Özak: Sporcu örnek olmalı

Sporda Şiddet Yasası ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Özak, artık olay çıkartan taraftar, maç günü karakola gidip imza verecek, hiçbir spor müsabakasına giremeyecek ve yurtdışına dahi çıkamayacak" dedi."SPORCU ÖRNEK OLMALI"Sporcunun özel hay

Özak: Sporcu örnek olmalı

Sporda Şiddet Yasası ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Özak, artık olay çıkartan taraftar, maç günü karakola gidip imza verecek, hiçbir spor müsabakasına giremeyecek ve yurtdışına dahi çıkamayacak" dedi.

"SPORCU ÖRNEK OLMALI"

Sporcunun özel hayatlarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Özak, "Ben sporcuysam benim özel hayatım herkesi ilgilendiridi. Toplumun önünde gidiyorsunuz.  Biz hep öyle olmaya çalıştık ve kendimizi bu konuda yetiştirdik" diye konuştu.

AMATÖR SPORLAR

'Amatör sporları topluma tanıtmak lazım' diyen Özak, "Türkiye'nin her tarafı deniz. Yelkende, kürekte, kanoda daha aktif olmamız gerekiyor. Bu konuda da denizcilik müsteşarlığıyla mütabakat imzalayacağız" şeklinde konuştu.

Basketbol Şampiyonası'ndaki başarının önemine de dikkat çeken Nafiz Özak, "100 yıllık tarihinizde ilk defa final oynuyorsunuz ve Amerika ile final oynayacak derecede büyük bir başarı elde ediyorsunuz. Dünyanın 20 tane ülkesini geride bırakıyorsunuz. Sanırım bize Formula'dan daha fazla prestij kazandırdı ve tanıtıma katkıda bulundu" dedi.

DOPİNG SKANDALI

Fenerbahçeli basketbolcu Diana Taurasi'de yaşanan doping olayı ile ilgili olarak ise Özak, "Türkiye'de 20 bin sonuçtan sadece 5'i hatalı ama dünyada belki 50 tane sonuç var. Ancak hemen 'Bu doping kontrol merkezi kapansın mı?, ben buraya göndermem' demekle yanlış yaptık. Oraya tekrar müdahale edip tekrar kazandırmamız lazım. Kendimize biraz haksızlık yapıyoruz. 20 binde 5 yanlış olabilir. Orayı karalamamak lazım. Özellikle Hacettepe bizim için çok önemlidir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler