Sadri Şener transfere doymuyor

Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener görevde olduğu 3 yılda 16 yabancı, 26 da yerli oyuncu transfer etti. En son Bordo-mavili kulübün anlaşmaya vardığı orta saha oyuncusu Mehmet Çakır, Sadri Şener'in 42. transferi oldu. Başkan Sadri Şener, göreve geldiği 200

Sadri Şener transfere doymuyor

Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener görevde olduğu 3 yılda 16 yabancı, 26 da yerli oyuncu transfer etti. En son Bordo-mavili kulübün anlaşmaya vardığı orta saha oyuncusu Mehmet Çakır, Sadri Şener'in 42. transferi oldu.

Başkan Sadri Şener, göreve geldiği 2008 yılı Şubat ayından bu yana son transferleri Polonyalı Brozek kardeşlerle birlikte 16 yabancı futbolcu transferine imza atarken, Karadeniz ekibinde Gustavo Colman (Arjantin), Hrvoje Cale (Hırvatistan), Rigobert Song (Kamerun), Tony Sylva (Senegal), Promise Isaac (Nijerya), Faty Papy (Brundi), Alanzinho (Brezilya), Tjikuzi (Namibya), Gabriç (Hırvatistan), Teofilo (Kolombiya), Glowacki (Polonya), Jaja (Brezilya), Pawel Brozek ve Piotr Brozek (Polonya) Bordo Mavili kulüple sözleşme imzaladı.

Ayrıca KAS Eupen takımından Christian Brüls (Belçika) ve Maastricht takımından kaleci Ruud Boffin gibi oyuncularla da Bordo-mavili kulüp sözleşme imzalamış ancak bu futbolcular forma şansı yakalayamamıştı.

26 YERLİ OYUNCU

Başkan Sadri Şener döneminde yerli oyuncular olarak ise Ceyhun Gülselam, Gökhan Ünal, Egemen Korkmaz, Fatih Altundağ, Selçuk İnan, Giray Kaçar, Buğra Erdoğan, İsmail Özeren, Yakup Bugün, Eren Görür, Abdulaziz Solmaz, Selçuk Yıldırım, Mustafa Yumlu, Sami Büyüktopaç, Necdet Kaba, Zafer Aydoğdu, Ferhat Öztorun, Engin Baytar, Ömer Aysan, Burak Yılmaz, Sezer Badur, Zafer Yelen, Murat Tosun, Boru Sevim, Barış Ataş ve son olarak Mehmet Çakır ile sözleşme imzaladı.

YERLİ FUTBOLCULARDAN EN YÜKSEK BEDEL GÖKHAN ÜNAL'A ÖDENDİ

Trabzonspor, Sadri Şener döneminde yapmış olduğu 41 transferin içinde en çok bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı isimlerin başında Kayserispor'dan alınan Gökhan Ünal geliyor. Bordo-mavililer, Gökhan Ünal'ı 6 milyon 250 bin euro bonservis bedeli ile Kayserispr'dan kadrosuna katmıştı. Trabzonspor'da bekleneni veremeyen oyuncu Fenerbahçe'ye 3 Milyon 250 bin Avro ve Burak Yılmaz karşılığında verildi. Gökhan Ünal'ın ardından en yüksek bonservis bedeli ödenen ikinci futbolcu ise Brezilyalı oyuncu Jaja.

4 Milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödeyen Bordo-mavili kulüp 368 bin euroda menajerlik ücreti ödemişti. Bu oyuncuyu 4 Milyon euro ile Alanzinho takip ederken, Kolombiyalı oyuncu Teofilo Gutierrez için ise 3 Milyon dolar bonservis ücreti ödenmişti.

Gökhan Ünal'dan verim alamayan Trabzonspor, oyuncu için ödediği yüksek bonservis bedelinin beklediği verimi alamazken Teofilo'nun ise şehri izinsiz olarak terk etmesiyle birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Bu oyuncunun ardında sezon başında transfer edilen Jaja ise Trabzonspor'a uyum sağlayıp katkısı olacağı bir dönemde izinsiz olarak takımdan ayrılması Şenol Güneş'in planlarını alt üst etti. Alanzinho'nun da takım arkadaşı ile birlikte hareket ederek kampa katılmaması Trabzonspor'u zora

sokarken, maddi olarak da büyük bir sorumluluğun içine soktu. Gökhan Ünal, Jaja, Alanzinho ve Teofilo gibi oyunculara yaklaşık 35 Milyon TL yakın bir ücret ödeyen Trabzonspor, özellikle yabancı oyuncuların disiplin zafiyeti ile karşılaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor