Özak Avşar Spor Salonu'nu açtı

Bakan Özak, iş adamı Saadettin Saran tarafından, Ardahan Rekabet Kurulu Fen Lisesi bahçesinde yaptırılan 200 kişilik Hülya Avşar Spor Salonu'nun açılış törenine katılmak üzere Ardahan'a geldi.Burada konuşan Özak, işadamı Saran'a teşekkür ederek, ''Sporla

Özak Avşar Spor Salonu'nu açtı

Bakan Özak, iş adamı Saadettin Saran tarafından, Ardahan Rekabet Kurulu Fen Lisesi bahçesinde yaptırılan 200 kişilik Hülya Avşar Spor Salonu'nun açılış törenine katılmak üzere Ardahan'a geldi.

Burada konuşan Özak, işadamı Saran'a teşekkür ederek, ''Sporla eğitimi bir arada yapmamız lazım. Bugün bizim yaşadığımız en büyük sorunlardan bir tanesi her ikisini bir arada yapmamamızdır'' dedi.

     Bakan Özak, şöyle devam etti:

     ''Sayın Saran, hayırsever bir insan. Hayır için, (hayır) demeyi değil, (evet) demeyi seviyor. Kendisinden bir spor salonunu Ardahan'a yaptırmasını istemiştim. Sağ olsun, beni kırmadılar. Mustafa Kemal Atatürk, Trabzon Lisesi'ni 1930'larda ziyaretinde anı defterine, (bedeni idman, fikri idmanla muvaze olmalıdır) diye yazmıştı. Sporla eğitimi birarada yapmamız lazım. Bugün bizim yaşadığımız en büyük sorunlardan bir tanesi her ikisini birarada yapmamamızdan kaynaklanıyor. İşte eğitim göreceğiniz okul. İşte spor yapacağınız salon. İşte kalacağınız yurt. Bütün bunları bir arada yapmamız gerekiyor.''

 Türkiye'de 40 milyona yakın kişinin 28 yaş altı olduğuna dikkati çeken Bakan Özak, ''Bu büyük bir sermaye ve güçtür. Bu dediklerimi, yani spor, eğitim, kültürü ve sanatı bir arada gerçekleştirebilirsek, Türkiye'nin önünde hiç kimse duramaz. Bilim ve teknoloji gelişmişliğin göstergesi gibi görünse de bunların yanına kültürü, sanatı, sporu koymazsanız siz gelişmiş olamazsınız'' diye konuştu.

  -''7 ÜNİVERSİTE DAHA FAALİYETE GEÇECEK''-

  Bir hafta içinde büyük kentlerde 7 üniversitenin daha faaliyete geçirileceğini belirten Özak, şunları söyledi:

     ''Bugün cumhuriyet tarihinin en fazla dersliğini yapan, en uzun kilometredeki yollarını yapmış bir hükümetin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye'de 75 üniversite vardı. Bu rakam bugün 145'e ulaştı. Önümüzdeki hafta içinde 7 ayrı üniversiteyi daha hayata geçireceğiz inşallah. Çünkü, üniversiteler gelişmişliğin göstergesidir.''

     Devlet Bakanı Özak, Türkiye'ye gelen her turistin rahatlıkla kayak yapmasını istediklerini bildirerek, ''Türkiye'ye gelen bir turistin, Muş'ta da Hakkari'de de Bitlis'te de rahatlıkla kayak yapabilmesi için çalışıyoruz. İnşallah bu anlamda altyapıyı hayata geçirmeye çalışacağız'' dedi.

Sanatçı Hülya Avşar ise konuşmasında ilk kez memleketine geldiğini vurgulayarak, ''Saran'a bu nedenle çok teşekkür ediyorum. Çünkü benim Ardahan'a ilk kez gelmeme o vesile oldu. Onun böyle güzel hizmeti benim buraya gelmeme vesile oldu. Son derece mutlu ve gururluyum'' diye konuştu.

Ardahan Vali Vekili Ali Fuat Atik tarafından, Bakan Özak, işadamı Saran ve sanatçı Avşar'a birer plaket verildi. Saran ayrıca, törende bulunan öğrencilere top, forma ve şapka dağıttı.

Törenin ardından Bakan Özak, karayoluyla Erzurum'a hareket etti. Avşar ile Saran da Avşar'ın akrabalarının bulunduğu merkeze bağlı Hoçuvanhasköy'e gittiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor