Özak'tan çarpıcı açıklamalar

Özak, kulüplerin vergi ve prim borçlarıyla ilgili olarak açıklamada bulundu‘’ Torba Yasa Tasarısı’na spor kulüplerinin vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırması söz konusu. O yönde bir çalışmamız var. Kulüp yöneticileri birçok istekte bulunuyorlar.

Özak'tan çarpıcı açıklamalar

Özak, kulüplerin vergi ve prim borçlarıyla ilgili olarak açıklamada bulundu‘’ Torba Yasa Tasarısı’na spor kulüplerinin vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırması söz konusu. O yönde bir çalışmamız var. Kulüp yöneticileri birçok istekte bulunuyorlar. Bunların bir bölümü haklı. Başbakan Yardımcımız Ali Babacan’a bazılarını ilettim. Hepsini Torba Yasa Tasarısı’na koymak mümkün olmuyor. Babacan, “Torba Tasarısı’nın içi çok doldu” yanıtını verdi.

 

Anadolu kulüplerinin Haciz kıskacı içinde olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Özak

‘’Özellikle Anadolu kulüplerinde bu konuda çok sorun var. Birçok eski yönetici hacizle karşı karşıya kalmak üzere. Bir bölümü gerçekten mağdur durumda. Elbirliğiyle çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ancak, içlerinde “kötü niyetli” olanlar da var.  Başta Spor Toto Süper Lig’in devleri olmak üzere, tüm futbol kulübü yöneticilerinin, futbol adamlarının şapkayı önüne koyup iyice düşünmesi gerekir ‘’dedi.

 

 

Bakan Özak Spor Toto 3. Lig’in gereksiz olduğunun da altını çizerek “Kulüpler Kötü yönetiliyor Ben açıkçası futbolda 3’üncü Lig’i gereksiz görüyorum. Yani, belediyeler olmasa, birçok kulübün ayakta kalması mümkün değil. Yiyecek ekmek bile bulamazlar. Aslında Futbol Federasyonu 3’üncü ve 2’nci Lig’e de kaynak yaratıyor. Ancak, birçok kulüp kötü yönetiliyor.

 

Bakan Faruk Nafız Özak futbola ayrılan kaynakların arttığını da ifade ederek” Ancak futbolumuzun kalitesi akan paraya yakışmıyor. Şu andaki futbol kalitesi bu parayı hak etmiyor. Bazı kulüp yöneticileri yeniden yapılandırma konusundaki istekleri var Hesaplarına haciz konulan bazı kulüpler var. Onlar, paralarının yüzde 50’sinin ihtiyaçlar için serbest bırakılması ricasında bulunuyorlar. Bunlar arasında da güven vermeyenler söz konusu ‘’dedi.

 

Trabzonspor’da bir dönem başkanlık yapan bakan Özak açıklamasının son bölümünde futbol dışında ki branşlara da yönelmesi gerektiğinin de altını çizerek”  Aslında beni futbol dışındaki spor dalları daha çok çekiyor. Bizim oralara daha çok odaklanmamız lazım. Futbol bir endüstri oldu. Diğer spor dallarını geliştirmek için çaba harcayacağız. Bu yönde çalışmalarımız var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor