizi bilmesi bu konudaki en büyük avantajımız oldu.”

 

"SÖYLEDİKLERİM ANLAŞILMIYOR"

“Bazı düşüncelerimi açıkladığımda herkes şaşırıyor. Ama aradan 3 sene geçtikten sonra ‘Şenol Güneş daha önce bunu söylemişti’ deniyor. Ben bunlara alıştım”

Trabzon’un tecrübeli hocası Şenol Güneş zaman zaman söylediklerinin anlaşılmadığını ifade etti. Güneş, “Türkiye’de 70 milyon insan yaşıyor ve hepsinin de farklı özellikleri var. Bu insanları anlamaya çalışırsak hepsinin iyi yönleri olduğunu görürüz. Bunun için kişinin önce kendisini değiştirmesi gerek. Bunu yaptığın zaman her şeyi değiştirirsin. Benim söylemlerim, davranışlarım aşağı yukarı yıllardır aynı. Bazı düşüncelerimi açıkladığımda herkes şaşırıyor. Ama aradan 3 sene geçtikten sonra ‘Şenol Güneş daha önce bunu söylemişti’ deniyor. Ben bunlara alıştım” dedi. Güneş bu açıklamanın ardından sözü taraftarlara getirip, “Taraftar kitlesinin aydın olması lazım. Üniversite, çocuklar için kitap çıkarıyor, yeterli bulunmazsa 2. kitap çıkıyor. Yani bu çocuklar hiç başı boş bırakılmıyor. Sadece futbol takımı olarak büyümeyiz. Biz de şehrin kötü görünen imajını yıkıp yeniden yapmak zorundayız. Bu nedenle kalıcı bir sistem oluşturmaya çalışıyorum. Bu konuda herkese görev düşüyor. Yoksa ‘Şenol Güneş geldi, bir şeyler yapıp gitti’ olur ve her şey eskiye döner” uyarısında bulundu.

"HEPSİ BENİM SORUNUM"

“Engin’in başka türlü, Selçuk’un başka türlü, Jaja’nın öbür türlü sorunları var. Bunlar önce kendilerine, sonra kulübe zarar veriyorlar. Bu nedenle onların sorunları benim de sorunum. Bunları çözmeye çalışıyorum. Aynı şey Teofilo için de geçerli. 6 ay onu kazanmak için uğraştık ama başaramadık. Bu konuda vicdanen rahatım. Teofilo’yla benim işim bitti. O artık benim oyuncum değil.”

 

"ŞAMPİYONLUK KUPASI EKSİK"

“59 yaş içerisine girdim. Oyunculuk dönemimde hemen hemen bütün kupaları kazandım. Antrenör olarak da bir çok kupa kazandım ama hiç lig şampiyonluğu olmadı. Böyle bir şampiyonluk geldiği zaman benim futbol hayatımda kupa olarak eksik kalmayacak. Şu anda da bu hedefe yakınım. Bu beklentim gerçekleşirse çok mutlu olurum. Ama benim için önemli olan Avrupa’da başarı kazanmak. Trabzonspor Avrupa’da şampiyon olmaya henüz hazır değil. Olsa bile büyük bir sürpriz olur. Bu nedenle ben futbolcularıma hedef olarak Türkiye’de en iyiyi yapmayı koyuyorum.”

"YURTDIŞI DEFTERİNİ ARTIK KAPATTIM"

“Yeniden yurt dışına gitmeyi düşünmüyorum. Ben artık o defteri kapattım. Trabzonspor’un başındayım ve şampiyonluk yarışının içindeyim. Bu nedenle şimdi bu işi kovalıyorum. Şampiyon olursak daha çok idari, teknik ve sosyal

konularla ilgilenmek istiyorum. Ama ben sadece idare edeyim tarzıyla bir işte yer alamam. Bu durum beni de yaralar. Ancak ne olursa olsun teknik, ekonomik ve

işleyiş olarak bölgeyle ilişkilerin düzenlenmesinde bana düşen görevi yapacağım. Üzerime düşen sorumluğu yerine getireceğim. Bunu sadece ben de yapmayacağım, Suat (Ahmet Suat Özyazıcı) ve Özkan (Sümer) ağabeyler de var.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor