Şener yeni uygulama için ne dedi

Başkan Sadri Şener, yabancı oyuncu konusunda yapılan yeni düzenlemeyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamasında uygulamanın kulüpler adına son derece yararlı olduğunu vurgulayan Şener, “Yabancı oyuncu sayısındaki sınır kulüplerimizin ekonomik durum

Şener yeni uygulama için ne dedi

Başkan Sadri Şener, yabancı oyuncu konusunda yapılan yeni düzenlemeyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Açıklamasında uygulamanın kulüpler adına son derece yararlı olduğunu vurgulayan Şener, “Yabancı oyuncu sayısındaki sınır kulüplerimizin ekonomik durumu açısından bazı problemleri de beraberinde getiriyordu. Kulüpler verimli olmayan oyuncuları göndermek için boş yere bedeller ödemek zorunda kalıyorlardı. Bu nedenle böyle bir uygulamaya ihtiyaç vardı. Yeni uygulama kulüplerin kadrolarında bulunan verimsiz yabancıları elden çıkarmaları adına iyi bir fırsat olacak” yorumunu yaptı.

Uygulamanın Türk futboluna zarar vermemesi adına gereken tedbirlerin alınması gerektiğinin de altını çizen Şener, “Kısa vadede bahsettiğimiz sorunları aşıp kulüplerimiz ellerindeki yabancıları dengeledikten sonra konu yeniden masaya yatırılabilir. Artık Türk futbolcuları da oluşacak rekabet ortamı içerisinde daha çok çalışarak kendilerini geliştirmek zorundalar. Yaşanacak sürecin de kaliteyi arttıracağına inanıyoruz. Bu uygulamanın hayata sokulmasında katkı sağlayan başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere TFF Yönetim Kuruluyla, vakıf üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor