Mesut Özil altın top ödülüne aday!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) France Football Dergisi'yle ortaklaşa olarak ilk kez vereceği FIFA Altın Top ödülü için geri sayım başladı. FIFA, Altın Top ödülü için aday futbolcuları açıkladı. Aday gösterilen 23 futbolcu arasında A

Mesut Özil altın top ödülüne aday!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) France Football Dergisi'yle ortaklaşa olarak ilk kez vereceği FIFA Altın Top ödülü için geri sayım başladı. FIFA, Altın Top ödülü için aday futbolcuları açıkladı.

Aday gösterilen 23 futbolcu arasında Almanya Milli Takımı ve Real Madrid'in Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil de yer aldı. Mesut özellikle Real Madrid formasıyla bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekerken, Almanya Milli Takımı ile de 2010 FIFA Dünya Kupası'nda başarılı bir grafik sergilemişti.

Bu arada FIFA'nın açıkladığı 23 kişilik listede 2010 Dünya Kupası sahibi İspanya Milli Takımı'ndan 7 futbolcu yer aldı. Arjantinli yıldız Lionel Messi ve Portekizli Cristiano Ronaldo'nun yanı sıra Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu seçilen Atletico Madrid'in Uruguaylı yıldızı Diego Forlan da listede kendine yer buldu.

Bu yıl ilk kez verilecek olan FIFA Altın Top ödülü için 6 Aralık'ta 23 kişilik liste 3'e indirilecek ve medyaya açıklanacak olan bu 3 isim dünyanın en iyisi olabilmek için yarışacak.

20 Ocak 2011 tarihinde Zürih'te yapılacak olan galayla birlikte FIFA Altın Top Ödülü'nün yanı sıra, FIFA/FIFPro World XI (Dünyanın en iyi 11'i), FIFA Puskas Ödülü Yılın en iyi golü ödülü), FIFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü, FIFA Başkanlık Ödülü ve FIFA Fair Play Ödülü de sahibini bulacak.

Bu arada FIFA Yılın En İyi Bayan Futbolcusu Ödülü de aynı gün sahibini bulacak. Bu ödül için de 10 bayan futbolcu yarışacak.

İşte yılın en iyisi olabilmek için yarışacak isimler:

FIFA Altın Top Adayları

Xabi Alonso (İspanya), Daniel Alves (Brezilya), Iker Casillas (İspanya), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Didier Drogba (Fildişi Sahili), Samuel Eto'o (Kamerun), Cesc Fabregas (İspanya), Diego Forlán (Uruguay), Asamoah Gyan (Gana), Andrés Iniesta (İspanya), Júlio César (Brezilya), Miroslav Klose (Almanya), Philipp Lahm (Almanya), Maicon (Brezilya), Lionel Messi (Arjantin), Thomas Müller (Almanya), Mesut Özil (Almanya), Carles Puyol (İspanya), Arjen Robben (Hollanda), Bastian Schweinsteiger (Almanya), Wesley Sneijder (Hollanda), David Villa (İspanya) and Xavi (İspanya).

FIFA Yılın Bayan Futbolcusu Adayları

Camille Abily (France), Fatmire Bajramaj (Almanya), So Yun Ji (Güney Kore), Marta (Brezilya), Birgit Prinz (Almanya), Caroline Seger (İsveç), Christine Sinclair (Kanada), Kelly Smith (İngiltere), Hope Solo (ABD) and Abby Wambach (ABD).

FIFA Yılın Teknik Direktörü Adayları

Carlo Ancelotti (İtalya/Chelsea FC), Vicente del Bosque (İspanya/İspanya national team), Alex Ferguson (İskoçya/Manchester United), Pep Guardiola (İspanya/FC Barcelona), Joachim Löw (Almanya/Almanya Milli Takımı), José Mourinho (Portekiz/FC Interve Real Madrid CF), Oscar Tabárez (Uruguay/Uruguay Milli Takımı), Louis Van Gaal (Hollanda, FC Bayern Münih), Bert Van Marwijk (Hollanda/Hollanda Milli Takımı) ve Arsène Wenger (Fransa/Arsenal).

FIFA Yılın Bayan Teknik Direktörü Adayları

Bruno Bini (Fransa/Fransa Milli Takımı), In Cheul Choi (Güney Kore/Güney Kore U-20 Milli Takımı), Maren Meinert (Almanya/Almanya U-20 Milli Takımı), Albertin Montoya (ABD/FC Gold Pride), Silvia Neid (Almanya/Almanya Milli Takımı), Hope Powell (İngiltere/İngiltere Milli Takımı), Norio Sasaki (Japonya/Japonya Milli Takımı), Bernd Schröder (Almanya/FFC Turbine Potsdam), Pia Sundhage (İsveç/ABD Milli Takımı), Béatrice von Siebenthal (İsviçre/İsviçre Milli Takımı)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor