Olimpiyat ihalesi başladı

EYOF 2011 Trabzon Genel Koordinatörlüğü'nde başlayan ve 3 gün sürecek ön izlemelere uluslararası bağlantıları da bulunan 18 firma katıldı. İhale görüşmeleri öncesinde bir konuşma yapan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker, Türkiy

Olimpiyat ihalesi başladı

EYOF 2011 Trabzon Genel Koordinatörlüğü'nde başlayan ve 3 gün sürecek ön izlemelere uluslararası bağlantıları da bulunan 18 firma katıldı.

İhale görüşmeleri öncesinde bir konuşma yapan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker, Türkiye'nin olimpiyat statüsündeki ilk organizasyonu olan Gençlik Oyunları'nın yaklaşık 15 milyon liralık bir bedel üzerinden ihale edileceğini söyledi. "Bu büyük organizasyonun açılışını yıllarca dillerden düşmeyecek, hatırlanacak şekilde yapmak istiyoruz" diyen Doker "Ülkemizin, Karadeniz Bölgesi'nin ve de Trabzon'un sportif, sosyal ve kültürel karakteristik özelliklerinin de içinde yer alacağı muhteşem bir açılış töreni ile başlayacak oyunlar, sporcuların fair play içinde mücadeleleri ile devam edip, aynı güzellikteki kapanış ile final yapacaktır" dedi.

Doker, amaçlarının Trabzon'a oyunlar için gelecek olan 4 bin sporcu, antrenör ve yöneticinin yanı sıra, ebeveynleri ile birlikte 8 bin turistin geleceğini ifade ederek "Trabzon'dan da oyunlar için Hüseyin Avni Aker Stadı'nın tribünlerini 23 bin kişi dolduracak. Aynı şekilde de ekranları başında milyonlarca kişi açılışları izleyecek. Herkese güzel bir organizasyon izlettirmek istiyoruz" diye konuştu.

İlk değerlendirme sonucunda başarılı bulunan firmaların isimlerinin kesin değerlendirme için Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın başkanlığını yaptığı EYOF 2011 Trabzon Hazırlık ve Düzenleme Kurulu'na sunulacağı öğrenildi.

Öte yandan oyunların açılış töreni 24 Temmuz, kapanış ise 29 Temmuz 2011 tarihlerinde Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor