Şampiyonluğu kaçırdılar ama...

Trabzonspor'un bundan 14 yıl önce 1995-96 sezonunda Fenerbahçe'ye yenilerek şampiyonluktan olduğu sezondaki kulüp başkanı, teknik direktörü ve oyuncuları, spordan kopmazken Türk futbolunda önemli görevler de üstlendi. Söz konusu sezonda, ligin bitimine 3

Şampiyonluğu kaçırdılar ama...

Trabzonspor'un bundan 14 yıl önce 1995-96 sezonunda Fenerbahçe'ye yenilerek şampiyonluktan olduğu sezondaki kulüp başkanı, teknik direktörü ve oyuncuları, spordan kopmazken Türk futbolunda önemli görevler de üstlendi.

Söz konusu sezonda, ligin bitimine 3 hafta kala sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek liderliği kaptıran ve dramatik şekilde şampiyonluktan olan Trabzonspor'un, ilk 11'de görev yapan oyuncularından 9'u futbol yaşantılarına teknik direktör olarak devam etti.

Hem o dönem hem de şu anda bordo-mavililerin teknik direktörlüğünü yapan Şenol Güneş de A Milli Futbol Takımı'nı 48 yıl sonra Dünya Kupası finallerine taşıdı. Güneş, elde ettiği dünya üçüncülüğü ve Konfederasyon Kupası'ndaki üçüncülük ile adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırdı.

 Dönemin kulüp başkanı Faruk Nafiz Özak ise şu anda spordan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapıyor.

    

-FUTBOLCULAR-

 Fenerbahçe maçında ilk 11'de oynayan Ünal Karaman, Tolunay Kafkas, Abdullah Ercan, Hami Mandıralı, Ogün Temizkanoğlu, Orhan Çıkırıkçı, Osman Özköylü, Lemi Çelik'in yanı sıra son olarak da Kayserispor ile anlaşan Şota Arvaledze, Türk futbolunun içinde kendilerine teknik direktör olarak da yer edindi.

Ünal Karaman, 2000-2004 yılları arasında (A) Milli Futbol Takımı'nda yardımcı antrenörlük, 2005 yılında Ümit Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirildi.

2005-2007 arasında Ümit Milli Takımı, 2007-2008 sezonunda Konyaspor'u, 2008-2009 sezonunda Ankaragücü'nü ve tekrar Konyaspor'u çalıştıran Karaman, Trabzonspor'da geçen sezon öncesi Sportif Direktörlük görevini üstlendi. Karaman, halen teknik direktör Güneş'in yardımcı antrenörlüğünü de yapıyor. Karaman, (A) Milli Takım'ın dünya üçüncülüğünü yaşadığı teknik kadroda da yer aldı.

Tolunay Kafkas, 2007-2008 ve 2009-2010 sezonlarında Kayserispor'u çalıştırdı. Kayserispor ile 2007-2008 sezonunda Fortis Türkiye Şampiyonluğu'nu yaşadı.

 Şota Arvaledze, 2008-2010 yılında Hollanda'ın AZ Alkmaar takımında Louis Van Gaal'ın yardımcı antrenörlüğünü yaptı. AZ Alkmaar'da şampiyonluk yaşayan Şota, Kayserispor ile dün iki yıllık sözleşme imzaladı.

Hami Mandıralı uzun süre Ümit Milli Takım'ı çalıştırırken, Ogün Temizkanoğlu 19 Yaş Altı Milli Takım'da görev aldı. Abdullah Ercan ise halen 17 Yaş Altı Milli Takım'da görev yapıyor.

 Osman Özköylü, Etimesgut Şekerspor, Erzurumspor, İskenderun Demir Çelikspor gibi takımlarda teknik adamlık yaparken, Lemi Çelik de teknik direktörlük deneyiminin ardından geçen sezon Kartalspor'da sportif direktörlük görevinde bulundu.

Orhan Çıkırıkçı ise Trabzonspor, Konyaspor ve Manisaspor'un yanı sıra Güney Kore'nin Bucheon takımlarında antrenörlük yaptı.

 -GÜNEŞ, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ-

 Teknik direktör Şenol Güneş, kaçan şampiyonluktan sonra Trabzonspor'daki görevini bir yıl daha sürdürdü.

 Güneş, 1997-1998 sezonunda Antalyaspor, 1998-99 sezonunda Sakaryaspor, 2000-2004 arasında (A) Milli Futbol Takımı'nı, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonunda ise Güney Kore'nin FC Seoul takımını çalıştırdı.

Geçen sezon ortasında Trabzonspor'a tekrar dönen Güneş de hep futbolun içinde yer almaya devam ederken (A) Milli Takım'ın başında dünya üçünlüğü sevinci yaşadı.

-BAŞKAN ÖZAK, BAKAN OLDU-

 Trabzonspor'da o dönemde kulüp başkanlığı görevinde bulunan Faruk Özak, daha sonra siyasete girdi.

AK Parti'den Trabzon milletvekilliğine seçilen Özak, 60 Hükümet'te spordan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor