Özak'tan prim açıklaması!

Devlet Bakanı Faruk Özak, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan (A) Milli Basketbol Takımına verilen 28 milyon liralık ödülün örtülü ödenekten değil, Spor Toto'dan elde edilen gelirden karşılandığını bildirdi.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik

Özak'tan prim açıklaması!

Devlet Bakanı Faruk Özak, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan (A) Milli Basketbol Takımına verilen 28 milyon liralık ödülün örtülü ödenekten değil, Spor Toto'dan elde edilen gelirden karşılandığını bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile YURTKUR'un bütçeleri kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinde, milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Özak, kendisinin “Spordan Sorumlu Devlet Bakanı” olarak tanıtılmasına karşı olduğunu söyledi. “Gençlik ve Spor Bakanı” olarak tanıtılmanın kendini daha mutlu ettiğini belirten Özak, “Çünkü yalnız spor değil, onun dışında gençlikle ilgili sorunlarımız da var” dedi. Özak, yalnızca “Spor Bakanlığı” denilince akla “Futbol Bakanlığı” geldiğine, bu nedenle bu tanımlamanın doğru olmadığına işaret etti.

Türkiye'de genç nüfus çok olmasına rağmen, nüfusa orantılı sporcu bulunmadığını belirten Özak, bu sorunu aşmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu kapsamda yeni spor tesisleri kurulmasına önem verdiklerini anlatan Özak, özellikle kayak tesislerinin sayısının artırmak istediklerini, kayak yapmaya elverişli her ile bir tesis yapmayı planladıklarını bildirdi. “Nüfusu 73 milyon olan Türkiye'de atlama kulelerinden atlayabilen yalnızca 5 çocuğumuz var” diyen Özak, bu nedenle amatör spora büyük önem verdiğini, kendisinden spor tesisi talep edildiğinde mutlu olduğunu kaydetti. Özak, Türkiye'de her ile yüzme havuzu yapmayı hedeflediklerini, hatta yüzmenin okullarda ders olarak verilmesini bile arzu ettiklerini dile getirdi.

Türkiye'de sporun ve sporcunun sevildiğini ancak spor yapmanın sevilmediğini ifade eden Özak, “Çok hastane yaptık diye övünüyoruz ama çok hasta olduğu için çok hastane var. Spor bu hastalıkların da önüne geçer” dedi.

Bakan Özak, milletvekillerinin, öğrencilerin yaşadıkları yurt sıkıntısı ile ilgili sorularını da yanıtladı. Özak, özellikle yeni açılan üniversitelerin bulunduğu yerlerde öncelikli olarak yurt yapılması gerektiğine işaret etti. Özak, bu konuda özel sektörün de desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan (A) Milli Basketbol Takımına verilen 28 milyon liralık para ödülü ile ilgili soru üzerine Özak, bu paranın direkt olarak oyunculara değil tüm kadroya dağıtıldığını söyledi. Özak, ödülün önemli bir miktar olduğunu ancak takımın elde ettiği derecenin de Türkiye için öneminin düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Özak ayrıca söz konusu ödülün, örtülü ödenekten verilmediğini, Spor Toto'dan elde edilen gelirden karşılandığını bildirdi.

Özak'ın soruları yanıtlamasının ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile YURTKUR'un bütçeleri kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor