Okullu futbolcularımız olacak

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından iki yılda bir organize edilen Uluslararası Teknik Direktör Gelişim Semineri, bugün Antalya'da başladı. 10-11 Ocak'ta Antalya Titanic Resort Otel'deki seminere 600'e yakın teknik direktör katılıyor. Seminerin açılış ko

Okullu futbolcularımız olacak

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından iki yılda bir organize edilen Uluslararası Teknik Direktör Gelişim Semineri, bugün Antalya'da başladı. 10-11 Ocak'ta Antalya Titanic Resort Otel'deki seminere 600'e yakın teknik direktör katılıyor.

 

Seminerin açılış konuşmalarını, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, TFF Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal ve UEFA temsilcisi Andreas Morisback yaptı.

 

Hangi mevkide görev yaparsa yapsın, tüm teknik sorumlularımızın futbol ailesinin en büyük yükünü taşıyan bireyleri olduğuna dikkat çeken TFF Başkanı Mahmut Özgener, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmadı:

 

"Sizler; tribünleri dolduran futbol tutkunları ve ekranları başındaki milyonlarca futbolseverin odaklandığı bu güzel oyunda keyfi en çok belirleyenlersiniz. Futbolla yeni tanışan çocuklarımızı keşfeden, yetiştiren ve hazırlayan da yine sizlersiniz. Türk futbolunun marka değeri, Türk teknik adamının değeri ile birlikte yükselecek. Ülkemizin büyük potansiyelinde, bu ülke için hep beraber gelişerek, hep beraber kazanacağız. Kısacası tüm teknik adamların başarısı futbolumuzun da başarısıdır."

 

Başkan Özgener, yapılan devrimsel projelerle Türk antrenörünün çalışma alanının önce yurt içinde ardından da yurt dışında bir hayli genişleyeceğini ve antrenör ihracatının çok daha fazla artacağını söyledi.

 

EĞİTİME REKOR BÜTÇE

Türkiye Futbol Federasyonu'nun teknik adamların gelişimini ana öncelik olarak belirlediklerinin altını çizen Mahmut Özgener; geliştirilen projelerin yanı sıra; 2 yılda açılan 10 yeni lig ve sayısız futbol organizasyonları, teknik adamlar için daha çok çalışma alanı oluşması anlamına geldiğini söyledi.

 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 88 yıllık tarihinde rekor bütçeyi eğitime ve AR-GE'ye ayıran bir yönetim bulunduğunu belirten TFF Başkanı, 2008'den bu yana gerçekleşen devrimsel projelerle, Türkiye Futbol Federasyonu'nu sadece milli takım başarısına endeksli ve profesyonel ligleri organize eden bir kurum olmaktan sabır ve kararlılıkla çıkardıklarını vurguladı.

 

1 MİLYON OKULLU ÇOCUK FUTBOL OYNAYACAK

2010 sonu itibariyle 460 bin olan okul futbolundaki çocuk sayısını da 2013 sonuna kadar 1 milyona çıkaracaklarını iddia eden Başkan Özgener şöyle devam etti: ''Bu sezon uygulamaya koyulan Bölgesel Amatör Lig ve A2 Ligi bu kapsamdaki önemli yeniliklerden biri. 77 ilden 140 takımın katıldığı Bölgesel Amatör Lig, özellikle profesyonel takımı olmayan bölgelere futbol coşkusu yaşatıyor. Gençlik Geliştirme Liglerimize de her geçen gün yeni kategoriler ekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz okul futbolu organizasyonlarını çeşitlendiriyoruz. 2010 sonu itibariyle 460 bin olan okul futbolundaki çocuk sayısını da 2013 sonuna kadar 1 milyona çıkaracağız.''

 

Bu lig ve organizasyonların en önemli amacının, ülkenin her bölgesinde daha fazla kişinin futbola katılmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Özgener, ''2 yıl önce 200 binlerde devraldığımız lisanslı futbolcu sayısını yüzde 100 artışla 500 bine çıkarmanın gururu içindeyiz. 1 yıl önce hayata geçen ve 200'e ulaşacak Futbol Teknik Eğitim Merkezleri'nde de yılda 12 bin geleceğin yıldız adayı yetişecek.'' diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

''Tüm kulüplerin oyuncu izleme antrenörü olacak. Eğitim, sizlerin gelişiminde kuşkusuz en önemli unsur. JIRA konvansiyonu üyeliği ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu artık UEFA standartlarında eğitim verecek bir konuma geldi. Üniversite ve akademisyenlerle geliştirilen antrenör eğitim projeleri ile birlikte eğitimlerin kalitesi ve niteliği arttı.

 

Bununla birlikte talimatlarımızı da güncelleştirdik. Kulüplerimize oyuncu izleme (scouting) antrenörü istihdam etme zorunluluğu getiriyoruz. Ayrıca teknik adam ve antrenör kursları talimatlarında çok önemli değişiklikler yaptık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da ilk kez açılacak bölgesel kurslar ve yine bu bölgede ilk kez başlatılan Deplasmanlı Gençlik Geliştirme Ligleri çok önemli bir gelişme. Daha da önemlisi, Futbol Genel Direktörlüğü'nün kurslara katılım kriterlerinde yaptığı yeniliklerle, kurs kayıtlarında ilk başvuruyu yapana değil futbolun içinden gelenlere öncelik sağlayan bir sisteme geçildi.''

 

PROFESYONEL OYUNCULARA YÖNETİCİLİK VE TEKNİK ADAMLIK EĞİTİMİ

Başkan Özgener, eğitim anlamında yürüttükleri ve yakında hayata girecek önemli bir projelerinin olduğunu da belirterek, ''Bu projemizi burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğitimin, kurslara ve belli periyotlara sıkışmadan sürekli hale getirilmesi için zengin içerikli bir e-portal, çok yakında siz eğiticilerimizin kullanımına açılacak.'' diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Tüm bilgi, doküman ile videolar yazılı ve görsel ortamda olacak. Antrenör eğitimleri ve yayınlarına kulüplerdeki ofislerinizden, evlerinizden kolaylıkla ulaşabileceksiniz. Müfredatları tamamladığınızda, birikim ve yeteneğiniz tek bir sınavla sınanmayacak, değerlendirmeleriniz daha geniş bir zaman diliminde gerçekleşecek”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor