Okutan: Kazanan Urfa oldu

Ziraat Türkiye Kupası Finalinin Şanlıurfa’da yapılmasının ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, organizasyonun çok güzel geçtiğini belirterek, bu organizasyonda kazananın Şanlıurfa olduğunu söyledi.   Final maçının bu güzellikte Şanlıurfa’da yapılmış olm

Okutan: Kazanan Urfa oldu

Ziraat Türkiye Kupası Finalinin Şanlıurfa’da yapılmasının ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, organizasyonun çok güzel geçtiğini belirterek, bu organizasyonda kazananın Şanlıurfa olduğunu söyledi. 

 

Final maçının bu güzellikte Şanlıurfa’da yapılmış olması çok önemli olduğuna işaret eden Vali Nuri Okutan, “Şanlıurfa kültürüne Halil İbrahim sofrası geleneğinin sahibi mirasçılarına böyle bir organizasyon yaptık. Bu organizasyon, valisinden belediye başkanına, ticaret odasına ve tüm sivil toplum kuruluşları ile kamu görevlilerine kadar çok güzel bir atmosferde geçti. Müsabaka yapıldı.  Bizim için kazanan Şanlıurfa oldu” dedi.

 

Okutan, her iki kulübün de Türkiye’nin büyük camialarından olduğunu ifade ederek, “Fenerbahçe camiası da bizim için fevkalade önemli. Galibiyeti anlamlı olabilirdi. Trabzon da Karadeniz’in merkezi olan bir konumdadır. Türkiye’nin her tarafından taraftarı olan bir camia. Futbolun sektörü orada var. Bizim kulübü de şimdi kardeş kulüp ilan edildi. Dolayısıyla her iki camianın da buradan memnun ayrılması önemliydi ve öyle oldu. Fenerbahçe de skora rağmen Şanlıurfa’ya gelmekten ve burada bu maçın oynanmasından dolayı fevkalade memnun ayrıldı. Bizim için önemli olan buydu. Şanlıurfa’nın tarihi mekânlarını, musikisini, sofralarını, insanlarının sıcaklığını ve misafirperverliğini göstermiş olduk. Şanlıurfa’da yaşadıkları hafızalarında yer edindi. İnşallah birçoğu tekrar gelecek. Diğer sezonlarda da gelmiş olacak” diyerek konuşmasının sürdürdü.  

 

Sportif faaliyetlerin tek salt spor olmanın yanında sosyal, kültürel ve ekonomik etkileri olan bir organizasyon olduğuna değinerek, “Bu da aynen öyle oldu. Burada bir spor vardı ama o sporun ötesinde dile getirilen ekonomik boyutu da vardı. Esnafla görüşüyorum. Hemen her türlü esnaf bu organizasyondan fevkalade memnun kaldı. Bir başka boyutu da tanıtımı açısından Şanlıurfa kadim, bilinen dünyaca meşhur bir şehir ama böyle sık sık yenilemek lazım. Bu tür organizasyonlarla gündeme getirip, tekrar zihinlerde tazelemek lazım. Nitekim yeni gündeme gelen Haleplibahçe ve Göbeklitepe ile şehrin hızlı değişimi var ekonomik ve sosyal boyutuyla. Dolayısıyla bizim açımızdan çok güzel bir organizasyondu. Bu tür organizasyonlara bütün iller talip olur; ama onun riski var. Böyle kazasız belasız kentimizde olduğu gibi atlatmak zordur. Bizler bunu hep birlikte başardık. Kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla birlikte başardık diye düşünüyorum. Bence galip Şanlıurfa’dır. Trabzon belediye başkanımızla görüştük. Biraz önce kulüp başkanı aradı Şanlıurfaspor’a destek olacaklar inşallah ve kardeş şehir uygulamasına geçip, gerekirse Trabzon ve Şanlıurfa’da bir cadde veya sokağa şehirlerin isimlerini vererek taçlandıralım arzu ediyoruz.

 

Bütün esnafımıza, yerel basınımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve belediyemize; her kademeden hemşehrilerimize iyi niyetli gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu bize yeni organizasyonların kapısını açmıştır.

 

Yeni Organizasyonlar Geliyor

 

Bu organizasyonun başarı ile tamamlanması gelişimin kendisiydi. Hemen orada kulüp başkanlarımız, federasyon başkanımız, gençlik spor genel müdürümüz vardı. Orada dediler ki; “Yeni organizasyonları burada planlayalım” diye. Mesela Şanlıurfa’da 7 bin kişilik kapalı spor salonu ve açık kapalı uluslararası müsabakaların yapılabileceği yüzme havuzu yapılıyor. Bunlar şu anlama geliyor gelecek yıllarda Şanlıurfa büyük organizasyonlara açık” şeklinde konuştu.

 

Vali Nuri Okutan, önümüzdeki hafta sonu (15–16 Mayısta) Serbest Stil Dünya Akrobatik Motokros şampiyonasının Şanlıurfa’da yapılacağını hatırlatarak, “O da çok önemli bir organizasyon. Tabii peş peşe gelince yeterince tanıtılma fırsatı olmadı ama on gün var önümüzde. On günde bunun tanıtılabileceğini düşünüyoruz. O da 64 ülkede 28 dilde canlı yayınla yayınlanacak. TRT da burada yayın yapacak. İnşallah yerel kanallarımız da buna talip olurlar. O bakımdın o da bizim için önemli. Bundan sonraki süreçte yeni organizasyonların yapılacağından eminim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor