Sala'yı taşıyan uçağın enkazında ceset bulundu!

Son dönemlerin en trajik olaylarından biri olan Emiliano Sala’nın kaybolan uçağıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Sala'yı taşıyan uçağın enkazında ceset bulundu!

Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'yı Fransa'dan İngiltere'ye taşırken radardan kaybolan özel uçağın enkazına Manş Denizi'nde ulaşıldı. İngiltere Hava Kazaları Soruşturma Birimi (AAIB), enkazında bir ceset de görüldüğünü duyurdu.

AAIB, uçağın enkazından son fotoğrafı da kamuoyuyla paylaştı.

Cesedin kime ait olduğu bilinmiyor.

Uçağın ilk fotoğrafı



Sala'nın ailesi tarafından finanse edilen arama-kurtarma çalışmalarını yürüten David Mearns, paylaştığı Twitter mesajında "Emiliano Sala ile pilot David Ibbotson'u taşıyan uçağın enkazı Pazar sabahı FPV MORVEN arama gemisi tarafından bulundu" dedi.

Ailelere bildirildi
Mearns, Sala ve Ibbotson'un ailelerinin polis tarafından bilgilendirildiğini, İngiltere Hava Kazaları Soruşturma Birimi'nin olayla ilgili bugün bir açıklama yapacağını söyledi.

Emilano Sala’nın uçağının enkaz halde bulunması ve kimliği tespit edilemeyen bir cesedin ortaya çıkması sonrası futbol dünyası harekete geçti. Sala’nın eski kız arkadaşı Bernice Schkair, yaptığı açıklamada, tüm dualarının Arjantinli futbolcuyla olduğunu belirtti. Schkair, “Uyanmak ve bunların bir rüya olduğunu görmek istiyorum. Kendimi aciz ve zayıf hissediyorum. Bir kabusun içindeyim. Onu düşünmeden duramıyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye'den 4 isim katıldı
Fransızların dünyaca ünlü futbol dergisi France Football'ün haberine göre Sala ve uçağın pilotu David Ibbotson için yeniden başlatılan arama çalışmalarına Akhisarspor'dan Adrien Regattin, Kasımpaşa'dan Olivier Veigneau, Demir Grup Sivasspor'dan Delvin Ndinga ve Osmanlıspor'dan Sloan Privat maddi destekte bulundu. Öte yandan bugüne dek toplanan paranın 315 bin euro'yu geçtiği kaydedildi.

Sala’nın babası ise ceset bulunmadan evvel olayla alakalı İngiliz basınına konuşmuştu.

Kendilerine uçağın bulunduğuna dair gelen bilgileri anlatan ancak herhangi bir umut ışığının olmadığını kaydeden baba Horacio Sala, “Buna inanamıyorum. Bu bir rüya. Kötü bir rüya. Yıkılmış durumdayım” dedi.

Arama ekibiyle her gün her an irtibatta olduklarını kaydeden Sala’nın babası, “Her gün iletişim halindeydik. Bana günlerin geçtiğini ve Sala ile uçaktan bir haber alamadıklarını söylemişlerdi. Her gün aramak iletişim kurmak da zor oluyor” diye konuştu. 

Göz yaşlarıyla oğlundan haber almak istediklerini belirten Sala, “Bu ailece bağladığımız umutlar için kötü bir sonuç. Almış olduğumuz bu yıkıcı haber sonrası artık daha fazla yorum yapmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Aramalar geçen hafta tekrar başlamıştı
28 yaşındaki Sala, 19 Ocak'ta Premier Lig ekiplerinden Cardiff City'ye tranfer olmuş ve iki gün sonra yeni takımına katılmak için küçük bir uçakla yola çıkmıştı. Uçak havadayken radarda kaybolmuş ve ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmaları üç gün sürmüş, ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle bir sonuca ulaşmadan durdurulmuştu. Sala'nın ailesi, kendilerinin finanse ettiği bir arama kurtarma operasyonunu geçen hafta başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor