Şenol Güneş dobra dobra konuştu

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, alt yapıdan oyuncu yetişmemesinin detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini belirterek, "Eskiden futbol hobi için oynanırdı. Şimdi alt yapıya gelen futbolcudan bile ailesi para bekliyor. Böyle bir ortamda nası

Şenol Güneş dobra dobra konuştu

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, alt yapıdan oyuncu yetişmemesinin detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini belirterek, "Eskiden futbol hobi için oynanırdı. Şimdi alt yapıya gelen futbolcudan bile ailesi para bekliyor. Böyle bir ortamda nasıl oyuncu yetişsin?" diye konuştu.

Trabzonspor'un tecrübeli teknik direktörü Şenol Güneş, Barcelona'nın 11'inde alt yapıdan gelen 8 oyuncunun bulunmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi. Güneş, kendi takımlarında ise alt yapıdan fazla oyuncu yetişmemesiyle ilgili olarak ise, "Bu ekonomik ve sosyal yapıyla ilgili. Almanya'da 17 yaşında bir futbolcu vardı yetenekli. 'Neden futbolu bıraktın' diye sorduğumda motor kullanmak istediğini söyledi. Futbol biraz aç insan işi. Almanya bile artık işi devşirme oyuncuyla çözmeye çalışıyor. Trabzon için sıkıntı şu, futbola hobi olarak değil para olarak bakılıyor. Zaman ve emek verilmiyor. Alt yapıya gelen oyuncudan bile ailesi para bekliyor. Böyle bir ortamda nasıl oyuncu yetişsin? Bu işe emek harcamak gerekiyor" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMAKLA İŞ BİTMİYOR"

Milli takımda başarının sadece oyuncuyu çağırmakla yakalanamayacağını da belirten Güneş, "Sadece oyuncu almak yetmiyor. Diyaloğu arttırmak gerek. Günlük sonuçlarla başarılı olamazsınız. Kendi oyuncularımızın eksik olduğunu düşünüyorum. Daha iyi olabilirler. Kendinizi yeterli gördüğünüz an düşüş başlar. Hemen kendimizi Barcelona ile kıyaslıyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? Milli takıma gitmek başarıdır, ama orada kalmak ve katkı sağlamak oyuncunun kendini tamamladığını gösterir. Bugün bir Arda'dan nasıl kötü diye bahsedebilirsiniz. İyi bir Tuncay tabi ki yeniden Milli Takım'a katılabilir. Bir maçla bakmamak gerek. Daha yapılması gereken çok iş var" dedi.

SENEGALLİ FORVET GÜNDEME ALINDI

Öte yandan devre arası için transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Norveç Ligi takımlarından Molde'de kiralık olarak forma giyen Baye Djiby Fall'ı gündemine aldı. Bonservisi Rusya'nın Lokomotif Moskova takımında bulunan Fall, 2010 - 2011 sezonunda Molde formasıyla 28 maçta 16 kez rakip fileleri havalandırdı. 186 cm boyunda ve 25 yaşında olan Senegalli futbolcu için devre arasında transfer girişimlerinin resmen başlatılabileceği belirtildi. Forvet mevkiine Umut Bulut'un yanına kaliteli bir yabancı oyuncu transfer etmek isteyen bordo - mavililer, yüklü bir miktarda bonservis bedeli ödemeyi de gözden çıkardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler