Oğuz Sarvan'ın mesajı

Türk futbolunda taşlar yerinden oynamaya başladı. Kulüplerin, eleştiri okları her geçen gün Merkez Hakem Kurulu'na daha derin bir şekilde saplanırken; Merkez Hakem Kurulu'nun baskı altında olan hakemlere dün yolladığı bildiri ortaya çıktı.Son günlerde kul

Oğuz Sarvan'ın mesajı

Türk futbolunda taşlar yerinden oynamaya başladı. Kulüplerin, eleştiri okları her geçen gün Merkez Hakem Kurulu'na daha derin bir şekilde saplanırken; Merkez Hakem Kurulu'nun baskı altında olan hakemlere dün yolladığı bildiri ortaya çıktı.

Son günlerde kulüplerin hedef tahtası haline gelen ancak sessiz kalan Merkez Hakem Kurulu, dün tüm hakemlere ve gözlemcilere bildiri mesajı göndererek hem güven tazeledi, hem de kulüpleri "ti"ye aldı...

İşte dün hakem ve gözlemcilerin e-posta'larına giden ve MHK’nin bildiri mesajı:

"Değerli hakemlerimiz ve gözlemcilerimiz;

Son günlerde saha dışında, masa başı odaklı yaşanan gelişmeler, futbolumuz ve Türk hakemliği için üzüntü vericidir. Sportif eleştirilerin sınırını bir hayli geçen suçlamalar ve takımlarının başarısızlıklarını hakemlerin üzerine atma hastalığının yeniden nüksetmesi bizleri üzmekte ama şaşırtmamaktadır.

Sadece Süper Lig değil tüm liglerde; sezonun sonuna yaklaşıldıkça hedeflerin uzağında kalmanın hesabı tamamen siz değerli hakemlerimize ve Merkez Hakem Kurulu’na kesilerek, bir nevi günah çıkartılmaya çalışılmaktadır.

Ancak MHK olarak biz bu haksız eleştirilerden ve hiçbir gerçeklik payı bulunmayan suçlamalardan kesinlikle etkilenmiyoruz. Çünkü biliyoruz ki Süper Lig’in kurulduğu 1959 yılından bu yana, tam 52 sezondur aynı film bu dönemlerde vizyona sokuluyor ve hakemlerin baskı altına alınması amaçlanıyor.

Bu gündem karşısında, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 9 Mart Çarşamba günü yaptığı sağduyu çağrısının gerekli cevabı verdiği ve camiamızı desteklediği de aşikardır.

Özellikle son 3 sezondur Avrupa’da ve Türkiye’de, geçmişe oranla çok önemli aşamalar kaydetmiş Türk hakemliğinin temsilcileri olan sizlerin de bu suni gündemi hiçbir şekilde ciddiye almayarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş disiplini ve konsantrasyonunuzu sezonun geri kalanında koruyarak, maçlara gönül rahatlığı içinde çıkmanızı rica ediyoruz.

Merkez Hakem Kurulu"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor