Mourinho-Pellegrini kapışması!

İspanya'nın Real Madrid takımının teknik direktörü Jose Mourinho ile şu anda Malaga takımını çalıştıran eski Real Madrid Teknik Direktörü Manuel Pellegrini arasında yaşanan söz düellosu, perşembe günü oynanacak Real Madrid-Malaga maçının önüne geçti.Geçen

Mourinho-Pellegrini kapışması!

İspanya'nın Real Madrid takımının teknik direktörü Jose Mourinho ile şu anda Malaga takımını çalıştıran eski Real Madrid Teknik Direktörü Manuel Pellegrini arasında yaşanan söz düellosu, perşembe günü oynanacak Real Madrid-Malaga maçının önüne geçti.

Geçen sezon Real Madrid ile rekorlar kırdığını hatırlatan Pellegrini'ye cevap veren Mourinho, ''Pellegrini'nin sözlerinde gerçek payı var. Ama en iyi olmak için Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalması veya Kral Kupası'nda ilk turda elenmemesi yeterliydi. Biz Kral Kupası'nda daha iyisini yaptık ve Şampiyonlar Ligi'nde geçen sene Real Madrid'i eleyen aynı takıma karşı evimizde yenilme riski olsa da şu anda daha iyi durumdayız. Benim ligde kendi felsefem var. İkinci olmak birincinin sonuncusu demektir. 2 veya 10 puan farkla ikinci olmak ya da 500 veya 200 gol atmak fark etmez. Eğer şampiyon değilsek benim için önemi yok. Ama Pellegrini'nin geçen sezon iyi işler yaptığı konusunda ben de hem fikirim. Umarım Santiago Bernabeu taraftarı onu iyi karşılar. Eğer futbolcuları selamlamak isterse, soyunma odasının kapısı ona açık olacaktır'' ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin ''Real Madrid'de Pellegrini'ye olan sizin de başınıza gelebilir mi?'' sorusuna ise Portekizli teknik adam, ''Aynısı olmaz. Neden biliyor musun? Çünkü Madrid beni kovarsa ben Malaga'yı çalıştırmam! İngiltere veya İtalya'daki büyük bir kulübe giderim, Malaga'ya değil. Madrid geçen sezon ligde daha fazla puana sahipti derlerse evet doğru ama Lyon'u Şampiyonlar Ligi'nde mağlup edemediler ve Kral Kupası'nda finale kalamadılar'' cevabını verdi.

Mourinho'nun sözleri üzerine polemiğe girmekten kaçınan Malaga Teknik Direktörü Pellegrini ise ''Bir meslektaşımın görüşleri üzerine bir yorumum yok. Malaga'nın teknik direktörü olmaktan dolayı herhangi bir sorunum yok, tam tersine gurur duyuyorum'' şeklinde konuştu.

2009-2010 sezonunda Real Madrid'i çalıştıran Pellegrini, 96 puan toplayarak Real Madrid'in tarihinde en fazla lig puanı toplayan, sahasında (18) ve deplasmanda (13) en fazla galibiyet almayı başaran teknik adamı olmasına rağmen sezonu kupasız kapatmasından dolayı görevinden alınmış ve yerine Mourinho getirilmişti. Pellegrini, 4 Kasım 2010 tarihinden bu yana Malaga'yı çalıştıryor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor