Olimpiyatların turizme etkisi

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nı turizm açısından değerlendirmek üzere çalışmalar sürdürülüyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Trabzon Kü

Olimpiyatların turizme etkisi

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nı turizm açısından değerlendirmek üzere çalışmalar sürdürülüyor.

 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile EYOF Trabzon 2011 Genel Koordinatör Yardımcıları Hayri Güner ve Murat Taşkın’ın yanı sıra diğer ilgililer ortak bir toplantı yaptı.

 

Suat Gürkök, olimpiyatları sadece bir spor hareketi olarak algılamadıklarını belirterek, “Hem Trabzon’u tanıtmak, hem de böylelikle turizme olan katkıyı arttırmak için yapılması gerekenlerle ilgili ortak çalışmalar yapacağız. Bunları şimdiden planlamak ve programlamak gerekiyor. Bunun için hazırlıklara başladık.” dedi.

 

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, oyunlar öncesi, sırası ve sonrasındaki etkinlikleri ayrı ayrı planlayacaklarını belirterek, “Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra, başta dağ ve yayla şenlikleri olmak üzere yöremizin güzelliklerini tanıtmayı, bunu yaparken de başta sporcuların aileleri olmak üzere yabancıları ülkemize getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için ortak çalışmalarımız sürecek.” diye konuştu.

 

EYOF Trabzon 2011 Genel Koordinatör Yardımcısı Hayri Güner’de, 4 bine yakın sporcunun katılacağı oyunlara, sporcuların yanı sıra ailelerini ve yakınlarını getirebilmeyi planladıklarını belirterek, bunun için katılacak tüm ülkelere yönelik tanıtım çalışması yapacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor