Özak: Trabzon çok farklı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, beraberindeki Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Olimpiyatlar Koordinatörü Nihat Doker ve Gençlik Spor İl Müdürü Şerif Özgür'le Hamamizade İhsan Bey Kül

Özak: Trabzon çok farklı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, beraberindeki Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Olimpiyatlar Koordinatörü Nihat Doker ve Gençlik Spor İl Müdürü Şerif Özgür'le Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'yla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Özak, "Çok hummalı şekilde gerek tesisler ile gerek çevre ve ulaşımla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Tesisler işin görünen tarafı görünmeyen tarafı da organizasyon. Gönüllülerden sponsorluğa, medya tanıtımdan işaretlemeye kadar yüzden fazla başlıkla yapılacak organizasyon işleri var. En son organizasyon Erzurum'dakiydi. Gerçekten çok enteresan işler yaptık. Burada biraz daha şanslıyız. Yazın olacak ve bilgi birikimimizde olacak. Karadeniz oyunları da yapılmıştı zaten bu da avantajımız bizim" dedi.

"Trabzon tarihi kültürü ve sporuyla başka şehirlere benzemiyor" diyen Özak, "Türkiye'nin en önemli sanatçıları Trabzonlu biliyorsunuz onlarla ilgili çalışmalarımız da var. Şehir canlı günler geçirecek tabiri caizse. 2003'te başlayan bir serüven bu biliyorsunuz. 50 çeşit organizasyon yapılıyor İstanbul'da. En önemli organizasyon dünya basketbol şampiyonasıydı. En kalabalık ülkelerin yapıldığı organizasyondu. Daha sonra basketbol dünya genel sekreteri şunu dedi: Bundan sonra yapacaklara Allah yardıım etsin, Türkiye bunu çok iyi yaptı" dedi.

FUTBOL SAHALARINA DEVAM

Özak sözlerini şöyle sürdürdü: "Pelitli, Üniversite arasındaki yolu yapmaya çalışıyor Karayolları Genel Müdürlüğü'müz. Bunlar tabiki milattır aslında. Trabzon'da ili, ilçesi ve beldeleriyle çok sayıda herkesin gıptayla baktığı tesisler var. Bu tesislerin bir kısmı bu organizasyon için yapılıyor. Vakfıkebir Hayrat Sentetik Futbol Sahası yapımı var, Arsin'de var, Atış poligonu yapılmaya devam ediyor. Sürmene Spor Salonu Temmuz'da bitiyor. Köprübaşı spor salonu Temmuz'da bitecek. Düzköy Spor Salonu inşaatı Ağustos'ta bitiyor. Araklı oyunlar bürosu inşaatı. Bu ve buna benzer bir çok tesisin yapımı devam ediyor.

Bugün şehirde yaşayan ihracatçının görmesi lazım o tesisleri. Trabzonlu sporu seven ama sporu az yapan bir yer. Sporu daha çok sevip spor yapmalıyız"

Bakan Faruk Nafiz Özak konuşmasını bitirdi.

Bakan Özak'ın ardından konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "Şehrimizin sportif alt yapısının tamamlanması, aynı zamanda kapasite organizasyon kapasitesinin dünyaya gösterilmesi ve sayın bakanın gururla ifade ettiği yüzlerce organizasyonun bir tanesinnin daha eklenmesi anlamında fevkalede önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

Bu organizasyonun en çağdaş tesislerde yapılacağı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Trabzon'un belirli mahallelerinde gençlik merkezlerini inşa ediyoruz. Nedir gehnçlik merkezlerinin bizlere faydası dediğimizde geleceğin teminatı olan gençlerin her bakımdan daha da yetişebilmeleri ve kısacası meslek sahipleri olabilmeleri için önemli bir yer teşkil ettiğini söylemek istiyorum. Bu kadar sportif alt yapının tesis alt yapısının gerçekleştirilmesi sadece 7 günlük bu organizasyon için yapılmıyor. Bu ülkenin organizasyon kapasitesi göstermesi anlamında fevkalede önemli.

Ondan daha önemlisi Trabzonspor örneği olduğu gibi Trabzon spor kenti diyorsak ülkeyi dünyada da temsil eden sporcular yetiştirilmeli" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor