Şener 99. maçına çıkacak

Spor Toto Süper Lig'de 17 Aralık Cuma günü Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak Trabzonspor, hafta sonundaki genel kurulda 3 yıllık dönemi tamamlayacak olan Sadri Şener'ın başkanlığında 99. lig maçına çıkacak. Bordo-mavili takım, 10 Şubat 2008 tarihinde

Şener 99. maçına çıkacak

Spor Toto Süper Lig'de 17 Aralık Cuma günü Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak Trabzonspor, hafta sonundaki genel kurulda 3 yıllık dönemi tamamlayacak olan Sadri Şener'ın başkanlığında 99. lig maçına çıkacak.

Bordo-mavili takım, 10 Şubat 2008 tarihinde yapılan 56. genel kurulda, 15 yıl aradan sonra başkanlık koltuğuna oturan ve hafta sonu toplanacak genel kurulda 3 yıllık daha yetki isteyecek olan Sadri Şener'in görevde bulunduğu son dönemde 98 lig maçında 54 galibiyet, 23 beraberlik ve 21 mağlubiyet aldı.

Karadeniz ekibi, Sadri Şener döneminde ligde yüzde 55'lik bir galibiyet oranı yakaladı.

Trabzonspor, Sadri Şener döneminde 98 lig maçında 161 gol atarak maç başına 1.64 gol ortalamasıyla oynadı. Karadeniz ekibi, kalesinde ise 89 gole engel olamadı.

-GÜNEŞ İLE YÜZÜ GÜLDÜ-

 

Sadri Şener döneminde Ersun Yanal, Ahmet Özen, Hugo Broos, Şenol Güneş olmak üzere 4 çalıştırıcı görev yaptı. Ayrıca 1 maç da sportif direktör Ünal Karaman takımın başında sahaya çıktı.

 Şener'in, bu dönemde yüzü teknik direktör Şenol Güneş döneminde güldü.

Geçen sezonun 13. haftasında göreve gelen Şenol Güneş ile sezonu Ziraat Türkiye Kupası'nı alarak tamamlayan bordo-mavililer, bu sezon da 16. hafta sonunda en yakın takipçisi Bursaspor'un 5 puan önünde lider durumda yer alıyor. Güneş döneminde bordo-mavililer, 36 lig maçında 22 galibiyet, 9 beraberlik, 5 beraberlik aldı.

Bordo-mavililer Ersun Yanal döneminde, 43 lig maçında 22 galibiyet, 11 beraberlik ve 10 mağlubiyet, Hugo Broos döneminde 13 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik, 5 mağlubiyet, Ahmet Özen döneminde ise 4 galibiyet, 1 mağlubiyet elde etti.

Karadeniz ekibi ayrıca, sportif direktör Ünal Karaman ile bir maça çıktı ve o karşılaşmayı kazandı.

-ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NI ALDI-

Trabzonspor, Sadri Şener döneminde Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda oynanan maçta 48. Ziraat Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla yenerek kazanmayı başardı. Bordo-mavililer, böylece 5 yıllık kupa hasretine son verdi. Bordo-mavili takım, en son 2003-2004 sezonunda Gençlerbirliği'ni 4-0 yenerek Türkiye Kupası'nın sahibi olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler