Mondragon’dan Teofilo'ya uyarı

“Futbolcu gittiği ülkeye uyum sağlamayı bilmelidir”Trabzonspor Yönetimi’nin sağlık sorunlarıyla ilgilenmediğini ileri sürerek, geçen hafta izinsiz olarak ülkesi Kolombiya’ya giden Teofilo Gutierrez’e, Galatasaray’ın eski kalecisi Faryd Mondragon’dan uyarı

Mondragon’dan Teofilo'ya uyarı

“Futbolcu gittiği ülkeye uyum sağlamayı bilmelidir”

Trabzonspor Yönetimi’nin sağlık sorunlarıyla ilgilenmediğini ileri sürerek, geçen hafta izinsiz olarak ülkesi Kolombiya’ya giden Teofilo Gutierrez’e, Galatasaray’ın eski kalecisi Faryd Mondragon’dan uyarı geldi.

Kolombiya’da yayımlanan El Pais gazetesine konuşan tecrübeli file bekçisi, Teofilo’ya nasihat niteliğinde sözler sarf etti. “Kişi gittiği ülkenin kendisine uyum sağlamasını beklememeli. Kendisi oraya adapte olmalı. Geçiminizi orada sağladığınızı unutmamalısınız” ifadelerini kullanan Mondragon, yalnızlık, aile ortamının özlenmesi, değişen alışkanlıklar ve dil farklılığının yurt dışında top koşturacak futbolcuları bekleyen temel problemler olduğunu belirtti.

‘Uyum sağlayan çok’

FIFA lisanslı menajer Luis Felipe Posso ise “Türkiye’ye uyum sağlamış birçok Kolombiyalı oyuncu var. Oscar Cordoba ve Faryd Mondragon, yıllarca forma giydiler. Günümüzde ise bu isimlere Galatasaray’daki Juan Pablo Pino’yu ekleyebiliriz” diyerek Teofilo’nun bu kişileri örnek alması gerektiğini ifade etti.

Gazetenin yorumunda ise FIFA’nın, Teofilo’ya Trabzonspor’dan izin almadan ayrıldığı için ağır bir ceza vermesinin beklendiği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor