Lyon maçı karıştı! Taraftar sahaya indi

Lyon-Beşiktaş maçının başlamasına dakikalar kala ortalık karıştı. Maç gecikmeli başlayacak.

Lyon maçı karıştı! Taraftar sahaya indi

UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak olan Lyon-Beşiktaş maçı öncesinde şoke eden olaylar yaşandı.


Lyon taraftarlarının büyük bir bölümü maç öncesinde sahaya girdi. Maçın başlamasına dakikalar kala binlerce Lyon taraftarları sahaya girdi. Bu konu üzerine UEFA’nın kararı merakla bekleniyor.

Tribünde yaşanan kavgalar sonrasında taraftarların sahaya girdiği ifade edildi.

Lyon’un yaptığı açıklama, “Tribünün üst kısmından aşağı meşaleler atılması sonucu taraftarlar sahaya kaçmak zorunda kaldı.” şeklinde.

MAÇ GECİKMELİ BAŞLADI

UEFA yetkilileri maçın ertelenip ertelenmeyeceğini görüştü. Dakikalar süren görüşmelerden sonra maçın ertelenmemesine ve birkaç dakika sonra başlamasına karar verildi. 

Lyon maçı karıştı! Taraftar sahaya indi



Beşiktaş taraftarına biber gazlı saldırı!


Lyon'da siyah-beyazlı taraftarlar ile polis arasında gerginlik çıktı.

Lyon – Beşiktaş karşılaşması öncesi siyah-beyazlı taraftarlar ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, Lyon Stadı’na yürüyen bir grup Beşiktaş taraftarına biber gazı ile müdahale etti.
Beşiktaş taraftarları, Lyon Stadı’nın çevresinde büyük kalabalık oluşturdular. Bazı siyah-beyazlı taraftarların meşale yaktıkları görüldü. Fransız polisi taşkınlığı önlemek amacıyla biber gazı kullandı. Çıkan olaylarda bir Türk taraftarın gözaltına alındığı ifade ediliyor.

Siyah-beyazlı taraftarlar, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında takımlarını desteklemek için Lyon Stadı’na hareket etti. Taraftarların stada yaklaştığı sırada Fransız polisi ile taraftarlar arasında gerginlik çıktı. Fransız polisi taraftarlara biber gazı sıkarken, çok sayıda taraftar bu gazdan etkilendi.


Provokatif çağrı: Ermeniler için oynayın!

Türkiye ile Ermenistan arasındaki gerginlik, Lyon maçına da yansıdı! Decines banliyösünde yaşayan Ermeniler, Beşiktaş maçında Lyon futbolcularına "Ermeniler için oynayın" çağrısı yaptı!
 

Lyon-Beşiktaş öncesinde Fransız ekibine gerginlik oluşturabilecek bir çağrı geldi. Lyon stadının bulunduğu Decines banliyösünde yaşayan Ermeniler, oyunculara ‘Bizim için oynayın’ çağrısı yaptı.

Sporx’te yer alan habere göre; Fransız RMC kanalının röportaj yaptığı Ermeni asıllı Fransız taraftar Christian Manoukian, “Türkler kalbimizde çok yerleri olmadıklarını bilirler. Tüm Ermeniler Lyon’un arkasında. Oyuncular, Ermeni kökenli Lyon taraftarları için oynasınlar, bu onları motive etsin” ifadelerini kullandı.

Bir başka Ermeni taraftar Yohan Manoukian ise, “Türkler milliyetçidir, bütün maç boyunca tezahüratlar yapacaklar. Bu biletler bizim kasabamızda değil de, Türklere nasıl satıldı anlamıyorum. Yöneticiler, stadı Ermenilerle doldurup Lyon’u desteklemelerini sağlayabilirlerdi. Lyon’da oyuncular, Decines’teki Ermeniler için oynayacaklarının farkına varsın. Lacazette, beni dinliyorsan, 3 katı daha iyi performans göstermelisin” diye konuştu.










 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler