Kupa finalinde keyifli anlar!

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan 48’inci Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde yapılacak açılış seremonisinde futbolseverler keyifli anlar yaşayacaklar.Şanlıurfa GAP Arena'nın ev sahipliği yapacağı ilk final olacak bu müsabakanın açılış

Kupa finalinde keyifli anlar!

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan 48’inci Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde yapılacak açılış seremonisinde futbolseverler keyifli anlar yaşayacaklar.

Şanlıurfa GAP Arena'nın ev sahipliği yapacağı ilk final olacak bu müsabakanın açılış seremonisinde ve devre arasında Anadolu Ateşi ritim ve dans ekibi sahne alarak tribünleri dolduracak Trabzonsporlu ve Fenerbahçeli taraftarları coşturacak.

Seremonide, Şanlıurfaspor ve Şanlıurfa Belediyespor kulüplerinin altyapılarında eğitim gören yıldız adayları ile 50 Şanlıurfalı çocuk EUR0 2016 tişörtleri ile bayrak şov yapacak. Ayrıca 25 Şanlıurfa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencisi sahaya, futbolcu ve hakemler ile el ele çıkacak. Maç öncesi İstiklal Marşı'nı da ünlü tenor Hakan Aysev seslendirecek.

Trabzonspor ve Fenerbahçe takımlarının TIR'larından yapılan tescilli ürün satışı maç gününe kadar Şanlıurfa şehir merkezinde, maç sabahı saat 10.00'dan itibaren de GAP Arena çevresinde belirlenen alanda sürecek.

Stad kapıları saat 12.00'de açılacak

Maçın oynanacağı Şanlıurfa GAP Arena'nın kapıları saat 12.00'de açılacak. Şanlıurfa'nın ev sahipliği yapacağı ilk Türkiye Kupası finalinin bilet fiyatları kale arkası 10 TL, maraton 20 TL, numaralı kısım da 30 TL olarak belirlendi. Trabzonspor taraftarları kuzey, Fenerbahçe taraftarları da güney tarafındaki tribünlerde yer alacak.

Basın ve VIP tribünlerinin kapasitesi artırıldı

Bu final için Şanlıurfa GAP Arena'nın basın ve VIP tribünleri de yenilenerek kapasiteleri artırıldı. Basın tribününün kapasitesi 280'e çıkarılırken, ağırlama alanları ile birlikte 1500 kişilik VIP tribünü oluşturuldu. Türk Telekom'un teknik altyapısını yenilediği stadyumda engelli tribünü de finale hazır hale getirildi.

3 bin 200 güvenlik görevlisi çalışacak

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki tarihin ilk Ziraat Kupası finalinde, 2200'ü emniyet mensubu ve 1000 özel güvenlik olmak üzere toplam 3 bin 200 güvenlik görevlisi hazır bulunacak.

Finale özel top

Kupa finali bu maç için yaptırılan özel logolu ve 1'den 30'a kadar numaralandırılmış Nike toplarla oynanacak.

En değerli oyuncuyu basın mensupları seçecek

Trabzonspor-Fenerbahçe finalinin en değerli oyuncusu, karşılaşmada görev yapacak olan basın mensupları tarafından belirlenecek. Finalin sona ermesi ile birlikte maçın oyuncusu, stadyumda anons edilecek.

Kupa şampiyonu 1.5 milyon dolar ekstra ödül kazanacak

Eylül 2009'da başlayan ve toplam 71 takımın mücadele ettiği Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başaran kulüp, finale kadar kazandığı başarı primlerinin yanı sıra kupayı kazanmasından dolayı da 1.5 milyon dolar ekstra prim alacak. Finalist diğer takım da 900 bin dolar ile ödüllendirilecek.

7 kupa Trabzonspor'un, 4 kupa Fenerbahçe'nin

Kupanın iki finalisti Fenerbahçe ile Trabzonspor, bugüne dek 47 kez düzenlenen organizasyonda tam 12'şer kez final oynamayı başardı. Ancak ne tesadüftür ki, bu iki takımın yolları bugüne dek finalde hiç kesişmedi.

İki takımın kupadaki performansına göz atıldığında Trabzonspor'un üstünlüğü görünüyor. Evet, iki takımın da bugüne kadar kupada oynadığı 12 final var. Ancak Trabzonspor bu finallerin 7'sinde kupayı müzesine götürmeyi başarırken, Fenerbahçe 4 kez kupayı kazandı.

İlk finalini 1974-75 sezonunda, o günün Süper Lig'i olan 1. Lig'e çıkar çıkmaz oynamayı başaran ve Beşiktaş'a kaybeden Trabzonspor, ertesi sezon adını yine finale yazdırdı ancak bu defa da Galatasaray'a yitirdi. Sonrasındaki iki finalde yine Trabzonspor'un adı var. Bordo-mavili takım 1976-77'de Beşiktaş, 1977-78'de ise Adana Demirspor'la oynadığı finalleri kazanarak üst üste iki defa kupayı müzesine götürdü. 5 sezonluk aradan sonra 1983-84'te bir kez daha finale çıkan Trabzonspor, Beşiktaş'ı yenerek üçüncü kez kupaya uzandı. Ertesi sezon ise finalde Galatasaray'a kaybetti bordo-mavililer. Dört sezonluk bir aradan sonra 1989-90 finalinde Beşiktaş'la karşılaşan Trabzonspor'un eli bu defa yine boş kaldı.

1991-92'de ise finalde adeta bir mucize gerçekleşti. Trabzonspor, ilk maçta 3-0 yenildiği Bursaspor'u rövanşta 5-1 yenmeyi başararak kupaya dördüncü defa sahip oldu. 1994-95 finalinde de boy gösteren Trabzonspor, bu defa Galatasaray'ın elinden beşinci kupasını aldı, 1996-97 kupasını ise finalde Kocaelispor'a kaybetti. Bir kez daha final görmek için 5 sezon bekleyen bordo-mavili takım, 2002-2003 ve 2003-2004'te Gençlerbirliği ile oynadığı iki finali de kazanarak müzesindeki Türkiye Kupası sayısını yediye çıkardı. Trabzonspor, şimdi 6 sene aradan sonra bir kez daha finalde ve sekizinci kupasının peşinde.

Fenerbahçe ise finale gelmekte gösterdiği mahareti son noktada tekrar etme konusunda o kadar becerikli değil. İlki 1962-63 sezonunda düzenlenen kupanın ilk finalinde Fenerbahçe adına rastlıyoruz. Bu finali Galatasaray'a kaybeden sarı-lacivertliler, bir sezon aradan sonra aynı rakibe karşı yine aynı akıbete uğradı. 1967-68 sezonunda üçüncü kez finale çıkan Fenerbahçe bu defa Altay'ı alt edip kupayla kucaklaştı. 5 sezon bekledikten sonra 1973-74 finalinde Bursaspor'dan kupayı alan Fenerbahçe, 4 sezon aradan sonra bu defa Altay karşısında kupaya uzandı. 1982-83 sezonu ise Fenerbahçe'nin kupa kazandığı son tarih olarak geçti kayıtlara. O sezon Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 ve 2-0'lık skorlarla yenerek kupayı dördüncü kez müzesine taşıyan Fenerbahçe, o tarihten sonra tam 27 sene hasret çekti. 27 sene boyunca 1988-89'da Beşiktaş'a, 1995-96'da Galatasaray'a, 2000-01'de Gençlerbirliği'ne, 2004-05'te Galatasaray'a 2005-06 ve son olarak geçtiğimiz sezon Beşiktaş'a finalde teslim oldu sarı-lacivertli takım. 2000'li yıllarda tam 4 final kaybeden sarı-lacivertliler, bu defa 27 yıllık hasreti dindirmek amacında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor