Samsunspor yabancı oyunculardan dertli

Samsunspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, bu zamana kadar kadroda bulunan yabancı futbolculardan yeterince verim alamadıklarından yakınarak, “Yabancılardan katkı alsaydık, daha iyi noktada olabilirdik” dedi. 

Samsunspor yabancı oyunculardan dertli
Transfer döneminin en hızlı takımlarından olan Samsunspor, yaz transfer sezonunda birçok oyuncuyu kadrosuna kattı. Sifakis, Larbi, Chibuike, Angan, Samaras ve Ayite gibi 5 yabancı futbolcuyu renklerine bağlayan Samsunspor’da yabancılar bekleneni veremedi. Teknik Direktör Engin İpekoğlu, Nuri Asan Tesislerinde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında şu ana kadar yabancılardan yeterince katkı alamadıklarını ifade ederek açıklamalarda bulundu.

“Yabancılardan katkı alsaydık, daha iyi noktada olabilirdik”
Sezon başından bu zamana kadar yabancı futbolculardan yeterince katkı alamadıklarının altını çizen Samsunspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, “Rizespor ve Elazığspor gibi zor deplasmanlardan puanlarla döndük. Her maçta var olan 3 puanın tamamına talibiz. 3 puan alamıyorsanız eğer hedefe oynayan takımlardan deplasmanda puan almak da bizi sıkıntıya sokmaz. Bir an önce 3’er puanları almaya başlamak istiyoruz. Bunun başlangıcı da inşallah Gaziantepspor maçında oldu. Transfer edilen 5 yabancı oyuncudan verim alamıyoruz ya da bugüne kadar verim alınamadı. 5 yabancı serbestliği kuralı. 5 yabancı kotası doğru kullanılmış olsa ya da şu ana kadar takımımıza katkı sağlamış olsalardı, Samsunspor takımı daha iyi noktalarda olabilirdi. Samaras’ın geç katılması, Angan’ın sakatlığı gibi durumlar işin içerisine girince, takımı katkıları da ortada oluyor. Şu ana kadar çok fazla katkı veremediler. Bu futbolcuların atletik performanslarını üst düzeye çıkartabilirsek, şu ana kadar sağladıkları faydadan daha fazlasını sağlayacaklarını umuyorum” dedi.

“Bu ligde hangi takımın ne zaman çıkış yapacağı belli olmaz”
İpekoğlu şöyle devam etti: 
“Deplasmanda oynadığımız Elazığspor maçını kazansaydık 12 puana ulaşıyorduk. 12 puan da şu an için önemli bir puandı. Üst sıralardaki takımların da puan kaybettiği haftada alınacak 3 puan önemliydi. Üst sıralardaki takımlar 17, 15 puanlarla sıralanıyor. Bizim her zaman için hedefimiz, üst sıralardaki takımlara yaklaşabilmektir. Bu süreyi kısaltma ihtimalini son maçta değerlendiremedik. Bu hafta da kazandığımız takdirde 15 puan yapacaktık, belki de ilk 6’nın içerisinde olacaktık. Hedefimiz her zaman üst sıralar. Geçen hafta berabere kaldık diye bu hedeften uzaklaşmadık. Zaten bu ligde hangi takımın ne zaman çıkış yapacağını kestiremezsiniz. Her an her hafta bu çıkış olabilir.”

Samsunsporlu futbolculardan ‘trivela’ yarışması
Cuma günü kendi sahasında Gaziantepspor’u ağırlayacak olan Samsunspor hazırlıklarını Nuri Asan Tesislerinde sürdürdü. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, daha sonrasında 5’e 2 ve pas çalışmasıyla sürdü. Kırmızı-beyazlılar antrenmanın son bölümünde yan top ve şut çalışması gerçekleştirdi. Antrenman öncesinde ise neşe dolu anlar yaşandı. Futbolcular Furkan Köse, Göksu Türkdoğan ve Ramazan Övüç, huninin üstüne koydukları topa, kale çizgisinin 1 metre gerisinden gol atmaya çalıştılar. Kaleci Furkan ve Ramazan Övüç, gol atma becerisi gösteremezken, Göksu Türkdoğan ise 2 kez topu filelere yolladı. Futbolcuların bu yarışması diğer takım arkadaşları arasında gülüşmelere neden oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler