Mehmet Atalay Akyazı'yı konuştu

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon'un Akyazı sahilinde Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılacak Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksinin ilin yüz akı olacağını belirtti. Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada,

Mehmet Atalay Akyazı'yı konuştu

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon'un Akyazı sahilinde Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılacak Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksinin ilin yüz akı olacağını belirtti.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avni Aker Stadı'nın, mazisi başarılarla dolu olduğunu ancak Trabzonspor'un ihtiyaçlarına artık cevap veremediğini ifade ederek, ''Trabzonspor'un çok daha çağdaş ve donanımlı bir stada ihtiyacı var. Bu konuda da ortaya çıkan tablo son derece önemlidir. Akyazı'yı sadece stat olarak görmek yanlış olur. 600 dönümlük bir arazi ortaya çıkacak ve bunun sadece 100 dönümü stat için kullanılacak. Geri kalan alanda otelinden iş merkezine limanından yeşil alanına kadar pek çok hizmette bu proje içinde hayata geçecek. Akyazı, Trabzon'un çehresini değiştirecek çok önemli projedir'' dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan Atalay, şunları söyledi:

''Sayın Başbakanımızın verdiği destek son derece önemlidir. Hayal gibi görülen projeler tek tek hayata geçiyor. Bazı tartışmalar var. Acaba dolgu alanında stat sağlıklı olur mu diye. TOKİ çok ciddi ve önemli projelere imza attı. Bilim adamlarımızı tenzih ederim ama Akyazı'da sorun çıkacağını hiç sanmıyorum. Japonya'da yaşamın nasıl sürdüğü ve hangi zorluklarda çalışma yapıldığını anlatmaya gerek var mı? O nedenle TOKİ'nin işi fazlasıyla sıkı tutuğunu düşünüyorum. Zaten başında da çok çalışkan, üretken Erdoğan Bayraktar gibi deneyimli bir isim var. Akyazı projesinin yapılmasının ardından Trabzonspor çağdaş bir stada kavuşacak.''

 

Türkiye'nin her yerinde spor tesisleri kurulduğunu ve yapıldığını kaydeden Atalay, ''Bunlar kolay elde edilmiyor. Altyapıyı tamamlamak ve bunun iyi anlatmak gerekir. Trabzon bu konuda da fazlasıyla yol kat etti. Akyazı'nın bitmesiyle sportif anlamda taç takılmış olacak. Bunlar yeterli mi? Elbette değil. İhtiyaca göre yine yapılabilir ama geldiğimiz noktayla bugünleri de kıyaslamak lazım. Bugün her ilçede sporla ilgili ya tesis ya spor salonu bulunuyor. Bunlar çok önemli. Spor insanın olduğu kadar toplumun da gelişimi açısından son derece önemlidir''diye vurguladı.    

     -PROJE ŞEHRE BÜYÜK BİR DİNAMİZM GETİRECEK-

Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kopmleksi'nin bitmesinin ardından ortaya çıkacak tablonun Trabzon'un çehresini değiştirecek önemde olduğunu da ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

''Avni Aker'in yerine yapılacak projeler ise şehre müthiş bir dinamizm getirecek boyutta. Yeşil alan alış veriş merkezleri, parkurlar ve iki tane büyük kule. İnsanlar bu kulelerin üzerinden şehrin fotoğrafını çekmek için gelecekler. Bu bile başlı başına gelir kaynağıdır. Her fırsatın değerlendirilmesi gerekiyor. Akyazı sadece Akyazı değildir. Her alanda şehrin yapısını olumlu yönde etkileyecek ve modern kent görüntüsüne büründürecek önemdedir. Bu konuda Başbakanımızın desteğinin hakkının da teslim edilmesi gerekir. Yoksa Akyazı yıllarca bekleyen ve hayal olarak görülen projeler arasında görülürdü. O nedenle Akyazı sadece Akyazı değildir.''

 

Yaklaşık 4 yıl önce eski kulüp başkanlarından Nuri Albayrak döneminde başlayan proje kapsamında, 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli spor salonu, 1 adet doğal, 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı spor kompleksi yapılacak.

Stadın yaklaşık 3-4 yılda hazır hale getirilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler