Ne diyorsun sen Fener!

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına ilişkin son dönemde sarı-lacivertli takım ile ilgili söylemlere yanıt vereceği basın toplantısı yaptı.Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 tribün salonunda düzenl

Ne diyorsun sen Fener!

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına ilişkin son dönemde sarı-lacivertli takım ile ilgili söylemlere yanıt vereceği basın toplantısı yaptı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 tribün salonunda düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu açıklamalarda bulunuyor.

 

"BİR SENEDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ"

Mosturoğlu, "Şampiyon olmak adına şaibe yapmakla, karşı takım futbolcularını ve kalecilerini ayartmakla suçlanan kulübümüz, başkanımız ve yönetimimiz acaba son maçta mı şaibe, şike yapmayı unuttu? Yıllardan beri bizlerin üzerine oyunlar oynayalanları lanetliyoruz. Fenerbahçe düşmanlığının ne kadar çirkin bir düzeye ulaştığını gördük. Biz şampiyon oluyorsak bunu terimizin son damlasını kadar akıtarak hak ettik. Fenerbahçe şampiyon olunca lig kirli, Burşa şampiyon olunca lig temiz midir? Ne lig takımlarımız, ne milli takımlarımız böyle kirli atışmaların içinden çıkarak uluslararası arenada başarılı olabilir. Bu tavırlar devam ederse Fenerbahçe sadece bir sene şampiyonluk kaybeder. Ben bu yazımı 19 Mayıs 2010'da dile getirdim. Ancak bir senede gördüğünüz gibi hiç bir şey değişmedi." dedi.

 

"SEBA GİBİ EFSANE YÖNETİCİLER BUGÜN BEŞİKTAŞ'TA BULUNMUYOR"

Mosturoğlu, "Şerefli ikinciliklerden bahsedenler bunları kime karşı aldıklarına dönüp bir baksınlar. Bizim tarihimizde daha şerefli ikincilikler yer alıyor. Kendilerini temiz ligçi olarak gösterenlerin bugün ne olduğunu herkes biliyor.

Kupa bizim, lig sizin söylemi bundan yaklaşık iki sene öncesine ait. Hayatın cilvesine bakın bu sene Beşiktaş ile Trabzonspor kupada eşleşti. Beşiktaş kupada Trabzonspor'u yenip yoluna devam etti. Trabzonspor ise ligde Beşiktaş'ı yenip yoluna devam etti.

 

Asla Süleyman Seba gibi efsane yöneticiler bugün Beşiktaş'ta bulunmuyor. O yüzden Beşiktaş yöneticileri bugün efsane olamıyor. Beşiktaş kendi internet sitesinden samimiyeti ve ciddiyeti çok net olan bir açıklama yapıyor. Mete Düren maçtan sonra farklı konuşuyor, resmi internet sitesinden ise yönetim kurulu farklı konuşuyor." ifadelerini kullandı.

Mosturoğlu, "Sadri Şener'in bir özür dileme makinası haline geldiğini görüyoruz. Çok özür dileyen, çok hata yapan demektir. Acaba Sayın Sadri Şener bugün şikayet ettiği Futbol Federasyonu'ndan özür mü dilemeli, şükür mü etmeli?

Sayın Şener, Beşiktaş maçından sonra Beşiktaş'tan özür diledi. Teknik direktörünün başına ayakkabı atıldı ve Şener maçın ardından hocamızın sevinmesi nedeniyle bu olaylar yaşandı. Biz Beşiktaş'la dost kulübüz diyerek özür diledi." dedi.

 

"SADRİ ŞENER ÖZÜR DİLEMELİ"

Mosturoğlu Sadri Şener'in açıklaması ile ilgili, "Bir hukuk devletinde kimse kendi hakkını kendi arayamaz. Sayın Sadri Şener'in resmi internet sitesinden yaptığı açıklama suçtur ve bu açıklamaları yeniden gözden geçirmesi gerekiyor.

Açıklamanın en ilginç bölümü 1970 yılının yöneticilerine ilişkin. 70'li yılların yöneticilerinin içinde bulundukları şartları göz önüne alırsak, elleri öpülecek insanlar olduklarını görürüz. Şener, 1970'li yılların futbolcularından ve yöneticilerinden özür dilemelidir." dedi.

 

"BÜTÜN POZİSYONLARI İNCELEYİN, KİMİN ALEYHİNE EN ÇOK HATA YAPILDIĞINI GÖRÜN"

Mosturoğlu, Fenerbahçe'yi eleştirenlere, "Bugün burada hakem hatalarını irdeleyebilirdik ama bugün bunu artık herkes yapıyor. Buradan Lig Tv'ye sesleniyoruz. Ellerinde tüm maçların görüntüleri var. Marcus Merk ile birlikte pozisyonları yorumlasınlar ve kimin aleyhine en çok hata yapıldığını görsünler. Buradan ligin adil olmadığını söyleyenler en yakın Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunsunlar. Ancak elinizde belge yoksa susun." dedi.

"ŞENER'İN İLLA FIFA HAKEMİ İSTEMESİNİ ANLAYAMIYORUZ"

Mosturoğlu, Şener'in FIFA hakemi istemesi ile ilgili, "Biz hakemlik müessesinin çağı yakalamasını istiyoruz. Biz bu konudaki düşüncelerimizin hala arkasındayız. Ancak bazı insanlar dün başka bugün başka konuşuyor. Sadri Şener eğer FIFA yardımcı hakemi istiyorsa, lütfen kulübümüzün oynadığı maçlarsa baksınlar ve o maçlarda FIFA yardımcı hakemleri mi varmış görsünler. Bana kalırsa Trabzonspor'un açıklaması bizzat Trabzon hakemlerine zarar veriyor. Gençlerbirliği maçında attığımızda ilk golda yerdımcı hakemin Diyarbakırlı olduğu ve başkanımızında  Diyarbakırlı iddia ediliyor. Ankaragücü maçında Özer Hurmacı'nın ayağı kırıldı. Yardımcı hakem Trabzonlu'ydu. Ancak bizim aklımıza en ufak art niyet gelmedi. Sayın Şener'in illa ki Trabzonlu hakem, illa FIFA hakemi istemesini anlayamıyoruz." şeklinde konuştu.

 

NİHAT MIZRAK İÇİN NE DEDİ?

Mosturoğlu Nihat Mızrak haberleri ile ilgili, "Tarihi gerçek malesef unutuluyor ama yok edilemiyor. 2003-2004 sezonunda oynadığımız Rizespor ile deplasman oynadığımız maçını hatırlıyor mu? 2005-2006 yılında Sakarya'da oynadığımız maçı ve hataları hatırlıyor mu? Bu maçların hakemi da Nihat Mızrak. Rizespor'da maçında ofsayttan yediğimiz bir golle galibiyet serimiz son buluyor, Sakaryaspor maçında ise Semih'e yapılan bariz bir faul ve penaltı verilmiyor. O maçların hakemi de Nihat Mızrak'tı." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor