"Kupayı kazanmak istiyoruz"

Trabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman, taraftarların beklentilerine karşılık vermek için kupayı kazanmanın en uygun adım olacağını söyledi. Colman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon ligde istedikleri başarıyı yakalayamadıklarını belir

"Kupayı kazanmak istiyoruz"

Trabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman, taraftarların beklentilerine karşılık vermek için kupayı kazanmanın en uygun adım olacağını söyledi. 

Colman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon ligde istedikleri başarıyı yakalayamadıklarını belirterek, ''Başarı bakımından önümüzde en büyük şans kupa olarak duruyor. Buradaki insanların beklentilerine karşılık vermek için kupayı kazanmak en uygun adım olacak'' dedi. 

Fenerbahçe ile iç ve dış sahalarda yaptıkları son maçlarda başarılı sonuçlar alamadıklarını ifade eden Colman, ''Fenerbahçe ile iyi maçlar çıkarmamıza karşın bir türlü onları yenemedik. Onları yenerek kupayı kazanmayı çok istiyoruz'' diye konuştu.
    
     -''TRABZONSPOR, İSTANBUL TAKIMLARINA KARŞI EN BÜYÜK GÜÇ''- 
     
Colman, Trabzonspor'un Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş üçlüsüne karşı mücadele eden en büyük güç olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     ''Trabzonspor, bu üçlüye karşı en büyük kale. 25-26 yıldır şampiyon olamasa da bu bir gerçek. Beni en çok üzen geçen yıl şampiyonluğa çok yaklaşmıştık. İç sahada öyle iki maç kaybettik ki tekrar maçın görüntülerini izlettirsek birçok kişi nasıl kaybettiğimize inanamaz. Dönüm noktalarında nasıl davranmamız gerektiğini bilirsek, fırsatları kaçırmazsak o zaman şampiyon olma imkanımız olur. Böyle dönüm noktalarda rakipler değerlendirip önümüze geçmeye çalışıyorlar. O yüzden biraz tecrübe kazanıp çekirdek kadro ile zor anların üstesinden geliriz, öğrenmemiz gerekiyor.''
    
     -''MARADONA'NIN ARAYACAĞINI UMUT EDİYORUM''- 
     
Colman, Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Maradona'nın milli takım için şimdiye kadar kendisini aramadığını, ama bir gün aramasını umut ettiğini söyledi. 

Arjantin Milli Takımına seçilmek için belli aşamalardan geçmek gerektiğini anlatan Colman, ''Öyle eleme ve oyuncu yelpazesi var ki onlar içinde kendinizi göstermeniz için olağanüstü performans göstermeniz lazım. Maradona da çok seçici davranıyor, ince eleyip sık dokuyor. Olağanüstü performans gösterirsem beni dikkate alacağını, çağıracağını benimle görüşeceğini umuyorum'' ifadelerini kullandı.
    
     -UYUM SÜRESİ- 
     
 Colman, bu sezon geçen sezondan daha başarılı bir performans ortaya koymasına ilişkin olarak ise ''Geçen yıl burayı tanımak, uyum süresi, yaşam biçimini tanımak zamanımı almıştı. Bu sezon onu tamamen atlattım. Bu sezon işimi kolaylaştıran şeylerden biri de merkezden ziyade orta sahanın solu ve sağında çizgiye yakın yerlerde oynadım, forvete yakın oynadım. Bu sayede çok daha fazla gol attım, ismimi çok daha fazla duyurdum'' dedi. 

Trabzonspor'a gelmeden önce bazı Avrupa kulüplerinden öneriler aldığını, ancak bordo-mavili kulübe transferini gerçekleştirdiğini anlatan Colman, ''Şu ana kadar bana somut bir teklif gelmedi. Buradan kalkıp gitmek aklımın ucundan bile geçmiyor. Burada yaptıklarımı somut başarıya dökmem lazım. 3 sene daha sözleşmem var. Hem kendi kişisel gelişimimi belli noktaya vardırmam lazım, hem de takımın gelişimine katkı yapmam lazım. Henüz bunları yaptığımıza inanmıyorum'' diye konuştu.
    
     -EN BEĞENDİĞİ EMRE- 
     
Colman, Türkiye'de en çok beğendiği orta alan oyuncularının başında Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun geldiğini kaydederek, şunları söyledi: 

''Onunla birlikte bazı Brezilyalı oyuncuları beğeniyorum. Kendi takımımında Alanzinho'yu beğeniyorum. Alanzinho, yakın arkadaşım onla sürekli konuşuyorum. Geliştirmesi gereken bazı yönleri var. Benim de var. Alanzinho'nun, gelecek vadeden, üstüne birçok şey koyabilecek bir oyuncu olduğuna inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor