Sadi Tekelioğlu: “Başka takımın altyapısında çalışmam”

Sadi Tekelioğlu Haber61 TV’de açıklamalarda bulundu.

Sadi Tekelioğlu: “Başka takımın altyapısında çalışmam”

Haber61 - Spor Servisi - Sadi Tekelioğlu Haber61 TV’de yaptığı açıklamada başka takımın altyapısında çalışmayı düşünmediğini söyledi.


Trabzonspor eski Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, her hafta Çarşamba ve Cuma günleri saat 14:00’de Haber61 TV’de yayınlanan, Tuncay Lakot’un sunduğu ve Gazeteci yazar İhsan Öksüz’ün yorumları ile katkıda bulunduğu “Şehrin Nabzı” programının konuğu oldu.

Sadi Tekelioğlu’nun açıklamalarının satır başları;

“1461 TRABZON’U BANA VERİN DEDİM”

Ben Altyapıya dönmek istediğimi her zaman söyledim. Devam edeceğiz ya da etmeyeceğiz konusunda yönetimden bir ses gelmedi. A takımda çalıştığımız dönemde 11 altyapı oyuncusunu oynatma şansımız oldu. Yönetimden ses çıkamadı. Bizim bir şey söyleme gibi durumumuz yok. Mukavelemiz bitmiş olarak 2 ay gibi bir süre ses gelmiyorsa ayrılırsınız. Asbaşkan Ahmet Çubukçu ve Ali Rıza Egemen ile konuştum. Sonra telefonumu kapattım ve şehirden ayrıldım. Yetki onlarda. Onlar getirir onlar götürür. 1461 Trabzon ile ilgili yakın tarihte bir araya geldik. Görüştük. Bir hafta sonra A takımla anılıyorsun olmadı 1461 olmadı altyapı gibi bir düşünce olmasın diye kabul etmedim. İnsanların yetersiz olup olmadığına ben karar veremem. Hayatımda hiç kimsenin ekmeğine mani olmadım. Yanlış anlaşımlar oldu. Ben geldim İhsan’ı gönderin gibi bir şey asla düşünmedim. 1461 çok sıkıntıya düşünce gidiyim dedim, bu Trabzon’un meselesidir diye düşündüm. Çıkması lazım. Ama sonradan olmadı. 1461 Trabzon’u bana verin demem göreve talip olma değil. Bütün olarak bana verin demek istedim. Bu takım 1. Ligdeydi. Sonra düştü. Kulübü ben alacaktım. Kendi kulübüm gibi olacaktı. Trabzonspor’a para sorulmaz. Buradan oyuncu gelmesini istiyor musunuz? Burayı bana devredin. 20-25 yıllık bir mukavele yapalım. Bütün masraflarını ben karşılayayım. Futbolcu da vermeyin ben yetiştiririm. Sadece tesis anlamında destek verin dedim. Ama sonradan olmadı. Kırgınlık söz konusu değil.

“BAŞKA TAKIMIN ALTYAPISINDA ÇALIŞMAM”

Başka takımlara gidip altyapılarda çalışmayı düşünmüyorum. Altyapılarda süreklilik önemli Bu potansiyel Trabzon’da var.  Bu oyuncuların seçmelerinin başlamasına o zamanlarda Özkan Sümer vesile oldu. Sadece benim katkım oyuncuları vitrine koymak oldu. Birinci katkı Özkan Sümer’indir. Bu bir süreçtir. O oyuncular için bas bas bağırırken, Abdülkadir’in adını söylerken herkes merak etti. Abdülkadir Adana Demirspor kupa maçında süre aldı. O maçta yabancısız çıktık. 6-7 Trabzonlu oyuncu ile oynadık. Bununla gurur duyarım. Trabzonspor’un buraya çok daha dikkat etmesi önem vermesi gerekir.

BURAK GOL ATMAZSA KAHRI ÇEKİLMEZ

Yusuf Erdoğan’ı gönderiyorsun, Bongonda’yı alıyorsun. Bunlar Ersun Hocanın yüzünden oldu. Geçen hafta ilk yarıda takım iyi oynamadı. Rıza hoca çok iyi söyledi. Sağbek hücuma çıkan bir oyuncu. Önünde N’Doye var. Castillo geri gelmedi. Tabi oynayamazsın. Yusuf Yazıcı’dan kenar oyuncusu olmaz. Burak santrafordan başka yerde oynamaz. Burak gol atmazsa kahrı çekilmez. Ben olsam Burak’a 18 çizgisinden ayrılma derim. En olmadık zamanda gol atıyor. Yusuf forvet arkası oynar. Olcay’ın cezası bitiyor. Onu oynat. Yusuf Yazıcı’yı Samsun’a verseydik. Bu gelişimi gösteremezdi. Çünkü Samsun’da Trabzonspor’a geldi bizi kurtarır şeklinde bakılıyor. Yok kardeşim daha genç.

YUSUF’UN YERİNE BAŞKASI ÇIKSA OYNAYABİLİR MİYDİ?

Futbolda torpil olayı olmaz. Oynayanla oynamayan sahaya çıkınca belli oluyor zaten. Yusuf’un yerine başkası çıksa oynayabilir miydi? Teknik Direktörlerin tercihidir. Herkes futbolcu olacak diye bir şey yok. Aşama kaydedenler bir yerlere gelecek. Kendini gösteremeyen alt liglerde devam edecek veya yolun yarısından dönecek.  Hepsi Trabzonspor’a şans bulamayabilir. Bu oyuncuların en büyük şansları Arsin, Of, Düzyurt ve Yomra.

TRABZONSPOR’UN ALTYAPISI BAŞKA BİR DÜNYA

Altınordu’yu insanlar başka türlü tanıyor. 1. Lig’de yabancı sınırı vardı zaten. Altınordu’nun yabancısız oynaması çok önemli değil. Altınordu Türkiye’nin her tarafından 12-13 yaşındaki çocukları velisi ile velisi olmazsa çocuğu alıyor yatılı olarak ve yetiştiriyor. Çok önemli paralar veriliyor. Alınan bu çocuklara geri dön demek zor olur. Trabzonspor’un altyapısı başka bir dünya. 13-14 yaşında alınan oyuncuları altyapı olarak görürüm ama 18 yaşında alınan belli bir gelişimi tamamlayan oyuncuyu altyapı oyuncusu olarak görmem.  
 
“İKİNCİ YARIYI NAMAĞLUP BİTİRİR”

Çok iyi iki stoper olsaydı Trabzonspor bu sezon çok iyi yerde olurdu. Trabzonspor’un savunması önce basayım derse yandın. Savunma birbirine yakın oynasa sıkıntı olmaz. Trabzonspor gol yemezse mağlup olmaz en kötü berabere kalır. Trabzonspor pozisyon veriyor. Savunma sıkıntısı tam olarak çözülmüş değil. Ersun Hocanın dönemine kıyasla önemli bir yol alındı ama tam olarak sorun çözülmedi. Trabzonspor’da yeterli düzeyde kanat oyuncusu yok. Trabzonspor kenar oyuncu işini çözer iyi de bir stoper bulursa ikinci yarıyı namağlup bitirir. Trabzonspor iyi bir kadrosu var, çok iyi olmaya aday bir kadrosu var. Dame N’Doye ile çalıştım. Disiplinlidir. Önemli bir futbolcu, tamamlayıcı oldu. Burak mı sol kenar N’Doye mu derseniz. Dame N’Doye. Yusuf’tan kenar oyuncusu olmaz.

ALTYAPIDAN YETİŞEN OYUNCUNUN A TAKIMLA PAZARLIK YAPMA ŞANSI YOK

Yusuf’un şuanda yabancı menajeri olsa kötü mü? Cafer’in ki de öyle. Trabzonspor altyapısından yetişen bir oyuncunun Trabzonspor A takımı ile pazarlık yapmak gibi bir şansı yok. Trabzonspor’da yetişen oyuncu gidecek beyaz kâğıda imza atacak. Sonrasını kulüp yapacak. Yurt dışına gidecekse Trabzonspor pazarlayacak. Menajer girecek devreye. Cafer’in yanlış anlaşılma yüzünden gündeme geldi. Abdülkadir ve Yusuf, iki sene daha oynadı çok iyi performans gösterdi. Onu gönderirsen bu oyuncuları neden gönderdin diye kıyamet kopar. Trabzonspor hizmet etmeleri lazım.

ŞAMPİYON OLMADIĞIMIZ BİR SÜPER LİG KALDI

Şampiyonluk yaşamadığımız bir Süper Lig kaldı. Onu da Allah nasip eder inşallah. Trabzonspor ile nasip eder inşallah.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor