Şener: ”Futbolculara üzülüyorum”

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği Geleneksel 48. Yıl Sporun Zirvesi Semineri 2. gününde devam ediyor. "Sadri Şener ile Trabzonspor sohbeti" oturumunu TSYD Başkanvekili ve Doğan Haber Ajansı (DHA) Spor Müdürü Faik Gürses yönetirken; bu

Şener: ”Futbolculara üzülüyorum”

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği Geleneksel 48. Yıl Sporun Zirvesi Semineri 2. gününde devam ediyor.

"Sadri Şener ile Trabzonspor sohbeti" oturumunu TSYD Başkanvekili ve Doğan Haber Ajansı (DHA) Spor Müdürü Faik Gürses yönetirken; bu buluşma "Kıvrak zekalı ve ince esprili kişiler birarada" olarak yorumlandı.Son derece neşeli başlayan oturum soru ve cevaplarla devam etti.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener şu an aynı otelde 3 takımın kamp yaptığını hatırlatıp, basın mensuplarının da takımlarla aynı otellerde kalabilmelerini dilediğini söyledi. Her gazete ve televizyondan bir temsilci ile beraber olmayı, yemek yemeyi arzuladığını, ancak bunun "Ciddi Gazetecilerden" oluşması gerektiğinin altını çizdi.

Faik Gürses ise 39 yıldır bu mesleği yaptığını ancak son birkaç yıldır üreyen "Basına kapalı antrenman" ile bugüne kadar karşılaşmadığını, son zamanlarda artan "kapalı kapılar arkasındaki antrenmanların" son derece gereksiz bir uygulama olduğuna değindi.

"İstanbul Medyası"nın Trabzonspor'un lider olduğundan bu yana bir kaygı içerisinde bulunduğunu ve bu konuda ne düşündüğü sorulan Sadri Şener; "Bu bize zarar vermez. Kimse bizim yolumuza engel olmaz. Hatta şampiyon olursak bu herkesin hoşuna gider çünkü şampiyon olacak bir takımdan dahi röportajlar yapamayabilirsiniz. Ama bizde bu sıkıntı olmaz, bol bol röportajlar yaparsınız, söyleşiler yaparsınız" dedi.

Bazı çevrelerin ligin ikinci yarısındaki Fenerbahçe-Trabzonspor maçına odaklandığını ve şimdiden bu maçın gerginliğinin yaşandığının dile getirilmesi üzerine ise; Sadri Şener "Trabzonspor'un gücü hepiniz tarafından biliniyor. Fenerbahçe de çok iyi takım. Baktığım kadarıyla iyi savunma yapmayan bir takım bizden gol yer. İstanbul takımlarıyla dışarıda oynayacağız. Bu maçlarda iyi sonuçlar alırsak hedefe ulaşırız. Şampiyonluğu özledik ve şampiyonluğun Trabzonspor camiasına yakışacağını düşünüyorum. Müzemize şampiyonluk kupasını da uzun bir aradan sonra yeniden koymak istiyoruz. Ligin ikinci yarısında çok keyif veren bir takım olacağımıza inanıyorum. Umarım futbolcularım beni yanıltmazlar" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor'U VE ŞEHRİ KALKINDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Yönetim olarak, bu sezon şampiyon olunamaması halinde ne gibi planları olduğu sorusuna ise, "Trabzonspor hiçbir zaman dağılıp gitmez. Şampiyon olamayabilirsiniz ama bu her şeyin sonu değil. İkinci olsak da Avrupa Kupalarına gideceğiz. Bu Trabzon şehrinin yüzünü güldürür. İşletmeciler kalkınır, kulüp ekonomik olarak iyi duruma gelir. Sokakta yürüyen adamın bile gülüşü değişir. Sadece takımı değil, şehri de tanıtmaya çalışıyoruz. Birkaç tane yük birden taşıyoruz sırtımızda. Doğduğumuz, yaşadığımız yerleri tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.

"Trabzonspor EKONOMİK ANLAMDA ŞEHRİN LOKOMOTİFİ"

Şener; Trabzonspor'un ekonomik anlamda olsun diğer konularda olsun şehrin lokomotifi olduğunu ve bu yüzden görevlerinin daha da zor olduğunu dile getirirken "Sonumuz hayırlı olur inşallah" diyerek temennisi ve üzerindeki sorumluluğu ifade etti.

Faik Gürses de Trabzon'un son yıllarda çok hızlı bir şekilde geliştiğini, kaliteli otel enflasyonların yaşandığını, bugün herkesin Trabzonspor'u konuştuğunu ve bu kavramın önemli olduğuna değindi.

Sadri Şener, Jaja'yı alacakları zaman yolda yaşlı bir teyzenin yolunu çevirip "Jaja"yı aldık mı başkan" diye sorduğunu, o teyzenin bile işini gücünü bırakıp Trabzonspor'u düşündüğünü vurgulayarak, "Şampiyonluğu en çok biz hak ediyoruz" dedi. Trabzonspor'un başkanı Şener, kendilerinin Beşiktaş gibi bir Abromovich'i olmadığını, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük bütçelere sahip olmadıklarını ancak kendilerinin bu imkanlara sahip olmamasına rağmen çok sayıda transfer yapmalarının temel nedeninin isabetli transferlerden kaynaklandığını ifade etti. Hatalı transfer oranının %20'yi geçmediğini geçerse ekonomik olarak zorluk yaşayacaklarını belirten Şener, ince eleyip sık dokuduklarını ve yayın gelirleri, sponsorlar ile taraftarların bıraktığı gişe hasılatı ve ürün satışlarının bunlara yettiğini dile getirdi.

Trabzonspor Başkanı yine bir soru üzerine futbolcu menajerleriyle ilgili sitemde bulunarak, "Menajerlerle işimiz olmaz. Onları çok azarlıyorum. Çok az emek harcayarak çok para kazanıyorlar" dedi. Trabzonspor taraftarının her stadı doldurabileceğinin altını çizen Şener, "İstanbul takımları bize statlarının yarısını verseler bize ayrılan bölümü doldururuz. Ama biz onlara stadımızın yarısını versek dolduramazlar. Bu da bizim farkımız" diye konuştu.

Yöneticilik hayatı boyunca hiçbir teknik direktöre kadroyla ilgili karışmadığını belirten Şener, "Hiçbir hocaya teknik olarak bilgim olmadığı için tavsiye de bile bulunmadım. Hocaların işine karışmak benim tarzım değil" dedi. Teknik direktör Şenol Güneş'in "Şampiyon olursak bu sezon görevimi bırakırım" açıklaması hatırlatılan Trabzonspor Başkanı, "3 yılımı daha doldurursam Trabzonspor'da en uzun yöneticilik yapmış isim olacağım. Birilerinin önünü açmak lazım. Belki bizden daha iyi bizden daha farklı düşünen yeni isimler çıkacak. Alttan daha eğitimli bir jenerasyon geliyor. Yönetim kurulumuzda da çok genç ama çok eğitimli isimler var. İleride daha genç arkadaşlara görevimi devretmeyi arzu ederim. Ben de bu dönem sonunda şampiyon olursak başkanlığı bırakmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu. 1996 yılından bugüne Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman hakkındaki göreşlerinin değişip değişmediği sorulan Sadri Şener, "Aykut'la ilgili hiçbir zaman fikrim değişmez. Aykut çok efendi, saygılı bir kardeşimiz. Bize verilen penaltılarla ilgili bir açıklama yaptı. Ben onu dil sürçmesi olarak değerlendiriyoruz" yanıtını verdi.

Fenerbahçe maçı öncesi yapılan açıklamalarla ortamın gerilip gerilmediğiyle ilgili soruya da Şener, "Fenerbahçe maçları bizim için atmosfer olarak en zor maçlar. Trabzon'da Fenerbahçe ile oynadığımız maçlarda hiçbir sorun olmadı. İstanbul'da bir sorun olacağını sanmıyorum. Fenerbahçeli yöneticiler de bizim arkadaşlarımız" ifadelerini kullandı.

Oturumun ardından TSYD Asbaşkanı Yusuf Namoğlu tarafından Trabzonspor Başkanı Şadri Şener'e  teşekkür plaketi verildi ve fotoğraf çektirildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor