Sahaya kesici aletle çıkmış ve men edilmişti - Yeni gelişme

Sahaya kesici aletle çıkıp rakip takım futbolcularına saldıran ve futboldan men edilen futbolcu ile ilgili yeni gelişme.

Sahaya kesici aletle çıkmış ve men edilmişti - Yeni gelişme

Tahkim Kurulu Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin TL para cezasını onadı. Kurul ayrıca Amed Sportif Faaliyetler'in futbolcusu Mansur Çalar'a verilen sürekli hak mahrumiyeti cezasını kaldırarak, 20 maç men cezasına çevirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu,  Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın 2 maçlık cezasını onadı.
 
TFF'den yapılan açıklamaya göre kurul, Spor Toto Süper Lig'de  Antalyaspor ile oynadıkları maçta rakip takım futbolcusuna yönelik hakareti  nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun Sergen Yalçın'a verdiği 2 maçlık  cezaya yapılan itirazı görüştü.

Sahaya kesici aletle çıkmış ve men edilmişti - Yeni gelişme
 
Kurul, verilen cezada herhangi bir isabetsizlik olmadığına hükmederek  cezayı değiştirmedi.

Mansur Çalar'a verilen sürekli hak mahrumiyeti cezası, 20 maç men cezasına çevrildi 
 
Kurul, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün formasını giyen Mansur Çalar'ın cezasında indirime gitti.
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından rakip takım futbolcusuna yönelik saldırıları nedeniyle ömür boyu men cezasına çarptırılan Çalar'ın cezası, 4 yıl müsabakadan men ve 25 bin TL para cezasına çevrildi. 3 yılı aşan cezanın FDT 95/1'inci maddesi gereğince 20 resmi müsabakadan men ve 25 bin TL para cezası olarak düzeltilmesine karar verildiği açıklandı. 

Sahaya kesici aletle çıkmış ve men edilmişti - Yeni gelişme
 
Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklama şu şekilde: "Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün futbolcusu Mansur Çalar ile ilgili PFDK'nın 07.03.2019 tarihli E.2018-2019/749 K.2018-2019/907 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; duruşma talebinin reddine, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün futbolcusu Mansur Çalar'ın rakip takım futbolcusuna yönelik saldırıları nedeniyle FDT'nin 4/2, 44/1-a. ve 35/4. maddeleri uyarınca 4 yıl müsabakadan men ve 25.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına, 3 yılı aşan ceza bakımından FDT'nin 95/1. maddesi uyarınca sürekli hak mahrumiyeti cezasının; 20 resmi müsabakadan men ve 25.000,00 TL para cezası şekilde PFDK kararının düzeltilerek onanmasına oyçokluğu ile, erteleme talebinin reddine ise oybirliği ile karar verilmiştir."

Sahaya kesici aletle çıkmış ve men edilmişti - Yeni gelişme

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler