Liverpool bir türlü satılamadı!

İngiltere'nin önde gelen kulüplerinden Liverpool, klübün Amerikan şirketi New England Sports Ventures'a satışını sağlamak için bir kez daha Yüksek Mahkeme'ye gideceğini açıkladı.İngiltere'nin önde gelen klüplerinden Liverpool, klübün Amerikan şirketi New

Liverpool bir türlü satılamadı!

İngiltere'nin önde gelen kulüplerinden Liverpool, klübün Amerikan şirketi New England Sports Ventures'a satışını sağlamak için bir kez daha Yüksek Mahkeme'ye gideceğini açıkladı.

İngiltere'nin önde gelen klüplerinden Liverpool, klübün Amerikan şirketi New England Sports Ventures'a satışını sağlamak için bir kez daha Yüksek Mahkemeye gideceğini açıkladı.

Liverpool Yönetim Kurulu, Teksas'taki mahkemenin klübün satışını engelleyen kararının bozulması için en kısa sürede harekete geçileceğini duyurdu.

Bu arada, Liverpool'u satın almak üzere 320 milyon poundluk teklif vermiş olan Singapurlu iş adamı Peter Lim, bu teklifini geri çektiğini açıkladı.

Yaptığı açıklamada "Liverpool yönetimi, diğer teklifleri dikkate almadan satışı Amerikalı NESV'e yapmaya karar vermişler" dedi.

Lim, koşulların değişmesi durumunda klübe yeninden talip olabileceğini ekledi.

Liverpool klübünün, İskoçya Kraliyet Bankası'na 15 ekime kadar ödemekle yükümlü olduğu 240 milyon poundluk borcu var.

Bu koşullarda klübün satışının aciliyeti artıyor.

Tartışmalı satış süreci
İngiltere'de Yüksek Mahkeme hafta başında, klübün şu anki sahipleri Tom Hicks ve George Gillett'in Liverpool'un satışına yönelik itirazını, haksız bulmuştu.

Mahkeme, 300 milyon sterlinlik satış fiyatını az bulan Hicks ve Gillett'in, Liverpool Yönetim Kurulu'nun aldığı satış kararını durdurma yetkisi olmadığına hükmetmişti.

Bunun üzerine, İngiliz Yüksek Mahkemesi'nin kararından memun kalmayan Tom Hicks ve George Gillett, ABD'nin Teksas eyaletinde bir mahkemeye klübün satışını durdurma davası açmıştı.

Amerikan mahkemesi aldığı ihtiyati tedbir kararıyla Liverpool Yönetim Kurulu'nu kulübü satmaktan menetti.

Açıklama Liverpool Yönetim Kurulu'nun, kulübün Amerikan şirketi New England Sports Ventures'a satışını onaylamak üzere toplandığı sırada yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor