Sağlam'dan Onur'lu açıklama

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'tan istifa etmek zorunda kalırken çok üzüldüğünü belirterek, "Şer gibi gözükenlerin sonunda hayır var, ayrılmasaydık belki bugün bu mutluluğu yaşamıyor olacaktık" dedi. Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi

Sağlam'dan Onur'lu açıklama

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'tan istifa etmek zorunda kalırken çok üzüldüğünü belirterek, "Şer gibi gözükenlerin sonunda hayır var, ayrılmasaydık belki bugün bu mutluluğu yaşamıyor olacaktık" dedi. Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi çok iyi temsil edeceklerinin garantisini verirken, "Beşiktaş galibiyetinden çok emindik. Ancak açıkçası Fenerbahçe Trabzonspor maçındaki beklentimiz üst seviyede değildi" diye konuştu. Bursaspor'un fair play liginde de şampiyonluğunun kendisini mutlu ettiğini kaydeden Sağlam, Bursaspor'un hiç bir futbolcusunu satmayacağını, 4-5 kaliteli takviye yapacaklarını bildirdi. Sağlam'a göre, Bursa Atatürk Stadyumu'nda inşaat hemen başlayacak, seyirci kapasitesi 7 bin arttılarak Eylül ayındaki Şampiyonlar Ligi maçına yetiştirilecek.

EŞİ VE 2 ÇOCUĞUYLA KUTLADI

Dün gece sabaha kadar eşi ve 2 çocuğu, yöneticiler, protokol, futbolcu arkadaşları ve taraftarlarla şampiyonluğu kutlayan Ertuğrul Sağlam, son haftada hak ettikleri şampiyonluğa ulaşmanın kendilerini çok mutlu ettiğini kaydederek, "Oyuncularımı, başkanımızı, teknik kadroyu, personeli, valisinden, belediye başkanına, yerel medyasına, taraftarına, ekip bütünlüğü oluşturup şampiyonluğu getiren herkese çok teşekkür ediyorum. Şampiyonluk sorumluluğumuzu daha da arttırdı. Direkt katılacağız. Ülkemizi çok iyi temsil etmemiz gerekecek. Yarın sabahtan itibaren bu yolda ülkemizi iyi temsil etme adına çalışmalarımıza başlayacağız. Önümüzdeki sezon daha iyi bir Bursaspor izlettireceğiz" dedi.

ŞAMPİYONLUĞA NE ZAMAN İNANDI?
Sağlam, "şampiyonluğa ne zaman inandınız" şeklindeki soruya ise, "Fenerbahçe'yi İstanbul'da 3-2 yendiğimiz karşılaşma dönüm karşılaşmasıydı. O maçtan sonra
içerde dışarıda herkesi yenebiliriz düşündük. Rakiplerimizin durumunu iyi değerlendirip Türk futbol tarihini değiştirmeyi düşündük. Taraftarlarımız çok büyük sorumluluk aldılar. Beşiktaş'la aramızda husumet var gibi gözüküyordu. Bu maçta başından sonuna kadar hiç bir olay olmamıştı. Beşiktaş'ın başındayken Bursa'ya gelmiştim. O zamanla bugünkü atmosferi karşılaştırınca ne kadar büyük sorumluluk aldıklarını gördüm" dedi.

"ONUR ÇOK İYİ KURTARIŞLAR YAPMIŞ"
Beşiktaş karşısında kendilerinin kazanmasının yetmediğini kaydeden Ertuğrul Sağlam, "Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesi yetiyordu. Fenerbahçe çok pozisyona girmiş. Onur çok iyi kurtarışlar yapmış özellikle. Son dönemde bizim oynadığımız karşılaşmalarda rakip takımların kalecileri haftanın kalecisi oluyordu. Bizimle oynarken çok önemli kurtarışlara imza attılar. Fenerbahçe de çok önemli kaleci şanssızlıklarıyla seriyi buraya kadar getirdi. Ligin son 6-7 haftasında şans Fenerbahçe'nin yanındaydı. Her Fenerbahçeli bizim şampiyonluğumuza üzülmemiştir. Ligin bütün emeklerinin son 90 dakikada heba olması üzüntü verici. İnanın Kadıköy'de yaşananları görünce hayretler içindeyim. O olayları izleyince. Eğer Fenerbahçe şampiyon olsaydı bütün futbolcular kahramandı, şimdi hain ilan ediliyor. Üzüntü verici. Onlara geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.

"FENERBAHÇE TRABZON MAÇINDAN BEKLENTİMİZ YÜKSEK DEĞİLDİ"
Son dönemlerde medyada Bursaspor'un baskıyı kaldıramayacağı, stres altında oynayamayacağı yönünde eleştirilen olduğunu kaydeden Sağlam, "Bir tek Belediye maçının ilk devresi hariç oyuncularımız çok iyi getirdi. Fair Play Ligi'nde de şampiyon olduk. Bu çok önemli. Hiç bir futbolcumuz antrenmanda tartışmadı. Maçta hakeme yönelik bir itiraz toplu olarak olmadı. Beşiktaş'ı yeneceğimizden en ufak bir kuşkum yoktu. Eğer Trabzonspor Urfa'daki kupa karşılaşması performansını sergilerse, Fenerbahçe'yi yeneceğini düşünüyordum. Ancak açıkçası Fenerbahçe Trabzon maçından beklentim üst seviyede değildi. İkincilik de bizim için çok iyi bir neticeydi. Eğer şampiyon olamasaydık da bu kutlamaları, organizasyonu, eğlenceyi yapacaktık" şeklinde konuştu.

"HER ŞER GÖZÜKENDE BİR HAYIR VAR"
Ertuğrul Sağlam, canlı yayında "Tekrar Beşiktaş'ı çalıştırmanız söz konusu olabilir mi" şeklindeki bir soruya, "Şu anda önemli bir başarıyı yakaladık. Direkt ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edeceğiz. Önümüzdeki sene kesinlikle Bursaspor'da kalıp bu başarıyı Avrupa arenasına taşımak istiyoruz. Ben Beşiktaş'ı çok seviyorum. Maddi manevi 8 yılım geçti. Çok sonralar için neler olacağını kestirmek mümkün değil. Ancak bugünkü tüm beklentim Bursaspor'u bu başarı ile Avrupa'da temsil etmek. Ülkemizin yüzünü kara çıkartmamak. Türk Hocaların şampiyon olması çok önemli. temsil etme adına çalıGeçtiğimiz sezon Sinan Engin ile başlamıştık. İyi bir sezon hazırlığından sonra çeşitli gerekçelerden dolayı ayrılmak zorunda kaldık. Şer gibi gözükenlerin sonunda hayır vardır. Ayrılırken çok üzülmüştük. Bakıyoruz. Ayrılmasaydık, bugün böyle mutlulukları yaşamıyor olacaktık" cevabını verdi.

BURSA ATATÜRK STADINA KAZMA VURULUYOR
Sağlam, Bursa Atatürk Stadyumu'na en kısa sürede kazma vurulacağını, kapasitenin 7 bin kişi artırılacağını kaydederek, "UEFA'nın bizden istediklerini yerine getirmeye çalışacağız. Burayı Şampiyonlar Ligi maçlarına yetiştirmeye çalışacağız. İkinci olsaydık 27-28 Temmuz'da eleme oynayacaktık. Ama Eylül ayında oynayacak olmamız işimizi biraz daha kolaylaştıracak" şeklinde konuştu.

"KİMSEYİ SATMA DÜŞÜNCEMİZ YOK. 4-5 KALİTELİ OYUNCU ALACAĞIZ"
Ertuğrul Sağlam, bugünkü başarıya güvenip gelecek seneki yapılanmayı gerçekleştirmemeleri durumunda sıkıntı yaşayacaklarını ifade ederek, "Elimizdeki oyuncuları tutacağız. Bize direkt katkı sağlayacak 4-5 yeni oyuncu alacağız. Kulübümüzün menfaatleri ön planda. Ancak şu anda oyuncu satma düşüncemiz yok. Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi başarıyla temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ortada bir başarı var mutlaka. Bu başarının gerçek mimarı çok büyük sıkıntılarla sorumluluk alıp kendisinden 8-10 takım bütçeli takımlara karşı oynayan oyunculardır. Devreyi üçüncü bitirdiğimizde liderle aramızda puan farkı azdı. Borçlanıp oyuncu alabilirdik. Yapmadık. Kendi oyuncularımızın sıkıntılarını gidermek istedik. İyi ki de öyle yapmışız. Motivasyonumuzu artırdı" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler