Olimpiyatlarla Dünya'ya açılıyoruz

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımıyla 2011 Kış Oyunlarıyla ilgili yatırımlar son kez Erzurum'da gözden geçirildi. Kış Oyunları Koordinasyon Merkezi'nde Sağlık Bakanı Akdağ, Devlet Bakanı Özak, 2011 Üniv

Olimpiyatlarla Dünya'ya açılıyoruz

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımıyla 2011 Kış Oyunlarıyla ilgili yatırımlar son kez Erzurum'da gözden geçirildi.

Kış Oyunları Koordinasyon Merkezi'nde Sağlık Bakanı Akdağ, Devlet Bakanı Özak, 2011 Üniversiade Hazırlık Düzenleme Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kış Oyunlarıyla ilgili açıklama yapan Devlet Bakanı Özak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Erzurum'da en büyük spor yatırımın yapıldığını söyledi. Bakan Akdağ, Erzurum'a yapılan kış spor tesisleriyle dünyanın ve ülkenin cazibe merkezlerinden birisi haline geldiğini ifade etti. Tesislerin yüzde 99 oranında tamamlandığını ve artık açılış ve kapanış organizasyonları ile ilgili yatırım ve ihaleleri düşündüklerini anlatan Devlet Bakanı Özak, "Artık finale doğru emin adımlarla gidiyoruz. FİSU tarihinin en mükemmel organizasyonunu Erzurum'da gerçekleştireceğiz. Tesisler yüzde 99 oranında tamamlandı. Artık bu işin ruhu sayılar organizasyonu konuşuyoruz" diye konuştu.

-DÜNYA LİDERLERİ VE BÜYÜKELÇİLERİ AĞIRLAYACAĞIZ-

2011 Kış Oyunları'nın Türkiye'nin ve Erzurum'un tanıtımı açısından büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, devlet nezdinde yabancı devletlerin liderleri ile büyükelçilerinin de Erzurum'daki açılış törenlerine davet edileceğini anlattı.

Bakan Özak, Başbakan Erdoğan'ın Almanya'ya giderken başta Merkel olmak üzere çeşitli devlet adamlarına verilmek üzere davetiye istediğine vurgu yaparak, "Ocak ve Şubat aylarında Erzurum'da gerçekleştirilecek olan Kış Oyunlarına yabancı devlet adamları, büyükelçiler, ve bakanlar katılacak. Dünyanın gözü Erzurum'da olacak." diye konuştu.

-Erzurum'DA KIŞ 2 AY UZAYACAK-

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum'daki tesislere kurulan suni kar yağdırma makinelerinin Türkiye için büyük bir ayrıcalık olduğunu anlattı. Kurulan suni kar yağdırma makineleriyle karın daha uzun süre yerde kalacağını ve bunun da kış ve buz sporları açısından bulunmaz bir nimet olduğunu değinen Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kış mevsimini suni kar makineleriyle tesislerde uzatacağız. Bu da kayak ve buz sporları için büyük bir şans"

-ARAP VE RUS YATIRIMCILARI DAVET ETTİK-

Devlet Bakanı Özak, 2011 Kış Oyunları'nın Erzurum'da gerçekleştirilecek olması ve bölgenin dünyaca ünlü tek kış sporları merkezinin Erzurum olması nedeniyle hükümet olarak başta Arap ve Rus yatırımcılar olmak üzere çeşitli ülkelerden büyük yatırımcıları ülkeye ve Erzurum'a davet ettiklerini belirtti. Bakan Faruk Nafiz Özak, "Kar yağdığında ve tesisler ortaya çıktığında Erzurum'a Arap ve Rus yatırımcıları getireceğiz. Yerli yatırımcılarda burada özellikle Konaklı bölgesinde otel yapacaklar. Erzurum'da yatırım yapmak isteyen yatırımcıların varlığı memnunluk verici"

Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarı yakalamasının göstergelerinden birisinin ise uluslararası büyük spor organizasyonlarına ev sahipliğini yapması olarak nitelendiren Devlet Bakanı Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2001,2002 yılında ya da öncesinde bize bu tür organizasyonları güvenip vermezlerdi. Çünkü Dünya Bankası'na borçluyduk, çalışanların maaşları ödenemiyor, bankalar batmıştı. Şimdi Avrupa'nın 6 büyük ekonomisine sahibiz. Siyasal ve ekonomik istikrarı yakaladığımız için istediğimiz uluslararası organizasyonları alabiliyoruz"

-ŞEHRİN SANAT VE KÜLTÜRÜ TANITILACAK-

27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Kış Oyunları'nın sadece spor içerikli olmadığına da değinen Devlet Bakanı Özak, söz konusu organizasyonda şehrin kültür ve sanatının da dünyaya tanıtılacağını söyledi. Erzurum'un kış Oyunlarında sahip olduğu kültür ve sanatın da yarışmalar sürecinde ön plana çıkartılacağını vugrulayan Bakan Özak,"Önümüzde kalan 2 ay içinde sanatsal ve kültürel etkinlikler yapacağız. Erzurum'un kültür ve sanatı ön plana çıkartan etkinlikler düzenleyeceğiz. Sadece sporla değil Erzurum'un yerel müziğiyle, kayak sporu geçmişiyle ve kültürüyle ilgili alt yapıyı yukarılara çıkartacağız." diye konuştu.

-BAKAN Akdağ: "Erzurum RÜYASINI GERÇEKLEŞTİRİYOR"-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, 2011 Kış Oyunları'nın Erzurum'a kazandırılmasında ve tesislerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Akdağ, Kış Oyunlarının Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin sosyo- ekonomik kalkınması için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Kış Oyunlarıyla birlikte Erzurum'un rüyalarından birisini gerçekleştirdiğine değinen Sağlık Bakanı Akdağ, "Çok başarılı Oyunlar geçireceğimize inanıyorum. Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi için bu bir başlangıç olacak. Erzurum'un ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin kış Oyunları merkezi olması şehrimiz ve bölgemiz için bir kapı olacak. Kış Oyunlarıyla Erzurum bir rüyasını gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Toplantı sonrasında bakanlar kış Oyun tesislerini dolaştı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor