"Onlar borç yaptı biz ödedik"

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan’da toplu açılış töreninde, vatandaşlara sesleniyor. Başbakan Erdoğan konuşmasında ‘Helga hızlı trene binecek, Ayşem neden binmesin?’ dedi. İşte Başbakan’ın açıklamaları: ANKARA-ERZİNCAN ARASI 3,5 SAAT OLACAKYol yok

"Onlar borç yaptı biz ödedik"

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan’da toplu açılış töreninde, vatandaşlara sesleniyor. Başbakan Erdoğan konuşmasında ‘Helga hızlı trene binecek, Ayşem neden binmesin?’ dedi. İşte Başbakan’ın açıklamaları:

 

ANKARA-ERZİNCAN ARASI 3,5 SAAT OLACAK

Yol yoksa bağımsızlık yok dedik. Kalkınma yok dedik. Bu işin başına da Erzincan’ın acılarını bilen bir kardeşimizi getirdik. Binali Yıldırım.

Ankara-Sivas hattında, Bursa hızlı tren hattında çalışmalar var. Sırada Sivas-Erzincan hızlı tren hattı var. Bu yılın yatırım projeleri arasına aldık. Ankara’dan hızlı trene bineceksiniz, 3,5 saatte Erzincan’dasınız. Erzincan-Trabzon hızlı tren hattını da projelendirdik. Helga hızlı trene binecek de Ayşem, Fatmam, Hasan’ım, Hüseyin’im neden binemesin.

‘BAŞBAKAN ALDATTI’ DERLER YİNE

Bugün yine toplu açılışlar yapıyoruz. Ana muhalefetin aklı bunları almaz. ‘Başbakan geldi, aldattı’ derler yine. Bizim icraatlerimizin ulaştığı yere onların hayalleri ulaşamaz.

DERSLİK BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 18

Eğitim alanında da Erzincan’a bundan sonra yatırımlar düşecektir. Dersliklerdeki öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının çok altına düştü. 18-19’a kadar düştü. Ankara’da, İstanbul’da böyle bir şey yok. Erzincan çok iyi konuma geldi. 2006’da Erzincanlı bir halk ozanımızı Ali Ekber Çiçek’i hakka uğurladık.

ALİ EKBER ÇİÇEK’TEN ALINTI

Diyor ki bir türküsünde;

Aşık isen dost bağından nuh eyle

Arif ol daima gönül hoş eyle

Her an gönüllere akıp coş eyle

Ummanlara akılmaz sel olmayınca

Türkiye sel oldu.

ARAMIZA NİFAK SOKMAYA ÇALIŞTILAR

Onyıllardır Türkiye’nin kalkınmasını engellemek için çeşitli kirli senaryolar devreye sokuldu. Alevilik-Sünnilik üzerinden nifak sokmaya çalıştılar. Gerici-ilerici dediler aramıza nifak sokmaya çalıştılar. Bunlara boyun eğmedik. Türkiye son 8 yılda büyük ilerleme kaydetti.

ONLAR BORÇ YAPTI, BİZ ÖDEDİK

Bizden önce iktidarda MHP, DSP, ANAP vardı.

30 milyar dolar IMF’den borç aldılar, Bize 23,5 milyar dolar boç bıraktılar. Biz ödedik, ödedik, ödedik. Şu anda 5,5 milyar dolar borç kaldı. 27,5 milyon dolar Merkez Bankası’nın kasasında para vardı. O kasada şimdi 82 milyar dolar var.

Bir taraftan milliyetçiyim diye hava atacaksın sonra kasadan ses gelecek ‘tın, tın’ bir şey yok. Onlar borç bırakıyor, biz temizliyoruz. MHP’si de aynı CHP’si de. Farkları yok.

TEŞEKKÜR BİLE ETMEDİLER

2023’e önümüzde 12 yıl var. Biz bu yolculuğa da aynı kararlılıkla devam edeceğiz. ‘Tunceli’ye üniversite kurmazsınız’ diyenler vardı bu parlamentoda. Biz Tunceli’ye üniversite kurduğumuz zaman teşekkür bile etmediler. Bunca ancak beyaza kara derler. Varsın öyle desinler.

Biz gelmeden önce üniversite öğrencisi 45 lira alıyordu, şimdi 240 lira alıyor. Master öğrencisi 480, doktora öğrencisi 720 lira alıyor. Kim müracaat edersen etsim ama burs, ama kredi herkese veriyoruz. Yolsuzlukların egemen olduğu bir ülkede bunları yapamazsınız. İlk ve orta öğretimdeki çocuklarımıza aynı şekilde destek verdik.

74 MİLYON SAĞLIK YATIRIMI YAPTIK

Erzincan’da aile hekimliğine geçtik. Doktorlarınız var. İstediğinizde kapısını çalabileceğiniz, hiçbir ücret ödemeyeceğiniz bir doktorunuz var. 74 milyon lira bizim dönemimizde sağlığa para harcadık. Bizden önce Erzincan’da 4 ambulans vardı, şimdi 28 tane var. Artık Erzincan’da doğalgaz var. Bu, medeniyettir işte.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler