Mircea Lucescu Sabır istedi - "Başarılı olacağız"

Mircea Lucescu basın toplantısı düzenledi.

Mircea Lucescu Sabır istedi - "Başarılı olacağız"

Haber61 - Spor Servisi - A Milli Takım teknik Direktörü Mircea Lucescu, Trabzon'da oynanacak Rusya maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Lucescu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

"Dünya şampiyona sına başlamadan önce son maçlarını bizle yaptılar. Şimdi de ilk maçlarını bizle yapıyorlar. Dünya kupasında iyi ve akıllıca oynadılar. Oyun disiplini çok iyiydi. Rakip tarafından birçok oyuncu domine edilmiştiler ama kontra atak ve uzun toplara çok güzel karşılık verdiler ve güzel sonuçlar alarak ilk 8’e kaldılar. Rusya bence aldığı sonucu hak etmişti. Şimdi daha farklı bir ekip. Daha genç, ama antrenörleri akıllı davrandı daha önce çalıştığı oyuncuları geri aldı. Aynı organizasyonu ve disiplini bekliyorum bize karşı. Bizde buna karşı maçı kazanmak için ne yapmamız gerektiğini bilmemiz lazım. Tamamen farklı karakterde cevap vermemiz gerekiyor.

Mecburdum. Hepsini değiştirmek istemiyordum ama eski ekip Türk futboluna katkıda bulundu ve iyi sonuçlar aldılar. Burak, Arda, Emre Selçuk ama hayat. Üst seviyede kalmak istiyorsanız değişim gerekiyor. Üst seviyedeki Türkiye şampiyonasında yabancılar var ve beni farklı alternatifler bulmaya yönlendirdi. Genç oyuncuları milli takıma çağırarak büyük bir sorumluluk gerektirdi. 8 oyuncumuzda kulüp değiştirdi ve daha iyi kulüplere gittiler. Ekip yaratmak çok kolay değil. Zaman isteyen bir şey. Bu maçlarla hem tecrübelendiriyoruz oyuncularımızı ve üst seviyeye çekiyoruz. Oyuncularıma çok güveniyorum. Hepsi de iyi yerlere geliyor. Hepsi yukarılara sıçradı. Bu oyuncuların hepsi üst seviyelere çıktı. Tecrübelerini artıracaklar. Bunların gelmesi ile bizimde potansiyelimiz artacak. Kulüplerine alışmaları zaman alacak ama başarılı olacaklarına inanıyorum. Gençlerden bir ekip kurup performanslarını yukarı çıkarmayı düşünüyorum. Bende isterdim 3-4 kulüp oyuncusundan takımı kurayım ama oyuncularıma güveniyorum. Çok hırslıyız ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Ama sabır lazım hepimize.

Türk futbolunun politikasını ben yapmıyorum. Ben elimdekilerle oynamam lazım. Eğitmek ve profesyonel futbolun ne olduğunu oyuncularıma öğretmem lazım. Dünya kupasında da Türk futbolcularla alındı 3.’lük Avrupa kupasında da alınabilir sadece çalışmak lazım. Başarılı olacağız."

Milli Futbolcu Çağlar söyüncü düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çağlar, “Yoğun bir süreç ama milli takımda olduğumuz için mutluyuz. Neler başarabiliriz konuşuyoruz. Genç ve iyi bir takımız. Birbirimize güveniyoruz. Yarınki maçı en iyi şekilde bitirip yolumuza devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor