Şener'den önemli açıklamalar

Bu sabah saatlerinde Asbaşkanı olmasına kesin gözü ile bakılan Nevzat Şakar ile birlikte Trabzon’a gelen Şener basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kongreyi gündeme getirmeyi sevmediğini belirten Şener benim için 3 puan kongreden çok daha önemli.Önüm

Şener'den önemli açıklamalar

Bu sabah saatlerinde Asbaşkanı olmasına kesin gözü ile bakılan Nevzat Şakar ile birlikte Trabzon’a gelen Şener basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Kongreyi gündeme getirmeyi sevmediğini belirten Şener benim için 3 puan kongreden çok daha önemli.Önümüzde 3 maç kaldı.Bunları kazanmak istiyoruz” dedi.

 

Bazı maçların sıkıntı yarattığını belirten Şener, ‘’Büyük takımlarla oynadığımız ve kazandığımız karşılaşmalar sonrası, oynadığımız maçlar çok sıkıntı yaşadık. Sanırım psikolojik bir sıkıntı bu. Gaziantep deplasmanı da zorluydu, o maçı kazandık. Şimdi Buca ile evimizde oynayacağız. Ligdeki durumuna bakıp hiçbir takımı küçümsememek lazım. Şenol hocada sürekli söylüyor.Ayağın yere sağlam basacak, eğer basmazsa sorun yaşarsınız. Havalara girerseniz şampiyon olamazsınız. Ligde her maçı ciddiye alacaksınız.  14.maç geride kaldı, herşey yerli yerine oturmaya başladı. Bizim takım da o tecrübeyi de elde etmiştir sanırım. Bu şanslarda her zaman elinize geçmiyor. Bu hale gelmek için bayağı emek sarf edildi. Bu gün tüm Türkiye bizden bahsediyor.

 

Biz şampiyon olacağız demeci vermem yanlış olur. Biz ancak şampiyonluğu temenni edebiliriz,adaylardan birisiyiyiz diyebiliriz.  Daha çok maç var.3 İstanbul takımını kaldırıp bir kenara koyamazsınız. Bunlar da büyük takımlar ve her an bu yarışın içinde olurlar. G.Saray biraz daha geride kaldı. Biz ligin ikinci yarısında, 3 kez bu takımlarla deplasmanda oynayacağız ve sanırım bu maçlar kış aylarında oynanacak. 3 maçın yüzde 60 ını alırsak Bursa Trabzon’a gelecek o zaman hedefe daha kolay ulaşırız. Şampiyonluğa en yakın biziz .

 

Teofilo konusunda benim bir bilgim yok. Bende sizin gibi onun Liverpool’a gideceğini duydum. Ancak kulübe  resmi bir başvuru yok. Teofilo kötü bir oyuncu değil. Sadece tahminimi söyleyebilirim” Kendisinin ne düşündüğünü bilmiyorum. Sanırım Ocak ayı transfer döneminde   menajeri ortaya çıkar ve bizle temasa geçer. Bizler bu konuda hukuken gereken girişimleri aksaksız yapıyoruz.Teofilo’nun yerine belki oyuncu alabiliriz. Bu konudaki karar Güneş’in .Ancak Teofilo yokken orda bir boşluk olduğu da doğru. Mesela bakın Burak cezalı ama, elimizde Yattara var. Forvette ise  Umut yalnız kaldı. Allah göstermesin bir sakatlık, ya da cezalı durum da,orda azda olsa bir sorun yaşanır galiba. Bu teknik bir konu. Yani Şenol hoca dünkü toplantıda eksiklik olduğunu söylemiş .Hocada sanırım önümüzdeki 3 maçın bitmesini bekliyor. İzleme komitesi üyelerimizde çalışmalarını yapıyor. Ellerinde isimlerde var. Şenol hoca ile henüz bu konuda görüşmedim. Hoca şunu istiyorum ,bunu istiyorum derse isteklerini yerine getiririz.

Aldığımız oyuncunun birini kesmesi lazım. Birinin yedeği olsun diye,ara transferde oyuncu almam. Lider takıma oyuncu alıyorsam, birini kesmesi gerek. Biz önümüzdeki 3 yılın planlamasını da şimdiden yapıyoruz. Elimezde iskelet kadro var. Bu kadroya, yılda 2 ya da 3 takviye yapar devam ederiz"

 

Eskiden başarı, eldeki iskelet kadrolara yapılan takviyelerle geldi. Her sene değişen takımla başarı yakalanmıyor. 3,5 maç seri yakalıyorsun sonra kayboluyor. Şimdi biz bunu oturttuk. Bu liderlik hemen olmadı,3 senelik birikimin sonunda oldu. Bu takımı şimdi birer ikişer takviyeyle ideal takım haline getirirsiniz. Avrupa kupalarına katılırsak o zaman da farklı boyutta bakarız işe.

Kongreyi Karabükspor maçı sonrasına bırakmak o zaman konuşmak istiyorum. Önümüzde 3 maç kaldı, bu maçlardaki puanlar altın değerinde puanlar. Bu haftaki öyle,diğer hafta İstanbul Büyük Şehir Belediye deplasmanına gidiyoruz. Orda Trabzonspor taraftarı bir rekor denemesi yapacak. Stadı dolduracağız sanırım. Galiba Trabzonspor İstanbul Büyük Şehir Belediyespor’u zengin edecek(!). Bizde o stat da bir stand açacağız. Bu maçları geçmek çok önemli. Benim için 3 puan 10 tane kongreye bedel. Kongreyi maçlardan sonra nasılsa yaparız.

Yönetim kadrosunu henüz netleştirmedik. Yönetime girmek isteyen çok değerli isimler var. Bizle birlikte çalışmak isteyenlere bakıyoruz. Yönetime girmek bir şey değil. Girersin yönetime, oturursun yönetim odasında. Biz bunu istemiyoruz. O nedenle yönetime girmek isteyene, bizde neler yapabilirsin diye soruyoruz. Artık kulüp büyüdü, yükü taşımak zorlaşıyor. Herkesin bir iki şeyi pay etmesi gerek. Bu arkadaşlardan bir iki tane bulursak, yer vereceğiz. Zaten elimizde bir ekip var. Buna da başarısız bir ekip diyemezsiniz. Bu işte başarıda puan durumudur.Sen istediğin kadar başka şeyler yaptım de.

Türkiye’de anlayış bu. Bakın Galatasaray şirketleri birleştirdi borsa yükünden kurtuldu. Stadı yaptı. Ancak size şimdi sorayım Galatasaray başarılı mı? Hayır dersiniz. Çünkü sahada başarı yok. Bu anlayış Türkiye’de yerleşmiş. Doğrumu bu anlayış.Bana göre değil. Ama yapacak da fazla bir şey yok. Galatasaray’da bu böyle de bizde, Fenerbahçe’de Beşiktaş’ta farklı mı.Değil. Yani cazip olmanız gerek. Şimdi bizim kulüp cazip. Halk teşekkür ediyor, bana gelen mailleri görseniz. Herkes mutlu. Bende onlardan mutlu oluyorum. Bir kulübün başkanı mutluysa takımı liderse  sizinde sevmediğiniz şey budur. Onun için o tarafla değil,uğraşacaksanız benle uğraşın.

Barcelona’nın, evinde Real Madrid’i 5-0 yendiği maçta alt yapıdan 8 oyuncusu kadrodaydı. Bakın biz ne yapabiliriz. Alt yapının sahası var mı? Var. Malzemesi var mı? Var. Maaşlar ödeniyor mu?  Evet. Duşu yatağı havlusu var mı?  Oda var. Elektrikler yanıyor mu? Yanıyor.

Ben başka ne yapabilirim. Fırça atarım.

 Şimdi şu var. Galiba bizim izleme komitesi üyelerimiz alt yapı maçlarının oynandığı statlardan geçmiyor galiba. On yıldır o yeteneklerden biri mi çıkmadı? Bir Mustafa Yumlu geldi. Hocalar bana alt yapıdan 2-3 isim daha gelir diyorlar. Her sezonda alt yapıdan 10 oyuncu da çıkmaz. Barcelona alt yapısı da kuvvetli bir alt yapı. Kongreden sonra devam etme imkanımız olursa oraya da bir el atacağız. Ancak bu işten ben anlamam. Bilen biriyle bunu yapacağız. Oraya ayrı bir boyut getirip, alt yapıyı klasiklikten çıkarmamız gerek. Onlara her şeyi verdik, ozaman niye oyuncu gelmiyor. Bunu sorgulamamız gerek. Bunu da bilen biriyle yapmak gerek. Pilot takımı kurduğumuzda A 2 takımı yoktu. Şimdi A2 takımı pilot takımın yerini aldı. Biraz daha zaman geçsin.Onu ne yapacağımıza karar vereceğiz.

Seçimden korkmamak olur mu? Seçim her zaman secimdir ve seçimi her zaman ciddiye alacaksın. Trabzonspor kongreleri de, iyi kongrelerdir. Trabzon’a yakışan kongrelerdir. Şimdiki kongre daha dikkatli geçiyor. Eskiden gece yemekler, sağa sola koşturmalar kulisler, gizli toplantılar oluyordu, bugün ise daha sakin geçiyor. Ben kulübü de çok erken bir şekilde kongre havasına sokmak istemiyorum. Trabzonspor’un zaten mevcut bir yönetimi var. Buna takviyeler yapacağız.Yeni gelen arkadaşların daha nitelikli olmasını arzuluyorum. Gençlerde aramızda olacak. Genç yöneticileri de kulübe kazandırmak istiyorum.

Takımı birinci süper ligde zirvede tutuyorsan başarılısın demektir. Spor kulüpleri finans kuruluşu değil ki parayı kazanıp bankaya yatırsın.Biz kredi kullandık, kullandığımız kredinin karşılığı da işte buradaki futbolcular. Gelirlerimiz de artıyor. Elinizdeki enstrümanları paraya çevirmek gerek. Buda beceri istiyor.Bizim kullanmadığımız bir çok alan daha var.

Geçende açıkladım, Wikileaks’ın dediği gibi Trabzonspor’a örtülü ödenekten para falan aktarılmamış. Kulüp kayıtlarına baktırdım, böyle bir girdi yok. O casus sanırım niteliksiz bir casusmuş. Yalan bilgi elde etti. Böyle bir şey olması da mümkün değil. Olsa mutlaka bizimde haberimiz olur. Defter kitaplarda bir tarafa yazılır. Gizli alıp gizli yatıramaz. O iddiaların tümü yalan.

Trabzonspor koleji için çalışmalarımız var. Telekom’un Şana mevkiinde bulunan binaları satışa çıktı. Kimse talip olmadı. Ben Telekom ‘un yeni genel müdürüyle orayı almak için görüştüm. Bize yeni bir teklif yapın dedim. Nasılsa bizim 2.defa sponsorumuz olacaksınız ,bir kısım parayı vermeyin ,orayı bize verin dedim. Kolej Trabzon’un ihtiyaçlarından biri. Ankara kolejliler yer istedi. Orayı halledebilirsek daha kolay olacak bu iş

Her iş yaptığınızda personel sayısı artıyor buda eleştiri konusu oluyor. Mesela ‘’HES’’ var onun ‘’ÇED’’ raporunu bekliyoruz. Bir ortak ya da kredi alarak orayı faaliyete geçirmek istiyoruz. Müze bitiyor.15 Aralık’ta orayı açabiliriz. Trabzonspor’un kurullarını Sadri Şener binasından alıp Ziya Bey sitelerine taşıyıp orayı tamamen TS Clup’a tahsis etmeyi planlıyoruz.TT Net gelirimizde artıyor.73 bin abone civarındayız. Bu rakamı 100 binlere çıkarabilirsek gelir, daha da artır. Artık sizde bilgisayarlarınızda Trabzonnet’e çevirmeniz gerek. Bir fark da ödemeyeceksiniz, aynı para.

Yeni yönetimde Sponsor gelirlerini artırabilecek bir isimi arıyorum. Bunu bulmakta kolay değil. Mesela işadamı diyorsun isminden faydalanabiliriz diye düşünüyorsun, ancak gidiyor, bir daha gelmiyor.  Sonra beynim onu daha da aramıyor. Zaten vaktin yoksa yöneticiliğe talip olma. Biz kimseden para istemiyoruz. Bize bu yönde katkı yapsınlar. Yapabilecekleri arıyoruz. Yeni gelir getirecek proje üretecek arkadaşlar bakıyoruz. Man firmasının yeni Genel Müdür’ü Trabzonlu. Bize çok lüks Galatasaray’ın kullandığından daha lüks bir otobüs hediye etmek istediğini söyledi. Buraya bir otobüs daha gelecek.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor